@kovacm
Ja jako dobro znam razliku između trojanca i klasičnog virusa, ali je i trojanac isto tako virus.
Klasičnih destruktivnih virusa više nema u velikom broju, sa razvojem interneta fokus se prebacio na malo drugačije delovanje, da ne ulazim sada u objašnjavanje.
S druge strane, znam da antivirusne kompanije teže da se ubace na sva moguća tržišta, uključujući i Mac i Unix svet.
Takođe jako dobro znam kako funkcionišu Unix i Unix-oliki sistemi i njihov sistem rada.Ali da se ne lažemo, samo je potrebna kritična masa korisnika pa da pisci virusa počnu da napadaju i sisteme zasnovane na njima (pri tome ne mislim na serversku bazu, ona je dovoljno velika, već na desktop korisnike), a to će se pre ili kasnije dogoditi (mada je kasnije verovatnije).
I.....nema problema :wave:
Edit: Sad videh, nije virus zato što se ne širi? Šta misliš kako su Trojanski VIRUSI dobili ime i koja je njihova funkcija?
Ontopic:
Moguće da je antivirus 2009, mada koliko sam primetio on izvrši silent install bez ikakvog pitanja- preko IE.A pošto na Mac-u IE ne postoji....a i Mac OS nije Windows......