Šta je novo?

Sta uvek radite kada instalirate svez Win?

Poštar

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2005
Poena
455
Svako od Vas sigurno ima svoj neki obred sta radi po instalaciji wina.
Neko prvo namesta vizuelno po svom...
Neko prvo insatlira drajvere pa potom programe bez kojih se ne moze.

Ali kada windows instalirate po 100x put, sto sebi sto drugima
stvaraju se i neke mehanicke navike, tako da ja recimo idem ovako (neobavezno po redu):
-drajveri
-gasim recycle bin pitanje
-control panel: gasim firewall i autoupdate, povecavam brzinu tastature, gasim mouse accel., UACS na never notify, gasim autoplay..
-taskbar: izvodim shortcut do storage diska na taskbar, brisem IE i MP, stavljam sticky notes u taskbar, clock gadget

Od programa ide sledece:
Firefox
7zip
K-Lite najnoviji, subsync za nenamestene prevode
Winamp 2.8
Daemon tools lite
Ultramon, za udobniji rad sa vise monitora
Foxit reader
OpenOfice
teamviewer

Koji je Vas obred?

Ako postoji, prvo SP (Service Pack) i ostale update-ove.
- Drajvere po potrebi
- Gasenje remota, sistem restora, hibernacije, eventualno firewall i namestanje updatea da me obavestava a ne da skida
- Programi (Avira, MC Shield, Chrome, Winamp, WinRAR, Ashampoo Burning Studio, Foxit Reader, K-Lite, WLM i Skype i to je sve)
- Uklonim nepotrebno iz startup liste

Instaliram sav potreban softver i napravima image hdd. Taj ghost file je oko 8GB.

Iskljucim sistem restore i indexing service pa onda ghost sistema.

Sent using Tt.

iskljucim index i pogasim sve nepotrebne procese... onda uac, pa update, menjam izgled svega pa tek onda programe... drajvere po potrebi a praktikujem da ih uvek imam na usb-u pre instalacije...

Uz sve prethodno dodao bih da obavezno menjam Recycle Bin u KANTA :)

Niko ne koristi ninite?
Ja obavezno, evo redosleda:
1.Windows + update
2.Drajveri
3.Gašenje servisa, promena lokacije za My dokuments, pictures ...
4.Ninite + TCUP
5.Firefox (lastpass i xmarks)
6.gotovo

Sto se Ninete-a tice...jel moze da se podese putanje za svaku aplikaciju gde instalira ili instalira po defaultu? Takodje jel mogu da se podese instalacije, da ne instalira svakojake toolbarove i slicne gluposti koje obicno dolaze sa instalacijama ili takodje instalira sve po defaultu. Ako su odgovori na oba pitanja NE, onda mislim da je to programce meni beskorisno.

Sto se Ninete-a tice...jel moze da se podese putanje za svaku aplikaciju gde instalira ili instalira po defaultu? Takodje jel mogu da se podese instalacije, da ne instalira svakojake toolbarove i slicne gluposti koje obicno dolaze sa instalacijama ili takodje instalira sve po defaultu. Ako su odgovori na oba pitanja NE, onda mislim da je to programce meni beskorisno.
Odgovori jesu NE ali to nije programče nego sajt.

1. Drajveri.
2. Winrar + Daemon Tools.
3. Aimp + KLite codec pack.
4. Firefox + Thunderbird.
5. Adobe Reader + flash player.
6. Ashampoo + Revo uninstaller
7. Skype + Teamviewer
A posle po potrebi šta zatreba. ;)

Poslednja izmena:
Prvo instaliram sve drivere (prvi je za mrezu) u pozadini instaliram TCUP i posle instaliranja svih drivera porecem instalaciju Nero-a odradi i tek onda prvi put restartujem komp. Jel ovo radite i vi ili posle svakog drivera restartujete kompjuter?

Kada instaliram Windows i drajvere, instaliram Firefox, MSN i Skype.

Winamp, potrebne kodeke i to bi bilo to.

Dodajem po potrebi. Mrzi me da radim sve odjednom, jer se osecam kao da me je pregazio tenk posle instalacije Windowsa.

Ne volim da reinstaliram sistem.

Trenutno mi se raspada dotican, i nemam nameru da ga reinstlairam dok ne crkne. :D

Kada instaliram Windows i drajvere, instaliram Firefox, MSN i Skype.

Winamp, potrebne kodeke i to bi bilo to.

Dodajem po potrebi. Mrzi me da radim sve odjednom, jer se osecam kao da me je pregazio tenk posle instalacije Windowsa.

Ne volim da reinstaliram sistem.

Trenutno mi se raspada dotican, i nemam nameru da ga reinstlairam dok ne crkne. :D

Jel instaliras sa USB-a? Mnogo je brze i samim tim lakse za podnijeti za nas lijene. :)

1. Drajveri
2. Avast
3. Win RAR
4. Chrome
5. NFO reader
6. Aimp + KM Player
7. Demon tools
8. Neki office paket
9. Total Com
10. Code Blocks
11. Acrobat reader
I jos neke sitnice ako su potrebne..

Poslednja izmena:
Sa usb-a na ssd, s'tim sto cu uzeti neku 3.0 varijantu ovih dana da jos vise skratim proces :)
Video drajver, sav moguci software(vlc player, irfanview, office, antivirus, drajveri za net, windows 7 manager) sa drugog hdd-a onda povucem, na kraju tek firewall da ne smara stalno sa pitanjima. Najdraze mi je da kad pustim registry cleaner nadje uvek trilion gresaka XD
Ne restartujem hiljadu puta, samo 1 kad se sve to zavrsi, i sve radi kako treba.

Da ozivimo temu malo, nakon 5.godina-jel je vama i dalje ovakva procedura ili ste je skratili?
Meni licno je max.skracena u danasnje vreme:
-pokrecem Ninite i instaliram sve sto mi je potrebno odatle
-WinRar, Winamp, TCUP, PotPlayer
-PhotoShop 7(da onaj iz 2003), Corel 11 (takodje), ACDSee 12
imam uTorrent, JDownloader portabilne verzije i to je to...

- Selim Recycle Bin iz donjeg desnog u gornji levi ugao
- Drajveri
- Avast
- Adobe Flash Player
- Java
- Total Commander
- WinRar
- CCleaner
- Unlocker
- Winamp (zadnja verzija, obavezno Big Bento skin i Lyrics plugin)
- PotPlayer
- MPC-HC
- uTorrent
- JDownloader
- mp3Tag
- Light Shot
- Mediveal CUE Splitter
- Adobe PDF Reader i Adobe Digital Editions
- Vivaldi (Opera za rezervu, a nekad su to bili Opera 12, pa kad je riknula zadnja verzija sugave Mozille koja je mogla na XP i obavezno FireBug da mogu da skidam pojedinacne fotke sa Instagrama, a kad hocu sve fotke, samo ubacim link necijeg profila u JDownloader i on mi odradi posao)
- FVD Speed Dial (imam ga u svim browserima, cini zivot laksim)
- DX Ball (da lecim zivce, ali nazalost sad nece da mi radi lepo na W10, pa igram bilijar online)
- U stara vremena je obavezno isao i Nero i MP3Grabber
- Digsby je bio nevidjeno koristan program dok ga nisu upropsatili

Poslednja izmena:
Drajveri, Ninite, office paket, i podesavanja sistema. Skraceno maksimalno.

Svako ima svoje programe koje će instalirati, nemoguće je da svi uradimo isto, ali suština bi trebala biti ista.
Dakle prvo svi drajveri, pa Windows update i tek onda sve ostalo.
Svako ima svoj AV, browser, file manager, ja odmah ubacim Speed Commander pa tek onda sve ostalo...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vrh Dno