Šta je novo?

Sta Se Dogadja Sa Internetom?

dejandj

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
649
Akademska uopste nema vezu sa svetom, samo puste nakratko pa sta bude bude... Ni E-Mailovi ne stizu ili stravicno lutaju.

Rekose mi da je kriv Telecom.

Zna li ko sta vise?

Sta ce ti internet, svega ima na Benchmarku... :D

dejandj je napisao(la):
Akademska uopste nema vezu sa svetom, samo puste nakratko pa sta bude bude... Ni E-Mailovi ne stizu ili stravicno lutaju.

Rekose mi da je kriv Telecom.

Zna li ko sta vise?

Evo sta sam ja nasao:

----- Forwarded message from Djordje Vulovic -----

From: "Djordje Vulovic" <[email protected]>
To: <[email protected]>
Message-ID: <[email protected]>
Subject: problem sa Internet konekcijom
Date: Thu, 8 Aug 2002 11:57:14 +0200

Postovane kolege,

zbog neodgovornog oglasavanja klase 147.91.0.0/16 od strane Telekoma
Srbije, vecina Akademske mreze nema direktan pristup Internetu. Prema
recima inzenjera Telekoma koji radi na problemu, ocekuje se da ce se
problem resiti u nardnih nekoliko sati. U svakom slucaju, mi cemo
pratiti situaciju i reagovati kako bude neophodno.

Djordje Vulovic
RCUB

Re: Re: Sta Se Dogadja Sa Internetom?

Heechee je napisao(la):
Evo sta sam ja nasao:

zbog neodgovornog oglasavanja klase 147.91.0.0/16 od strane Telekoma Srbije, vecina Akademske mreze nema direktan pristup Internetu.

Djordje Vulovic
RCUB

H v a la !

E sad:
1. Sta je to neodgovorno oglasavanje?
2. Sta je to klasa 147.91.0.0/16 ?
3. A ko je MENI tu klasu uskratio?
4. Kog da oderem/tuzim itd?

meni je u poslednjih mesec dana svakim danom sve gori net preko ac.yu.. u pocetku sam izgubio kontakt sa masinama iz USA, a od pre par dana nemam kontakt ni sa evropom...

no, browsing preko proxyja ide solidno.. al mislim da telekom nista ne radi po tom pitanju, e sad dal su ljudi na odmoru il ih bas briga to je pitanje... :(

Sauron je napisao(la):
meni je u poslednjih mesec dana svakim danom sve gori net preko ac.yu.. u pocetku sam izgubio kontakt sa masinama iz USA, a od pre par dana nemam kontakt ni sa evropom...

no, browsing preko proxyja ide solidno.. al mislim da telekom nista ne radi po tom pitanju, e sad dal su ljudi na odmoru il ih bas briga to je pitanje... :(
mogao si da koristis .ac.yu bez proxyja???
kako???

veruj mi da ne znam ni sam :) jedno vreme je moglo bez proxyja, al od sredine ove god je to cudo obavezno...
i jako sputava pri downloadu, pogotovo kad je ftp u pitanju...
da ne pominjem sto nemaju sock proxyje... uzas :(

luka je napisao(la):
mogao si da koristis .ac.yu bez proxyja???
kako???

Nema tog servisa koji postoji a da se ne moze koristiti i da se ne koristi.
E sad pitanje prioriteta ko kad i kako je stvar organizacije.

Ako mislis da ljudi na izvoru ne piju vodu onda gresis sinko, gresis...

Sauron je napisao(la):

Browsing preko proxy-ja ide katastrofalno! To sto je tebi solidno zavisi striktno od sajtova koje posecujes. Kesiraju apsolutno sve i to statistickim taktikama tipa 1/3 2/3 a 100% nikada...! Ima i limita tipa 32k, 64K i slicno...

Problem je sto je doslo do gomile promena IP adresa a neke su naravno imale "privilegije" (to samo znaci da su mogle da koriste normalne servise) koji su drugima uskraceni jer im ne trebaju a da ne opterecuju mrezu bez veze! To je logika iz 95god kad je veza isla telefonom...

moguce je da meni rade proxyji super zato sto imam profanski nalog pa je veza uvek slobodna i ne puca nikad, a sem toga imam pristup svim mogucim proxyjima koje nadjem...

cak i proxy-astra sam mogao da koristim dok nije pandrkno :(

nego videcemo sta ce se desavatidalje sa vezom ovo je ocaj...
prvo neko sece kabl na faxu :D onda telekom sece kabl ;) a sad ko zna sta je... :whip

Pogledajte OVO!

Bad Response:
Services for your host[150.29.254.254] are suspended now on a suspicion of intruder.

Original Request:
POST /RIODB/SDBS/sdbs/owa/sdbs_sea.cre_sql HTTP/1.0
Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/vnd.ms-excel, application/msword, application/vnd.ms-powerpoint, */*
Referer: http://www.aist.go.jp/RIODB/SDBS/sdbs/owa/sdbs_sea.cre_frame_sea
Accept-Language: sl
Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98; Win 9x 4.90)
Content-Length: 334
Pragma: no-cache
Via: 1.0 proxy-2.rcub.bg.ac.yu:8080 (Squid/2.3.STABLE4), 1.1 - (DeleGate/7.9.7)
X-Forwarded-For: 147.91.70.206
Host: www.aist.go.jp:10080
Cache-Control: max-age=259200
Accept-Encoding: identity

compname=&formula=&cn_from=9&cn_to=9&hn_from=10&hn_to=14&on_from=0&on_to=0&nn_from=0&nn_to=0&mw_from=&mw_to=&regno=&sdbsno=&cnmr_value_st=%2Cand%2C%2Cand%2C%2Cand%2C%2Cand%2C%2C&cnmr_range=2.0&cnmr_not_st=%2C&hnmr_value_st=%2Cand%2C%2Cand%2C%2Cand%2C%2Cand%2C%2C&hnmr_range=0.2&hnmr_not_st=%2C&massno_st=%2C%2C%2C%2C%2C%2C%2C%2C%2C%2C

Sauron je napisao(la):
moguce je da meni rade proxyji super zato sto imam profanski nalog
aaaaa tako. a ja pomislio ko zna sta. nemas pojma koliko ti zavidim. da li bi mogao da mi posaljes na mejl nalog?

ajde ako ve saljes pusti i meni

Please?:)

:wave;

Re: Re: Re: Sta Se Dogadja Sa Internetom?

dejandj je napisao(la):
H v a la !

E sad:
1. Sta je to neodgovorno oglasavanje?
2. Sta je to klasa 147.91.0.0/16 ?
3. A ko je MENI tu klasu uskratio?
4. Kog da oderem/tuzim itd?

1. Neodgovorno je ono sto nije odgovorno :)

2. Klasa 147.91.0.0/16 pripada akademskoj mrezi jugoslavije. Sav saobracaj na netu koji se rutira ka akademskoj mrezi 'trazi' najbolji put do mreze 147.91.0.0. Postoji nesto sto se zove BGP (Border Gateway Protocol), to je ruting protokol na kojem je izgradjen internet.

Neki genijalac iz PTT-a koji se igra sa njihovim ruterima na kojima je konfigurisan BGP je po svemu sudeci konfigurisao BGP tako da objavljuje da ima direktnu vezu sa mrezom 147.91.0.0/16. To se prosirilo internetom u roku od nekoliko sati, i sve masine kojima je povoljniji put do telekoma nego do recimo grcke akademske mreze ce slati pakete u tom pravcu. Taj glavonja u PTTu je verovatno takodje konfigurisao u access-liste koje filtriraju sav saobracaj sa interneta upucen ka akademskoj mrezi (Sto je i normalno), i automatski sjebao pristup internetu akademskoj mrezi.

3. Taj glavonja iz PTT-a

4. Idi nadji glavnju i razbi mu zube :)

Nazad
Vrh Dno