Šta je novo?

Sta uzeti iz USA??? I treba li kome sta?

Mrki Jovica

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2004
Poena
619
Pozdrav svima!

Imam jednu dilemu: dolazi mi sestra krajem maja iz USA.
Pitanje: - sta da mi donese?
Dajte ideje, bilo sta, ili sto bi mi koristilo za komp, a nema ovde, ili sto je tamo jeftinije, da mogu ovde da prodam uz proviziju :D

A moze i neko da nesto naruci ako mu treba. Samo nesto sitno, sto moze da se prenese, memorija, CPU, i sl.

Unapred hvala na idejama!

Neka ti donese IBM ThinkPad T41, to i nije tako veliko a razlika u ceni je drastična.

Pa tamo je sve jeftinije, a cini mi se da je najveca razlika na digitalnim fotoaparatima.

Digitalni fotoaparati i MP3 playeri.
S obzirom na gabarite, ako hoces da zaradis, najbolje je da ti donese nekoliko MP3 playera, jacih modela.

Pozdrav

Stvorenje je napisao(la):
Neka ti donese IBM ThinkPad T41, to i nije tako veliko a razlika u ceni je drastična.

Nije tacno:)
T41 se moze dobiti za 1270eura i to onaj sto ima 15" 1400x1050, samo treba ispunjavati odredjenu uslove(akademske).
Mislim da je nabolje da uzmes radeon 9800 koji tamo sada kosta 145eura...

Poslednja izmena:
Broz je napisao(la):
Nije tacno:)
T41 se moze dobiti za 1270eura i to onaj sto ima 15" 1400x1050, samo treba ispunjavati odredjenu uslove(akademske).
T41 se moze dobiti za toliko ako ti se neko uvlaci u gu... :d
Mojne bre da bulaznis, tu cenu nema ni jedan jedini diler kod nas

PS. Ponovo u skolicu(by Uzelac), T41 nema sa 15", vec sa 14" i on moze biti 1024x768 i 1400x1050 :d :d

Srecan rodjendan i NHF :D

Poslednja izmena:
Moze onaj sto se zove R50, kaze Delimir isti/bolji od T40/41.
Vazi sto je isti, posle je doduse i on to shvatio, isao u skolicu *** ;)

Pozdrav!

Broz je napisao(la):

Ovo ti je def. najbolji predlog,i moj savet takodje!Nemoj uzimati skupe stvari jer neces moci da ih prodas,jednostavno ljudi nemaju para i kupuju ono sto je najeftinije a bolje od ovoga nema!

Pozdrav

simpson H je napisao(la):
T41 se moze dobiti za toliko ako ti se neko uvlaci u gu... :d
Mojne bre da bulaznis, tu cenu nema ni jedan jedini diler kod nas

PS. Ponovo u skolicu(by Uzelac), T41 nema sa 15", vec sa 14" i on moze biti 1024x768 i 1400x1050 :d :d

Srecan rodjendan i NHF :D

Kad si ti u pitanju HF je nemogce!;)
U pravu si da je 14,1, moja greska. To nije dilerska cena nego kao sto rekoh deo ide iz budzeta za profesorski kadar BU, a deo placa sam covek na 12 rata.
Uskoro cu ti to i empirijski pokazati;)

:wave:

Super je ta opcija, ali to se ne računa pošto nije dostupno većini potencijalnih kupaca. Neće bre država da sponzoriše svakog ko hoće laptop. :beat:

Inače ThinkPad T i nije namenjan masama, ove mašne kupuju ljudi koji žele kvalitet i spremni su da plate €€€€€ za No1 laptop. Nešto sam pravio komparaciju cene T modela u HU i USA te bih za razliku u ceni mogao da odletim do NY i pazarim još nešto.

Broz je napisao(la):
U pravu si da je 14,1, moja greska. To nije dilerska cena nego kao sto rekoh deo ide iz budzeta za profesorski kadar BU, a deo placa sam covek na 12 rata.

Maršale, ajde molim te malo detaljnije o ovome. Šta? Kako? Gde?

ko je pomenuo mp3 plejere - to ne pogotovu ne jace (skuplje) modele ... znam ja sam uzeo 2 vrhunska komada (razlicita) iz USA pa sam jedan zadrzao i drugi jedva prodao i to (malo al ipak) ispod cene koju sam platio ...
dakle najbolje nesto ekonomicno ... digitalni aparati - super stvar - kod nas najbolje prolaze Canon (i Mercury :-devil-: ) a u USA su podosta jeftiniji ..

PS ako ti treba Palm tungsten t3 videh na pricegrabberu 295$ ?!? ovde su preko 400eur ?!?

Neka donese Ritek G-04 DVD-ove :) Mislim da ce se dosta ljudi sloziti samnom

Broz je napisao(la):
Uskoro cu ti to i empirijski pokazati;)

:wave:

a sto samo BU ?

ivo.r je napisao(la):
Maršale, ajde molim te malo detaljnije o ovome. Šta? Kako? Gde?

Nemoj da se ljutis ali ne mogu da dajem detalje iz objektivnih razloga.
@AntiPatriota-ne razumem pitanje.

Broz je napisao(la):
@AntiPatriota-ne razumem pitanje.
pa BU ako sam razumeo znaci BG univerzitet pitao sam zasto samo ta povoljnost vazi samo za BU uli vazi i za druge univerzitete u srbiji?

Možda na Zagrebačkom sveučilištu profesori imaju još bolje uvjete za kupnju laptopa. :beat:

jes da nema veze sa kompjuktorima :), ali jel moze meni jedan kotur zica (za teniske rekete, naravno) ?

Broz je napisao(la):

Ma kul. Čuće se već nešto o tome kod mene na faxu.

Pozdrav svima

Zahvaljujem se svima vama na odgovorima i idejama, ali, na zalost, od svega toga nece nista biti, posto se dolazak moje sestre odlaze na neodredjeno. No, u svakom slucaju, hvala jos jednom.

To ce taman super da ti dodje da porazmislis i da uporedis cene :D
Moja preporuka: laptop
Ne znam u kakvoj ti je poziciji sestra, ali ako moze da ga uzme na rate sa nekim studentskim popustom to ti je pun pogodak. Saljes joj pare svakog meseca a ti nekome uzmes pare odmah. I to drasticno vise para nego sto ce ti trebati za sve rate.
Za digitalce i mp3 playere ne znam, ali znam da na jeftiniju stvar mozes da uzmes manje para nego za neku skuplju. :type:

Vocko je napisao(la):
Neka donese Ritek G-04 DVD-ove :) Mislim da ce se dosta ljudi sloziti samnom

Zasto?
Pa tih medija imas i kod nas, mozda nesto skuplji ali na 50-100 kom. se to i ne oseti.
Bolje da se on drzi proverenih stvari kao sto su graficke kartice ili digitalci.

Matthias je napisao(la):
Zasto?
Pa tih medija imas i kod nas, mozda nesto skuplji ali na 50-100 kom. se to i ne oseti.
Bolje da se on drzi proverenih stvari kao sto su graficke kartice ili digitalci.

Gde ih ima ? Necu "Ritek", hocu Ritek. Tih "Ritek" ima na sve strane koliko sam po'vatao na forumu, ali pravih nema...

Vocko je napisao(la):
Gde ih ima ? Necu "Ritek", hocu Ritek. Tih "Ritek" ima na sve strane koliko sam po'vatao na forumu, ali pravih nema...

Pa meni su doneli iz Subotice ovi iz Dudija (www.dudi.co.yu).
Na njima nema nikakvog natpisa ali ih programi prepoznaju kao Ritek (i oni naravno tvrde da su ovi pravi Riteci).
Narezao vec jedno 10-tak komada na 4x bez ikakvih problema. Citaju ih normalno i DVD playeri.

Nazad
Vrh Dno