Šta je novo?

Stampa iz DOS-a

-j1ggy-

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2007
Poena
365
Prvo,izvinjavam se ako vec postoji ovakva tema ali u search-u nisam nasao odgovor,a malo mi je hitno,pa zaista nemam vremena da listam svaku stranu ponaosob.:wave:

Dakle,u pitanju je stampa sa laptopa na HP LaserJet 1600 iz DOS knjigovodstvenog programa.Naravno,sve ide na jedini moguci nacin-preko USB-a.Pokusao sam da nadjem odgovor na netu,ali nije bilo bas nesto produktivno.Uglavnom postoje neki shareware programi,pa ako moze neko drugo resenje?!Ako uopste i moze!!:wall:

Mislim da imas program DOSPRN pogledaj na netu.
Druga varijanta ti je da serujes stampac a zatim da sa komandom
NET USE LPT1 \\ime kompjutera tvog laptopa ili njegova ip adresa\naziv serovanog stampaca
i posle toga redovno stampas iz tvog programa samo se desava efekat malog usporenja dok ne pocne da stampa dokument

Dosprn radi i na Samsung scx4100, probao kod mene.

Porbao sam u Visti i nije htrlo da sljaka.Kao,istekao mi je trial period!?!
Ali je u XP sve OK.Tako da sam resio problem.

A prica je najgora varijanta: Odnela keva laptop da joj programer instalira program da moze da knjizi kod kuce.Kao,daj mi laptop da ponesem na posao,doci ce mi programer,pa da instalira program na laptop,jer ga,naravno,mrazi da dolazi kolima do stana(celih 10 min),a vec je za prethodnu instalaciju uzeo 350e!!:mad:Rek'o,OK,vazi.Odnela ona,instalirao on,donela kuci,ubacila par faktura,i dala mi da odstampam.:type:
Naravno,skontao ja da ce tesko da stampa iz DOS-a bez LPT-a,i nazvala ona njenog programera i dala ga meni da ja pricam sa njim.
-Dobar dan,dobar dan,kao da organizujemo stampu na laseru preko USB?
-Uuu,pa to ne moze!Mora preko LPT-a.Posto je DOS.
-A kako onda ja da odstampam!?!God damn it.:wall:
-A laptop nema LPT?:S:
-Nema.Go f#@k yourself!!:mad:

Vrh Dno