Šta je novo?

Sta tacno znaci "Spin Up Time" iz SMART-a?

IgorHW

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 13700
Matična ploča
Asus Prime Z790-A
RAM
Kingston 64GB
GPU
Nvidia 4070
Storage
2TB+2TB+2TB+8TB+8TB
PSU
Seasonic PX-750
Kućište
Define R6
Monitor
Dell 27"
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ne mora ništa da znači i nemoj da paničiš. Hard može da ima savršen SMART, a da je prso ko zvečka, i obrnuto.

@nidza
Znam da ne mora nista da znaci ali me interesovalo sta bi trebalo da predstavlja ta vrednost.

@alfaunits
Hvala za link.

Znaci ispada da je prosecno vreme oko 6sekundi, osim ako AAM (koji mi je postavljen na najnizu vrednost) ne utice na nivo buke tako sto sporije ubrzava ploce i nisam nesto odusevljen sa tim vremenom. Hard radi prakticno bez iskljucivanja od kada je kupljen (po SMART-ovim vrednostima preko 23000 sati) pa me malo brine da taj motor ne posustaje polako.

Bekapuj ti to redovno i bez brige. Ništa mu nije verovatnoća veća da će da rikne u odnosu na nov disk, štaviše, mislim da mu je verovatnoća otkaza daleko manja.

Bitan podatak je koja je cifra bila tu ranije, i otkad pratiš SMART? Batali njegove vrednosti koje je on popamtio, nego koliko je očitavao nekad pre, ako si gledao. Ako nisi, još manje razloga imaš za brigu, možda mu pomenuti broj stoji već jako dugo. :)

Upravu si, izgleda da je on tako radio od pocetka. Bas sam nasao jedan screenshot iz speedfana koji sam napravio nakon sto sam kupio hard, tada mu je bila prosecna vrednost 6233ms a sada je 6350ms tako da to i nije neka razlika.

Vrh Dno