A koji su to bitni podaci pri kupovini? Ili radi ili ne radi, ili ima garanciju ili nema i kraj.
Sta treba znati i kako proveriti podatke koji su bitni pri kupovini polovnog SSDa?
?Onda nisi lepo postavio pitanje, trebao si napisati da je u pitanju polovan ssd, jer na novom nema upisivanja.
Sta treba znati i kako proveriti podatke koji su bitni pri kupovini polovnog SSDa?
?
U sustini ono sto te zanima... da li ima garanciju i kakvu i eventualno da li je koriscen sa ne-onboard ICH/AMD_SB kontrolerima (posto neke varijante se izgleda ne vole).
Broj upisa mozes proveriti da nije slucajno bio u serveru ili namerno archen, ali pre ce kontroler/firmware crknuti (ili se SSD slomiti) nego sto ces dostici radni vek NAND-a cak i ozbiljnijim koriscenjem. Trebalo je recimo, po testu sa XS-a, preko 3 meseca da se 24/7 arche SSD-ovi da bi NAND crkao (to su archeni na nacin na koji ni serveri ne rade).
Dakle:
- fizicka provera ocigledno(i da radi)
- garancija da li ti odgovara
- da kolicina upisa ne pokazuje namerno archen SSD (recimo da ti neko od ovih sa XS-a ne prodaje SSD)
Piše, ali si u pravu, trebao sam da boldujem ili za crvenim.
Zasto bi kupovao polovan ssd disk?
tesko da ce ti biloko dopustiti da vidis koliko je taj ssd presao.
hvala sad je mnogo jasnije,prvi put cujem za tako nesto,mada sam naletao po specifikacijama na neke koji su ssd kompatibilni a nije mi bilo jasno zasto to isticu.vec neko vreme se interesujem za raid kontroler za WHS ali posle ovog verovatno cu ostati na raid 0 onboard + bekap
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari