Šta je novo?

Sta u COM-u pisu: U SLO 100h dialup-a za 4.5 e...

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
... sa uracunatim tel. impulsima!!!
Ako je to istina ( a sto ne bi bila ) onda znaci da smo mi sami sebi grkljan prerezali. Moram priznati da ovo nisam znao, za 250din skidaju 2-3GB, pa to je za nas nezamislivo sada.

Ako vlada ne preduzme neshto uskoro, znace se "u kom grmu lezi zec", do sada je bilo " italijani ovo, italijani ono"...

Septimus, pa zar ne kapiras da je nas strateski cilj da sve IT strucnjake oteramo u inostranstvo?cheers

E znao sam da će bez nas da propadnu :boom:

JOBAH je napisao(la):
Septimus, pa zar ne kapiras da je nas strateski cilj da sve IT strucnjake oteramo u inostranstvo?cheers

Da unishtimo truli zapad iznutra

Cudite se kao da ne znate u kojoj mi zemlji zivimo!

Drugar mi radi u Telekomu i to ...

kao savetnik direktora jednog sektora.Pa oni ni ne razmisljaju o pojeftinjenju vec kao da bi modernizovali mrezu Telekoma moraju da podignu cenu bar 30-40% kako bi gradjani onda mogli da dobiju kvalitetnije komunikacione usluge.
A te pare koje je drzava dala za otkup telekoma su u stvari pare gradjana i donacije inostranih zemalja ka nasim gradjanima.
A sta ovi uradise ,oslobodili su Grke i Italijane muka sa nasim parama kako bi nama ponudili jos gore usluge i vise cene.morbidno zar ne.

Razgovarao sam sa jednim drugarom iz nemacke on je Nemac pravi i on je vodja nekakvog sindikata koji ima odsek grupe gradjana za bolje telkomunikacione veze ,koja se brine kako o ceni tako i o kvalitetu usluga.

E pa to moramo i mi da osnujemo, tako bi jedino kao gradjani mogli da ih sateramo u cosak i da mi kao vlasnici(drzava) izvucemo najvise sto mozemo a ne da ostavimo lesinarima da razgrabe i ovo malo sto je ostalo od Telekoma Srbije.

Ma ja mislim da je ako ne jedini, a ono sigurno najveci problem sam Telekom :rocket:
Kad bi njega zatvorili i pustili druge firme da obavljaju iste usluge siguran sam da bi bilo mnogo bolje, jer od ovog gore ne moze biti ctp;

E imamo već dosta threadova gde smo nezadovoljni telekomom, ne morate sad i u ovome da nastavljate...

Samo prenosim sa elitesecurity foruma:

SIOL Slovenija ima ukupno 320.000 korisnika na ISDN-u.
Migracija iz ISDN i upgrade na ADSL je u protekloj godini bila 20.000 korisnika. Cilj za 2003. je 40.000 korisnika ADSL-a.
Osnovni DialUp se prodaje po ceni od 4.2 Eura za 100 sati. U ovu cenu je ukljucen i telefonski trosak.

SIOL ima 3 vrste ADSL paketa:
osnovni paket – 256kbps/1 Mbps po ceni od 28 Eura
konforni paket – 384kbps/2 Mbps po ceni od 36 Eura
prestizni paket – 512kbps/4 Mbps po ceni od 52 Eura
Svaki korisnik koji ima potvrdu da je student moze koristiti osnovni i konforni paket ADSL-a sa 30% popusta.

SIOL sa Internetom ima konekciju od 2.4Gb u tri razlicita smera.
Poseduje sopstveni DWDM backbone u Sloveniji sa svojih 16 POP tacaka.
Poceo je projekat sirokopojasne kablovske TV preko ADSL-a koji ima 200 digitalnih kanala. 65 kanala je Pay TV (video on demand).
SIOL svakom korisniku daje na upotrebu SetTopBox koji se prikljucuje direktno na TV.
Na podrucju jugoistocne Evrope SIOL ima postavljene 3 POP tacke: Crna Gora, Albanija, Kosovo. Otvara se cetrvrta u Makedoniju.
SIOL se dogovora (bio sastanak u Barseloni) sa ISP-a Evrope da izvrsi pritisak na Telekome jugoistocne Evrope za spustanje cene tranzita da bi dostigli cenu po jednom Mbps od 250 Eura.

OJ, SRBIJO ZEMLJO !!!

Posto sam relativno cesto u Sloveniji, mogu samo ovo da vam kazem:

Mi smo ZILION svetlosnih godina daleko od njih sto se tice telekomunikacija. Pa ja sam u Sloveniji bio mesec dana skoro po 12 sati dnevno na Netu, preko ISDN linije i za mesec dana sam platio nekih 50 eura, ne znam preko kojeg tarifnog paketa ili kako vec to ide, ali sve je fenomenalno brzo i jeftino.... Zalosno:(

Nasi "mozgovi" u telekomu planiraju uvodjenje jedinstvene tarife za minut telefoniranja... znaci isto je da li iz subotice zoves vranje ili iz beograda svog komsiju... znaci ocekujte enormno poskupljenje ako pristupate internetu putem dialup-a.

ali zato ce sniziti medjunarodne razgovore, tako da umesto da BG-USA bude skuplje 10 puta od USA-BGD bice samo 4-5 :)

legend je napisao(la):
SIOL ima 3 vrste ADSL paketa:
osnovni paket – 256kbps/1 Mbps po ceni od 28 Eura
konforni paket – 384kbps/2 Mbps po ceni od 36 Eura
prestizni paket – 512kbps/4 Mbps po ceni od 52 Eura
Svaki korisnik koji ima potvrdu da je student moze koristiti osnovni i konforni paket ADSL-a sa 30% popusta.

Drugarica u Francuskoj ima ADSL 512k, bez limita, mesecno 45e.

Zivele nase stare i nove idejne vodje!

ne bi bilo lose da se osnuje grupa za pritisak - intenet user lobi. :D da nam snaga bude u broju, za pocetak, a ako jos uvek budu bezobrazni nadjemo par eksperata i DoS-ujemo (il' nesto jos gore :D) strateske tacke.
INTERNET NARODU!!!

ps. ako me u'apse, donesite mi jedan notebook u prdekanu. :D

slazem se sxa ovim gore 100%.

treba da se organizujemo, registrujemo, i delujemo.

JOBAH je napisao(la):
Nasi "mozgovi" u telekomu planiraju uvodjenje jedinstvene tarife za minut telefoniranja... znaci isto je da li iz subotice zoves vranje ili iz beograda svog komsiju... znaci ocekujte enormno poskupljenje ako pristupate internetu putem dialup-a.

ali zato ce sniziti medjunarodne razgovore, tako da umesto da BG-USA bude skuplje 10 puta od USA-BGD bice samo 4-5 :)

Pa taman da zovemo nekog dialup provajdera u inostranstvo :D

septimus je napisao(la):
Ako je to istina ( a sto ne bi bila ) onda znaci da smo mi sami sebi grkljan prerezali. Moram priznati da ovo nisam znao, za 250din skidaju 2-3GB, pa to je za nas nezamislivo sada.

Ako vlada ne preduzme neshto uskoro, znace se "u kom grmu lezi zec", do sada je bilo " italijani ovo, italijani ono"...

Znas kako su govorili :
Srbija se saginjati nece!!
Crci ce oni bez nas , ne moze da psenica rodi na Triglavu ,samo u Vojvodini ne mogu oni da prezive bez leba......

Ehhhhhh

Interesantno je da ni u jednim novinama niti na jednoj televiziji nisam nasao poredjenja cena sakupa internet linka kod nas sa cenama u komsliluku i po belom svetu... Pa zasto nasa politika eRazvoja ne bi bila transparentna? cheers

Da, a od poredjenja cena impulsa i cena struje, kod nas i u svetu pred poskupljenje, ne mozesh da zivish

JOBAH je napisao(la):
Sta je pisac hteo da kaze?

Hteo da kaze da poludi kada vidi tablice tipa " 1kwh u Hrvatskoj, Rumuniji.... nigde nije jeftino kao kod nas.....i treba da poskupi.....moramo da raskrstimo sa komunist. prosloscu....."

a za internet ne spominju, misle ionako ga koristi 5% ljudi( a mozda i imaju pravo, mada, da je dostupniji sigurno bi ga koristio mnogo veci procenat )

itd..itd

septimus je napisao(la):

Imam ortakinju iz Slo, i ona ima kuci Dial Up, a u firmi DSL. Bas cu da je pitam kako stoji sa placanjem.

P.S. Kod nas ce to da bude na "Limburgdan" *

_________
* - Dan kad se majmuni sisaju :D

Vrh Dno