dzigi12
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 06.12.2017
- Poena
- 175
Stejkujem ja ETH vec dve godine preko non-custodial provajdera staked.us sto u principu znaci da oni nisu vlasnici tvojih novcica. Sve transakcije prilikom pravljenja naloga potpisuje Ledger ( u mom slucaju ). Za jedan validator ti treba 32 ETH-a. Oni nisu pool i kod njih ne mozes tipa da ubacis 7 ETH-a pa da dobijas procenat. Postoje razni pool-ovi gde mozes i sa manje ETH-a da udjes pa se nagrade dele ali to nisam nikada radio. Ako zelis sam da stejkujes mozes ali to po meni nije dobra opcija jer moras redovno da update-ujes klijente, vodis racuna da si stalno online i jos neke stvari. Ako nesto prodje po zlu mozes da budes slash-ovan i slicno. Imas na prvoj strani detaljnije objasnjenje vezano za stejkovanje ETH-a na spomenutom sajtu iznad. Uglavnom ja sam zadovoljan i trenutni APY mi je oko 12% jer sam ja krenuo u samom pocetku kada je APY bio dosta veci. Sada je APY 4-5% sto je na godisnjem nivou oko 1.6 ETH-a na 32 komada. Kada se jednom odlucis za stejk i prebacis ETH on ostaje zakljucan dok ETH ne uradi jedan upgrade kada ce biti omoguceno povlacenje tog ETH-a kao i nagrada. To moze da bude za 6-8 meseci ali i duze jer znajuci njih moze da se prolongira. A i kada bude otkljucan neces odmah moci da povuces celu kolicinu. Bice neka fora da ne bi povukli svi odmah pa dumpovali itd. Od skoro smo poceli da dobijamo i nagrade koje su dobijali majneri tako da je to samo bonus. Sto se tice sajta iznad oni uzimaju oko 10% trenutno od nagrada za sebe a ti ne moras nista da radis. Meni je to ok. Proverim s' vremena na vreme kakvo je stanje. Na svom nalogu imas dashboard gde mozes sve da pratis itd.Da li neko radi stejkovanje ETH preko noda ?
Da mi pojasni malo tj. svoja iskustva da podeli.
Treba da se ima 32 ETH-a, računar koji radi non stop, UPS za taj računar, stabilan Internet, ... ?
Šta ako se desi nestanak struje i ups ne izdrži to, koliki su penali ?
Može li na godinu dana ili mora na dve ?
Kako vi radite ? Hvala unapred.
Da, što je najvažnije da to sve se radi iz novčanika, a ne sa menjačnice ?
Poslednja izmena: