Šta je novo?

Sta sve treba za "pevanje"?

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Stvarno nisam znao kako da nazovem temu ali stvar je sledeca...Imam druga koji odlicno peva i koji bi zeleo da snimi nesto amaterski znaci samo za nas u kraju(citaj za devojke koje ga obozavaju) a mozda i za hvaljenje,ali pored svega toga hteo bi sebe da cuje preko zvucnika odnosno da cuje makar priblizno kako on zvuci sa druge strane...
Znaci sta mu treba od opreme...ima komp i na njemu misli to da odradi znaci nesto jednostavno sto ce mu omoguciti da otpeva na neki mikrofon(vasa preporuka) bukvalno pusti preko Winampa i odslusa...znaci nista pro i produkcija nego za pocetak tako nesto...budzet je ogranicen na nekih 100-150e sto jeftinije to bolje jer ipak nije nista ozbiljno...a da ima integrusanu zvucnu...i ATP3 zvucnike ako to nesto pomaze...Takodje ga zanima a i mene bogami da li postoji nacin da se naprimer odradi da se u nekoj pesmi "odreze" ili nekako prigusi glas pevaca bukvalno da dobije skoro instrumental...ne mora objasnjenje nego samo ako neko zna da li je moguce,da li je mnogo komplikovano za pocetnike u obradi zvuka i sta je od programa potrebno...
Nadam se da nisam previse trazio:-devil-:

Da bi eliminisao pevace i pevacice, posluzice ti neki od karaoke plugin-ova za npr. winamp.

Da bi eliminisao pevace i pevacice, posluzice ti neki od karaoke plugin-ova za npr. winamp.

Eh da je to tako lako ...

jonesba je napisao(la):
Stvarno nisam znao kako da nazovem temu ali stvar je sledeca...

Odstranjivanje glasova prakticno nije moguce izvesti a da se pritom dobije nesto korisno ... Najlakse je da nabavite par midi fajlova, kojih ima gomila na netu, ili ako hocete nesto ozbiljnije, pogledajte npr. www.yumidi.com.

Stvarno nisam znao kako da nazovem temu ali stvar je sledeca...Imam druga koji odlicno peva i koji bi zeleo da snimi nesto amaterski znaci samo za nas u kraju(citaj za devojke koje ga obozavaju) a mozda i za hvaljenje,ali pored svega toga hteo bi sebe da cuje preko zvucnika odnosno da cuje makar priblizno kako on zvuci sa druge strane...
Znaci sta mu treba od opreme...ima komp i na njemu misli to da odradi znaci nesto jednostavno sto ce mu omoguciti da otpeva na neki mikrofon(vasa preporuka) bukvalno pusti preko Winampa i odslusa...znaci nista pro i produkcija nego za pocetak tako nesto...budzet je ogranicen na nekih 100-150e sto jeftinije to bolje jer ipak nije nista ozbiljno...a da ima integrusanu zvucnu...i ATP3 zvucnike ako to nesto pomaze...Takodje ga zanima a i mene bogami da li postoji nacin da se naprimer odradi da se u nekoj pesmi "odreze" ili nekako prigusi glas pevaca bukvalno da dobije skoro instrumental...ne mora objasnjenje nego samo ako neko zna da li je moguce,da li je mnogo komplikovano za pocetnike u obradi zvuka i sta je od programa potrebno...
Nadam se da nisam previse trazio:-devil-:

A sto bi se glupirali, nek ode ili okrene bilo koji manji studio u BGD, niko mu za demo snimak od par minuta nece uzeti vise od 50€.
Plus, ako zaista ima "glas" i jos bitnije, smisla za muzikalnost, moze i neku tezgu da ubode, u smislu da ga zovu kad treba da se otpeva neki dzingl i sl. Za to moze da uzme i 100 - 200€, pa mu se svakako moze visestruko isplatiti!

A da ne govorim sto ce ga snimati sa mikrofonom od +500 €, slusace sebe na dobrim monitorima i preko dobrog pojacala, u idealnim uslovima! Nemerljivo u odnosu na bilo kakvu home do-it-your-self varijantu, zacinjenu sa nemam pojma kako da snimim nekoga faktorom!

Ako si mu iskren prijatelj, nemo' to da mu radis! Mada je i lepo pevanje u srbiji vrlo relativan pojam! :)

Decko stvarno dobro peva i voli sve sam da odradi...Pricam mu ja da to nije bash tako jednostavno i da to garant ne moze dobro ispasti na kompu i na nasoj radionosti al opet...BTW peva po kaficima kod nas ali slab je to kesh koji opet spiska kako na devojku tako i na provod...Nish drugo ne radi sedi u kuci,slusa muziku streba pesme vezba glas dodje mu devojka jedva ceka petak i subotu i to je to!!!Pa me zamolio da vidim sta treba za snimanje na komp...
A znate kaki smo mi Srbi...mi bi sve dzaba sve sami i da nas niko ne zaje***a...Ladno lik propustio audiciju za Grand kad je bila u NS!!!

Decko stvarno dobro peva i voli sve sam da odradi...Pricam mu ja da to nije bash tako jednostavno i da to garant ne moze dobro ispasti na kompu i na nasoj radionosti al opet...BTW peva po kaficima kod nas ali slab je to kesh koji opet spiska kako na devojku tako i na provod...Nish drugo ne radi sedi u kuci,slusa muziku streba pesme vezba glas dodje mu devojka jedva ceka petak i subotu i to je to!!!Pa me zamolio da vidim sta treba za snimanje na komp...
A znate kaki smo mi Srbi...mi bi sve dzaba sve sami i da nas niko ne zaje***a...Ladno lik propustio audiciju za Grand kad je bila u NS!!!

Ako je tako, onda kupi kod kineza dinamički mikrofon za par stotina dinara, ubodi ga u zvučnu (mikrofonski ulaz), otvori Sound Forge, WaveLab, Samplitude, Nero Soundtrax; Audacity ili bilo koji drugi program koji može da snima i snimaj.

Nemoj to nikako da radi. Neka kupi neki Behringerov kondenzatorac za 4000 dinara, neka mu neko sastavi mic pretpojačalo za slične pare. Još malko neka se nategne za iole bolju kartu i može sam sa sobom da peva do mile volje i da to snima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno