Šta je novo?

Sta uzeti: Amilo Pro 2000 P-M 1.4 ili Asus - M3400N P-M 1.5

Gox

Čuven
Učlanjen(a)
13.12.2003
Poena
620
Molio bih sve za preporuku, misljenje, "za i protiv" analizu, oko izbora jednog od ova dva laptopa:

Asus M3400N

Pentium M 1.5 GHz CENTRINO 1MB kesha
chip-set Intel 855GM / ICH4
256MB DDR PC-266
Monitor 14,1 XGA rotacioni ekran
40 GB
DVD/CD-RW
modem
LAN 1000/10
IEE1394
4xUSB
card reader (SD/MMC/MStick)
Audio jacks : Head phone or SPDIF, Mic-in
2,27kg
Bez operativnog sistema, sa torbom

FS Amilo pro 2000

Intel Pentium M 1.40 GHz Centrino
256 DDR SDRAM (Max 2 GB)
Chip-set Intel 855GM / ICH4-M
Ekran 15.1-TFT-XGA
DVD/CD-R/RW
40 GB
modem, LAN,Fast IrDa, IEEE1394, Intel PRO/Wireless, WLAN antenna integrated
3 x USB (2.0),
3 in 1 flash card port SD/MS/MMC, VGA
Audio: Cirrus logic CS4299-XQ, internal stereo speakers
tezinu ne znam tacno, ali mislim da je tu negde, kao i prvi..
Operativni Sistem XP Pro
Ne znam da li ide torba... :)

Cena oba modela je skoro ista (tako sam barem ja nasao).

Shodno mojim potrebama i novcem sam se odlucio za ova dva modela, pa bih molio da mi pomognete svojim misljenjem: sta bi kod vas prevagnulo i zasto (veci ekran, operativni sistem... ) ? Hvala unapred... :wave:

Ne ide torba uz FSC.
Neznam, po meni su oba patos kvaliteta(FSC malo vise patos), ASUS krcka pod rukama, spojevi su ocaj(po notebook standardima), Fujitsu ima da se bukvalno izlize za kratko vreme, ako si malo nepazljiviji jos brze.

Licno, birao bih veci TFT, kod nas OS nije presudan. E sad, veci tft znaci i vecu potrosnju=manja autonomija. Svoje potrebe nisi naveo.

Oba ekranu su XGA, pa razmisli i o tome. Ukoliko imam desktop uzeo bih manji ekran (potrosnja, dimenzije, masa), a ako ga nemam onda veci ...
Jel imaju TV out? Moze da zatreba, a video sam vise centrino masina sa integrisanom grafikom bez istog....moja za pocetak :(

Ukoliko je racunar za licnu upotrebu original OS bi trebalo da ti bude zanemarljiva komponenta s obzirom na geografsku i vremensku lokaciju na kojoj zivimo ;)

Asus ima tv-out, i veoma sam blizi tom modelu. Imam desktop racunar, tako da 14' nije velika mana...Ima torbu, operativni sistem nije problem instalirati :) ... :type: :-devil-:
Moje potrebe su mala tezina, duga baterija.. radio bih u office-u, prebacivanje fotografija i ponekad video materijala sa kamere, znaci nista preterano... Tako da mislim da je to to...

BokiPK je napisao(la):
Neznam, po meni su oba patos kvaliteta(FSC malo vise patos), ASUS krcka pod rukama, spojevi su ocaj(po notebook standardima), Fujitsu ima da se bukvalno izlize za kratko vreme, ako si malo nepazljiviji jos brze.

Licno, birao bih veci TFT, kod nas OS nije presudan. E sad, veci tft znaci i vecu potrosnju=manja autonomija. Svoje potrebe nisi naveo.

Interesuje me jos da li je, recimo, ovaj ASUS-ov model zaista toliki patos... Mislim, da li vredi toliko novca ovaj laptop?? :trust:

Molio bih za jos necije misljenje...

:wave:

Nazad
Vrh Dno