Šta je novo?

stampac trilema ???

Hibrid

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2007
Poena
345
Mogu da kupim neke od ovih stampaca .Sta je najkvalitetnije i najisplativije,ako mozete navedite neke prednosti i mane ponudjenih,stampac bi sluzio za kucnu upotrebu i ne bi ga koristio nesto preterano(za potrebe skole )

1)Canon Pixma MP250 (stampac ,kopir skener).......4500 RSD
2)HP deskjet F4210 AiO(stampac ,kopir skener).......4000 RSD
3)Epson MFP Stylus SX205 (stampac ,kopir skener)..5300 RSD

Generalno dal valjda uzeti nesto od ovoga ,jeftini su + su multifunkcionalni pa mi je nekako sumnjivo

i kolko traju toneri ,ketridzi il sta vec imaju u sebi
laik sam za stampace pa pomozite ,i ako ima nesto bolje u ovom cenovnom rangu predlozite...
p.s nije mi potrebno 3 in 1 ,dovoljan je samo stampac ali trenutno mi je ovo ponudjeno ....

i koji od ovih ima najjeftinije punjenje ??

hvala

Ako zelis stampac za skolu i ako ces stampati vise od 100 strana mesecno skupi pare i kupi neki jeftini laser. Ja sam protiv ovih AiO (All in One) resenja ma koliko ona bila prihvatljiva (sticajem okolnosti imam dva Canon AiO resenja sa fax-om u svom studiju dosta skuplja od ovih sto ti zelis da uzmes).
Ajmo redom stampace koje si naveo su ulazni (najnizi) modeli mozda ima neki po oznaci nizi (stariji model) svi su inkjet i imaju osnovni skener. Najveci problem kod ovih ulaznih modela nije skener vec stampac. Posto svi stampaju priblizno istim kvaliteteom (Jedino Epson daje bolji otisak zbog tehnologije stampe) ostaje problem ketridza proizvodjaci lazu obicno napisu da ce ti toner (ketridz) trajati 200, 300 strana (kod najslabijih modela retko prlaze broj 250~300 str) ali ne kazu onu najznacajniju stvar to je sa 5~10% pokrivenosti (radi poredjenja tekst sa proredom na A4 strani uzima zavisno od proreda 5~8% pokrivenosti) tako da se tvojim patronama, ketridzima, toneru kako vec oces da ih zovemo drasticno smanjuje broj odstampanih strana na ~50 u full A4 modu. Ako zelis da ih recikliras (dopunis) zaboravi na Epson jednostavno reciklaza njihovih novih tonera se granici sa cudom. (ljudi ih recikliraju ali to je tako mucan posao pa su oni ili zaludjenici ili mazohisti) Ostaje ti HP ili Canon..Lexmark namerno nepominjem jer par modela AIO njihovih stampaca nisu zadovolji ni jedan moj kriterijum (stampa, skeniranje) osim slanja faksa a toneri pa recimo da mogu da ostampaju 25~30 strana full A4 kolora. Znaci ako se odlucis na ovo resenje HP ili Canon ti je izbor i spremi jedno 2000~4000 rsd mesecno za tonere ili samostalno dopunjavanje (ako dosta stampas). Skeneri su osnovni modeli i za 99% potreba obicnih ljudi ce zadovoljiti sve njihove potrebe (pa cak i za potrebe skeniranja fotografija za neku pripremu za stampu, naravno uz dodatnu obradu) Zasto sam protiv ovih resenja jednostavno ako ne daj boze nesto podje po zlu u stampacu nece ti raditi skener ili obrnuto (naravno ovo se odnosi da deo komponenti i elektronike koju uredjaji dele) a kod jeftinih uredjaja oni gotovo da dele sve (sem lampe skenera i glave stampaca) Video sam resenja gde jedan motor pokrece glavu skenera i papir u stampacu. Nazalost sem Canona MP250 koga je kupio jedan moj drugar u BGD ostale modele od navedenih sam video ali nisam mogao da probam.. Canon je jako dobar i ja bi se za njega opredelio pa za HP nazalost uz sve prednosti i kvalitet otiska Epson bi preskocio. Kako si sam naveo da ti stampac treba za skolu pokusaj da onog koji ti je ponudio ova resenja nekako izmolis za neki jeftiniji laser (Samsuzi su tu oko 60€).
Ako mislis da ce te obim stampe koji sam naveo zadovoljiti :)) zaboravi troje dece imam i nekoliko stampaca u kuci i digao sam ruke od toga da im objasnjavam koliko kosta toner..reciklaza ...itd nazalost pomirio sam se sa sudbinom..sve ima svoju cenu :)))

hvala mnogo
videcu jos neke modele ako imaju al ova 3 su na akciji pa su jeftiniji zato sam njih i stavio ...Cak mislim da ce ispuniti sve moje potrebe ,ne verujem da cu stampati preko 20-30 strana mesecno (sem ako mi bas treba za nesto)..Uzimam canon onda ako ne nadjem neki samostalni stampac povoljno

Vrh Dno