Šta je novo?

Sta ste izgubili od hw-a?

Thunderdome

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2003
Poena
619
Hm, ovo moze biti zanimljivo. Da vidimo sta je sve otislo u nepovrat (crklo)?
Ko ce prvi?

Retko kad mi nesto crkne.Hardver nemenjam chesto. Ne zbog loshe finansijske situacije ili nezainteresovanosti za IT trendove vec zbog kolonije pauka kaoja obitava u mom kucistu.Zao mi da unistim onako lepu pauchinu koju su jadni mesecima pleli. :)

Od stvari za "licnu upotrebu" samo Microstar 6163 ploca je sama crkka. Jedan Athlon 1200MHz procesor je goreo prilikom bahatog ophodjenja :)
WD136BA hard disk je pao sa metar visine i poceo da skljoca, naravno vise nije radio.

Posedovao sam i igraonicu sa 12 racunara svojevremeno, tu je bilo otkaza grafickih kartica, Inno GF2MX400 i desetak napajanja (zaprljaju se, stane ventilator i nesto pregori, tako rekose serviseri, nije me previse interesovalo, uvek sam imao po neko viska u steku). Riknulo je i nekoliko modula memorije, 256MB DDR400, ali ko bi se setio proizvodjaca.
Slomljene tastature, slusalice i miseve ne brojim, naravno.
Ni jedna ploca, hard disk ili procesor u igraonici nisu pravili probleme, vrlo zanimljivo.

Pozdrav!

Jedan P4 2.4c (bahatost jel' :p ), Radeon 9800Pro (memorija odlepila)

monitor 14 Philips 14B, flopi, napajanje, cd-čitač , graficka , ploca. ne mogu nicega vise da se setim :d

Moj prvi hard Seagate 40MB - njega nikada necu prezaliti,moj prvi monitor
neki noname SVGA 14",Celeroni 300A jedno 3 komada i jos nekoliko
u tom rangu tipa 366-400MHz, PC Chips integracija ploca za Celerone,
1 x AMD Athlon 1GHz,1 x AMD AthlonXP 2000+,1 x HDD Maxtor 40GB cuveni D540X-4K,WD 20GB,PC Chips Kt400,ASUS A7V266-C 2 kom. ,par komada ATX napajanja........ostalo sam uspeo da popravim ili sam zaboravio :d :d
Uglavnom sve moja nepaznja ....... naravno to ne vazi za HDD i napajanja.
Popravljenih stvari ....... ima brdo ploca , jedna ali vredna Voodoo Banshee
kartica,par GF2 & 4 kartica, brdo napajanja i optickih uredjaja, uglavnom CD-ROM ................

Do sada spaljeno:
- jedno 7 switcheva 8p, sve noname ili ovislink switchevi
- Jedno 5 D-Link 900AP +
- Ko zna koliko Ovislink 1120 APova
- Jedna serverska ploca
- 2 hard diska, serverska dok su radili.
- Dosta mreznih kartica sa realtec cipsetom (3com ni jedan nikada nije zvekno)
- Monitor Samsung neka 17ica ( a taman sam se bio navikao na 2 monitora )
- Par SDRAM modula

verovatno ima jos toga, samo sam previse umoran da bih se setio...

Jedno 12-13 modema koje jos cuvam... ni sam ne znam zasto :) Ova moja centrala je jaaako cudna :)
Ostalo-jako, jako rijetko... obicno uzimam dobre stvari, tako da mi malo sto ostane "u rukama". Sem par napajanja koja sam "modovao" poslije cega nisu vise radila :D

CD-rom,A7V266-c,AMD XP2200+ i JNC 300 W
Pre pogibije ploce sam ubio integrisanu zvucnu CMI8738.
Ali mnogo cesce sam pri kupovini dobijao u startu neispravnu robu...

Par HDD-ova (najzalije je bilo za Fujitsu 13GB, pre 4-5god. ; nije mi bilo zalo HDD-a koliko 13GB :) ), 2 SDRAM 64MB, nekoliko built-in adaptera za BX maticne, Zoltrix TV karta.

Od skupljih delova:
- Duron700 (ja kriv - budzio Alpha kuler za Intelove procesora na njega)
- HD IBM DTLA 307030 - oni diskovi chuveni po grejanju i CRKAVANJU :S:

2 Lucent modema
Chaintech BX ploca
HP stampac (valjda 640C)
2 napajanja (jedno sam opravio a drugo ce sacekati)

Mislim da Vocko ima sta da kaze na ovu temu :)

- 2xCPU (cyrix pr150+) :))
- motherboard (ne secam se koja, davno bese)
- 2xHDD (oba kantuma)
- DVD drive (LG)
- CD drive (Acer) - od starosti ;)
- Modem (HK robotics)
- Misheva brdo
- USB flash drive (A-data)
...
a na poslu sam uspeo da sprzim mnogo toga, mrzi me da se prisecam :D

14" monitor, 2-3 modema, kilo - kilo ipo miseva... nesto napajanja... to je uglavnom to..

Hronoloski je bilo ovako, cini mi se:
Floppy, Maticna 5AGM2 (crkla na putu do coveka kad sam trebao da je prodam!!) i sa njom i Teac 8x, NEC 52x, Monitor Phillips 14b, LG 52*32*52. Ima jos nesto sigurno, ali ne mogu da se setim sada.
Kad bolje razmislim, nije ni tako mnogo, za 10 godina.
Bilo bi lepo kad bi se na tome zavrsilo :)

Koliko se secam, za sve ove silne godine uz racunare, samo par crkavanja je bilo. Otisao jedan ISA Motorola Voicesurf dial-up modem. Crkao jedan Maxtor HD od 40 Gb i otisli naravno svi podatci u nepovrat. Spaljena jedna Leadtek Ti4200 kartica od modovanja i overkloka. Crklo jedno napajanje i jedan ili dva misa, ne secam se tacno i to bi bilo sve. :)

Club 5900XT, Club 9250, Club 9800SE@Pro (nece me taj Club), Elixir 256MB, jedno napajanje, HDD 4,2GB i CD chitach, LG rezac, hm... Ne mogu nicega vise da se setim, ali bilo je jos dosta toga...

P.S. Nesto je sprzeno OC-om, nesto nepaznjom, a nesto je jednostavno crklo... Samo od sebe...

1. Athlon 900MHz - davno sprzen neznanjem o/c
2. EPOX 8rda - sama od sebe
3. Combo LG, djubre! prvo se pokvario, a onda posle 2 puta popravke, dobio sam nov uredjaj koji je opet posle 6 meseci "zapalio"

ne mogu da se setim svega shto mi je riknulo al recimo ovako:
jedno napajanje(pre tri dana, neko kinesko), jedan amd 2400+, pet cd-romova(sad mi sluze kao postolje za zvuchnike :D ), jedan ceo komp(deknuli ga iz kola :mad: ), jedna mrezna karta, par misheva & to je sve shto mi pade na pamet sada.

Nema Cara da se javi :D

Meni crkla jedna Abit IC7, CDRW Teac, Floppy, 2 Misa, 2 Tastature, Intel Modem, 2-3 kung-fu napajanja...

poz

Hm... u stvari mi nije mnogo toga crkavalo kada razmislim.
Maxtor HDD od 340MB
WD HDD od 500MB
Rockwell ISA modem (vrisno relej)
jedno napajanje 300W
i ono sto me je najvise zabolelo Voodoo 5 5500 :(

Hronoloski:

2-3 AT napajanja (eh, taj EPS...):mad:
Genius Easy Mouse star 4 godine, Diablo mu je dosao glave :smash:
Kuler za Durona, otpao mu ventilator... ne znam kako :zgran:
Modem Lucent 56k, samo je pobrljavio jednog dana... bira broj i zapuca racunar. :wall:
CD Panasonic 8X star 8 godina... postao kratkovid :D, cita samo neogrebane diskove

Poslednja izmena:
Par napajanja ali na svu srecu nije dalje nista proslo! Za ostalo, pa ne secam se ali odavno mi nista nije crklo! (E da, zeza me vodokotlic, razjela se gumica pa curka, dzarao sam ga par puta ali nikako da ga namestim...!)

PuPu, da ne vide uroci !!! :)

Za sada samo jedan GForce 256, iz cista mira, dok je komp radio slika potamnila i sve je dobilo horizontalnu "senku" celom sirinom ekrana.

Najgore od svega je sto sam bio ubedjen da je do monitora, pa sam izgubio 3 sata rasklapajuci ga, trazeci potenciometre i lupajuci glavom u zid. :d

Hronoloski :d
Debeljko je radio kao sat - nikad nista nije crklo (bilo je ona varijanta, pipnes adapter i ako je ugrejan onda mora da se gasi ;) )

Na Atariju sam sj**o bar 5 dzojstika, dok nisam nabavio neki "gvozdeni" i jedan floppy uredjaj.

Na 286-ici je otislo jedno napajanje i jedna memorija (1MB)

Na 386-ici sam isto zeznuo memoriju (non stop vadio i nosio kod druga da picimo Warcraft koji je slabo radio sa 4MB) i to sam je ubio statickim elektricitetom. Zamisli fazon: tapkas malo basket loptu pa se uhvatis za memoriju :wall:

Na 486-ici otisla grafika, nikad nije posle radila jer nisam mogao da nadjem VLB graficku kartu (PCI nije jos postojao)

Na 5x86 cuvenom AMD-u mi je crkao floppy.

P2 je radio kao sat - bez ijednog kvara.

P3 je ostao bez ploce (ali sa lepim tragom od srafcigera).

Athlon 1,1 makina mi je stradala ploca, mem, napajanje od strujnog udara dok sam bio u vojsci.

Barton 2600+ jedan okrnjen ali i dalje najnormalnije radi.
HDD Maxtor 60GB odlepio sa svim podacima nepovratno.
Ploca NF7-S me je izdala jer mi se otkinuo pasivni hladnjak na northbridgu, a nisam primetio (nisam sedao za tu masinu dugo vremena).

i cuveni HP 6L koji je do sada imao sve karakteristicne kvarove koji mogu zadesiti jedan
laserski stampac.

To su kvarovi kod kuce - sta mi je sve na poslu pocrkavalo - nemam toliko vremena da pisem. Sad da mogu da vratim sve crknute komponente - mogao bi bar tri dobra racunara da sklopim ;)

Hronoloski:
MSI BX Master :Klanjanje (posle 3 god. sljake)
GA 7VA-x (neobjasnjivim putem, posle testiranja max. mogucnosti :d )
XP1700+ (tecno srebro oko die-a :d, moja nepaznja )
HCF 56K modem+MSI KT4V (ajde pogadjajte :mad: )
Zanimljivo, nijedno napajanje do sada (kuc, kuc :D ).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno