Šta je novo?

STALKER Preview na Tom-u

"There are 18 levels as well as eight completely different endings. Determined by your play style, the game can last hours and hours - suspense-filled hours, of course."

sjajno,mix half-life,deus ex sa grafikom i fizikom u najmanju ruku kao u farcry....

Poslednja izmena:
Vec smo pricali o tome kakva je igra, a i pretezno smo pikali onaj alfa demo :d :)
Fala za link Marti

sad ce guru da naidje i da kaze kako je grafika ruzna :p

Ljudi ovo ce po meni biti igra godine !!!
Auu jedva cekam samo kad pomislim kakvi nas nalovi cekaju u narednih pola godine ;)
Pozdrav...

farcry je pobrao sve aplauze i koliko god da su bolji(eventualno) hl2,doom3 i stalker nece im uspeti da izazovu podjednaku dozu odusevljenja kod mene

Iskreno se nadam da nece zahtevati ninja PC!

Svi se zivi isprimaste na taj FC, a ja mu ne bi dao ocenu preko 85% ! Jebala vas grafika nije sve u njoj, na svim ostalim poljima FC SUX BIG TIME !

Doom3 ce da ga pojede, HL2 ne pricam ! Stalker izgleda obecavajuce !

Ako je vama revoluciarno napucavanje mutantskih majmuna kroz 20 totalno ne kreativno izgradjenih nivao svaka vam cast ! HL kada je izasao sem skeletne animacije nije imao nikakav adut u samoj grafici, ali je zato na svakom drugom polju pocevsi od gameplay-a, price, atmosfere, ai-a pojeo svaki fps te i narednih par godina ! Najtuznije je sto i dan danas ai novih fps-ova uporedjuju sa ai-om marinaca iz HL 1 !

U vecini se slazem sa razormanom a stalker stvarno obecava,jedva cekam da izadje nesto dobro a bolje od FC :)))

Aj da ponovim josh jednom za one koji nisu razumeli :)...STALKER je samo jeftina varijanta HL2, shto ne znachi da je losh :)

Poslednja izmena:
Razorman je napisao(la):
Svi se zivi isprimaste na taj FC, a ja mu ne bi dao ocenu preko 85% ! Jebala vas grafika nije sve u njoj, na svim ostalim poljima FC SUX BIG TIME !

Doom3 ce da ga pojede, HL2 ne pricam ! Stalker izgleda obecavajuce !

Ako je vama revoluciarno napucavanje mutantskih majmuna kroz 20 totalno ne kreativno izgradjenih nivao svaka vam cast ! HL kada je izasao sem skeletne animacije nije imao nikakav adut u samoj grafici, ali je zato na svakom drugom polju pocevsi od gameplay-a, price, atmosfere, ai-a pojeo svaki fps te i narednih par godina ! Najtuznije je sto i dan danas ai novih fps-ova uporedjuju sa ai-om marinaca iz HL 1 !

Niko nije rekao da je napucavanje majmuna revolucionarno, vec da je najbolje i najkompletnije do sada :) Nivoi su odlicni, ne slazem se da su neinventivno dizajnirani.

Sto se AI-ja tice Far Cry ima najsavrseniji AI do sada. Naravno, kad su u pitanju placenici, a ne majmuni (sto je i logicno).
I mnogo ste bre razmazeni ;) , svi biste da igre imaju i AI i grafiku i efekte i itd. :d I da sve to pri tome radi na mx-u. Znate li vi koliko je najprostiji AI slozena stvar i koliko je procesorski zahtevna ?

Razorman, uze mi rec iz usta.

ako FC po tebi zasluzuje 85% ,sta onda zasluzuje WC3 ,50%?(klikces po ekranu deset puta brze nego na minesweeper-u pritom se pomera 200-500 coveculjaka-oraka-zmajova-vilenjakova i sve to treperi i sljasti u celih 1.000.000!!! boja,pa vizuelno gore od toga izgleda samo onaj vasar u budvi,ali ni tamo nije tolika guzva pa se ponesto i moze razaznati....ma,preterao sam sa onih 50%

driver je napisao(la):
Aj da ponovim josh jednom za one koji nisu razumeli :)...STALKER je samo jeftina varijanta HL2, shto ne znachi da je losh :)
ajd obrazlozi? u kom smislu? grafika? totalno drugachija... fizika? pfff razlikuje se od igre do igre... gameplay totalno drugachiji.. generalno dve igre nemaju nishta zajednichko osim zanra (a ni po tome nisu 100% isti)

Razorman je napisao(la):
Ako je vama revoluciarno napucavanje mutantskih majmuna kroz 20 totalno ne kreativno izgradjenih nivao svaka vam cast ! HL kada je izasao sem skeletne animacije nije imao nikakav adut u samoj grafici, ali je zato na svakom drugom polju pocevsi od gameplay-a, price, atmosfere, ai-a pojeo svaki fps te i narednih par godina ! Najtuznije je sto i dan danas ai novih fps-ova uporedjuju sa ai-om marinaca iz HL 1

Pricas bezveze. Jel dizajn nivoa tebi predstavljaju neki lavirinti, il' sta? Bolji dizajn nivoa ne postoji. Zapravo, jedino Chrome i Far Cry imaju potpuno realni, nelinearni dizajn nivoa sa slobodom kretanja. U pitanju je tropsko ostrvo, koje ne znam kako bi neko bolje mogao da dizajnira. A bunkeri i baze su potpuno realni, osim ako ih ne zamisljas drugacije.

driver je napisao(la):

Hehehe...kad Driver nesto odvali.... :laugh:
Pa HL2 nema veze sa Stalkerom!
btw
Video sam novi trailer za HL2 sa E3 i impresioniran sam,pogotovo CounterStrike2-jkom .Bice to dobra igra,ali ipak ce Stalker biti kralj FPS zanra,ma sta mislio Driver i prijatelji! :p

Floyd je napisao(la):
ako FC po tebi zasluzuje 85% ,sta onda zasluzuje WC3 ,50%?(klikces po ekranu deset puta brze nego na minesweeper-u pritom se pomera 200-500 coveculjaka-oraka-zmajova-vilenjakova i sve to treperi i sljasti u celih 1.000.000!!! boja,pa vizuelno gore od toga izgleda samo onaj vasar u budvi,ali ni tamo nije tolika guzva pa se ponesto i moze razaznati....ma,preterao sam sa onih 50%

Zasto diskutujes o stvarima o koje se ocigledno ili ne razumes ili nisi dovoljno obavesten!
Komentar ti je krajnje neumesan i pritupast...

Agilni je napisao(la):
Pricas bezveze. Jel dizajn nivoa tebi predstavljaju neki lavirinti, il' sta? Bolji dizajn nivoa ne postoji. Zapravo, jedino Chrome i Far Cry imaju potpuno realni, nelinearni dizajn nivoa sa slobodom kretanja. U pitanju je tropsko ostrvo, koje ne znam kako bi neko bolje mogao da dizajnira. A bunkeri i baze su potpuno realni, osim ako ih ne zamisljas drugacije.
Uzmi o odigraj HL i pogledaj sta znaci imati osecaj da je sve jedna kompaktna celina... to se zove lvl dizajn !

Predjoh HL 2 puta, drugi put me je opasno smorio deo na Xen-u. Jel se tako bese zove? A FarCry igram drugi put, mada ovaj put na easy i nesto nemam utisak da ce me smoriti. HL je bio revolucionaran za to vreme, vise nego FC sada (na momente sam imao utisak kao i kada sam pikao HL), ali ipak, to dvoje vise ne moze da se poredi, osim ako ne pricamo o AI-u, koji je opet za nijansu bolji u FC.

I HL je igra koja se 90% provodi po hodnicima i cevima, raznim postrojenjima. U FC si uglavnom na otvorenom, naravno da mora da bude drugaciji lvl dizajn.

koliko se ti razumes u ono sto pricas govori tvoj komentar o dizajnu nivoa u FC.....
Razorman je napisao(la):
Jebala vas grafika nije sve u njoj
a ovo govori o tvom vaspitanju ,odn. odsustvu istog.

Farcrz je daleko od revolucionarnog koncepta, takva je samo grafika napolju... cak na momente u tunelima i unutra igra je zantno losija cak i od 5 godinca starih igara...

Floyd je napisao(la):
koliko se ti razumes u ono sto pricas govori tvoj komentar o dizajnu nivoa u FC.....

a ovo govori o tvom vaspitanju ,odn. odsustvu istog.

LOL
Koje decje ponasanje... ovde se cak i ne prica o mom vaspitanju, jer ono je nebitno u celoj ovoj prici...
Pokazao si smesno igracke poznavanje... nemoj se hvatati za slamku ako vec tones sacuvaj barem neko dostojanstvo :)

Agilni mi non-stop uzima reci iz usta :)

Ne shvatam kakav bolji level dizajn postoji od potpune slobode (uslovno receno, naravno) u biranju metoda i nacina dolaska do cilja kao sto je to slucaj sa Chrome-om i Far Cry-em

Sto se drajvera tice i njegovih poredjenja HL2 sa Stalkerom, shvatite ljudi, on ne igra igre vec ih samo pokrene osim ako nije neka voznja. On vidi kakva je fizika i izvodjenje i ukoliko je to slicno njemu su te 2 igre iste

Sve je ovo lepo, ali ja iskreno mislim da je Red Faction (prvi deo), jedna od retkih igara koja me je istresla iz gaca kao HL 1. Far Cry je samo sharen i moderan (sve high high high).

M

driver je napisao(la):

I ti to tvrdis na osnovu Alpha verzije iz 2002. godine ?!

Far Cry ima najbolji AI do sada, odlican gameplay, savrsenu grafiku, prostrane i lepo dizajnirane nivoe, i solidnu pricu. Sta bre vi ocete vise od igre?

Ivan™ je napisao(la):
Far Cry ima najbolji AI do sada, odlican gameplay, savrsenu grafiku, prostrane i lepo dizajnirane nivoe, i solidnu pricu. Sta bre vi ocete vise od igre?

Ma reci ce neko sada kako je lose sto mozes da gledas dugo u Sunce, a da te ne zabole oci :)
Ne vredi, uvek ce se naci neki lik da kaze kako je igra krsh, ma koliko dobra bila.

Poslednja izmena:
FARCRY je revolucionaran FPS i do sad najbolje uradjen FPS. Zashto? Jer ima gameplay kakav nijedan FPS do sad nije imao, dizajn nivoa, grafiku, zvuk, svi aspekti igre su revolucionarni.

STALKER ce po meni i po najavama biti igra godine ispred HF2 i Doom3, ali naravno treba sacekati i probati, odigrati sve pa onda sabrati utiske. Ali igra deluje mnogo perspektivnije od dugo ocekivanih naslova.

Ne znam zashto se karakondzule isticu u FarCry-u kao mana, kad svi veliki FPS-i su gradili pricu na mutantima i ostalim cudovishtima, Half Life i Doom kao prvi primeri. Total non sense kritika.

Nazad
Vrh Dno