Šta je novo?

Staje bolje S-video ili Scart

Mellow

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2002
Poena
619
Znaci kako naziv teme kaze, kako je bolje (gde je kvalitetnija slika)povezati TV sa DVDom, sa Scart-Scart kablom ili S-video-S-video kablom.

Pozdrav

S video kablom apsolutno! Nemoj da se dvoumis uopste... Samo kupi kvalitetan kabal ako ides na duze od 3 metra

Hvala za brz odgovor

Stvari nisu tako jednostavne:

I preko Scart konektora na TV se može ostvariti S-Video konekcija, ako TV ima tu opciju - na pin 8 onda ide chroma signal.

Ali još bolja, zapravo najbolja moguća varijanta je RGB veza. Treba da proveriš da li TV ima RGB ulaz i da li DVD plejer ima RGB izlaz. Za to je potreban naravno odgovarajući kabl, koji ne verujem da se može kupiti gotov, ali se da lako napraviti. RGB veza je naravno preko SCART konektora.

P.S. i Scart i S-Video su video kablovi :D

RGB obavezno!!!

ogromna razlika!

pozdrav

Sada mi nije nista jasno.
Prvo, naravno da su i S video i SCART video kablovi (mislim nisam toliki *****).
Drugo, ako se preko Scarta ostvaruje RGB zasto onda Velja tvrdi da je Svideo bolji.

Ako nije problem, recite sta je bolje da ne bih kupovao oba kabla i dao oko soma dinara vise.

Pozdrav

mislim da se Velja malo zaj**o ;)

pozdrav

Velja, the moderator bi mogao da se izvine za zbrku, koju je napravio ovde.

Zašto je RGB veza bolja? Zato što nema modulacije, zato što 3 osnovne boje idu bez nje - otpadaju izobličenja, veća je oštrina slike.

S-Video i dalje koristi PAL modulaciju, samo što noseći signal boje ide posebnim vodom.

P.S. ono o video kablovima je bilo namenjeno Velji.

A ha, ok, ja mislio da je za kabl bilo meni upuceno.

Znaci da rezimiramo, bolji je Scart kabl od S videa.

Molim za potvrdu moje konstatacije.

Jos jednom hvala.

naravno!

Da rezimiram: bolji je SCART sa RGB vezom od S-Videa.
To se mora naglasiti, jer preko SCART-a može biti i obična kompozitna veza (samo jedna linija za Video). Najlepše u svemu je, da će ti prodavci 101% i dati takav kabl :D

LUC1FER je napisao(la):
mislim da se Velja malo zaj**o ;)

pozdrav

Ti mali skrati jezik, docices ti opet na tv :D

Prvo postoji vise verzija scarta rgb scart podrzava samo mali broj novijih televizora a obicno su kompozitni. Cak ni svi dvd plejeri ne podrzavaju rgb izlaz. Pre nabavke rgb scart kabla proveri i tv i dvd da ne bi kupovao bez veze (treba ti "svi na sve" kabal) a tv obicno ima 2 scart prikljucka pozadi, jedan za s i rgb a drugi za kompozitni. Pijani djavole, naravno da znam da je rgb bolji od S-a ali ako hoces da znas razlika i nije tolika u kucnoj primeni, a tvoj "uciteljski" stav primeni kod nekog drugog. Stvar je u tome da ce sa dobrim S kablom sve proraditi iz prve dok postoji poprilican rizik da kupi scart kabal i da se cese kad dodje kuci i dobije nista umesto slike. Da ne bude da opet unosim zabunu sve sam ovo proverio kod kolege na tv-u kome je ovo uza specijalnost.

Ðavolski thread :D .

Velja: samo si ponovio ono što sam i sam već rekao.

A bilo je razloga za 'učiteljski stav', upravo zato, jer je moderator u pitanju. Ako neko nešto zna, ali je lenj da napiše, ili voli da filozofira u stilu - to ionako neće raditi, pa bolje da koristi nešto jednostavnije (sigurnije) - bolje je da ne piše ništa. Neka korisnik reši šta će da proba.

Uostalom, pitanje je bilo šta je bolje, a ne šta je jednostavnije.

Uvek mora da dođe do ovakvih i_d_i_o_t_skih diskusija, zato što neki nisu u stanju da priznaju svoje greške. Ovo sam morao da kažem...

Drunk Devil je napisao(la):
Velja: samo si ponovio ono što sam i sam već rekao
Na zalost to sam video i ja tek kad sam otkucao sta sam imao... Ipak, nadam se da mi verujes da nisam "prepisivao".
A bilo je razloga za 'učiteljski stav', upravo zato, jer je moderator u pitanju.
Moderator ne znaci tehnicka podrska niti sveznanje, vec pre svega kultura i razumevanje u radu na forumu i sa clanovima, a posebno sa takvima kakav si ti (vecito kivne na moderatore). Znaci apsolutno ne moram da budem u pravu samo zato sto sam moderator, pogresno shvatas ovu ulogu, niti se ja sad nesto branim oko teme, jednostavno krenuo si djonom a nisi ni pokusao da shvatis sta sam rekao ili eto zeleo da kazem ali nisam bio jasan. I to samo zato sto sam "the moderator" i eto treba da se izvinim...Da ne pominjem to da sam bio u pravu i sve sto sam rekao stoji, ostaje mali nesporazum samo oko tipa skarta, podrazumevao sam kompozitni koji najverovatnije ima na tv-u a ne komponentni, iliti rgb. Siguran sam da si to znao, ali eto, prilika da se napljuje moderator ti je bila sladja...
Ako neko nešto zna, ali je lenj da napiše, ili voli da filozofira u stilu - to ionako neæe raditi, pa bolje da koristi nešto jednostavnije (sigurnije) - bolje je da ne piše ništa. Neka korisnik reši šta će da proba.
Na ovo cu odgovoriti tvojim recima: "Da rezimiram: bolji je SCART sa RGB vezom od S-Videa.
To se mora naglasiti, jer preko SCART-a može biti i obična kompozitna veza (samo jedna linija za Video). Najlepše u svemu je, da će ti prodavci 101% i dati takav kabl".
Pa zbog cega sva ova rasprava? Sta sam ja pricao sve vreme, a ti iako si 101% siguran da ce kupiti pogresan kabal i dalje smatras da sam pogresio u savetovanju...

Uvek mora da dođe do ovakvih i_d_i_o_t_skih diskusija, zato što neki nisu u stanju da priznaju svoje greške. Ovo sam morao da kažem...
I nisi morao...treba samo malo tolerancije i i_d_i_o_t_skih diskusija uopste nece ni biti.
Zakljucavam topic jer je izgubio smisao, a Mellow je dobio i vise informacija nego sto je trazio.
Veliki pozdrav!
ps. Kontaktiraj me na PM ukoliko zelis da nastavimo diskusiju.

Nazad
Vrh Dno