Šta je novo?

Sta se desava???

• Začetnik teme Začetnik teme Turbo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Turbo

Čuven
Učlanjen(a)
15.04.2002
Poena
620
Radi se o WinXP Pro, sve je radilo do juce kako tre, nista novog hardvera, a ni softvera nije instalirano...

Kad otvorim My Computer (sve radi kako treba) i kliknem na bilo koji drive, otvori prozor sa sadrzajem tog drive-a, pojavi se pescani sat, zablokira se sistem na par sekunde i posle kao da se explorer.exe restartuje, nestanu sve ikone, prozori, taskbar, ostane samo wallpaper i polako jedan po jedan se sve vraca...

Svi programo koji su u tom momentu radili rade i dalje, osim sto je My Computer i prozor tog otvorenog drive-a zatvoren...

Diskovima mogu da pridjem Total Commanderom bez problema, podaci su na svom mestu i svi programi rade...

Sve je OK dok ne krenem da otvorim nesto preko My Computera....

Sta se tu desava????

Gremlini?

Turbo
:wave:

Gremlini=Virusi!

Explorer mi se cini da je prso, pokusaj sa reinstalacijom OS!

Nema sta da pokusa sa reinstalacijom OS, ako to uradi resice sigurno stvar 🙂 Bolje mu predlozi nesto da "pokusa" da bezbolnije i lakse resi problem..

Skeniraj da vidis da li ima nekih virusa, spyware-a, adware-a

Poslednja izmena:
Pa rekli smo mu da pokusa scan sa antivirusom, pa tek onda reinstal OS. Uostalom sta je tu bolno i tesko. Sednes i za dva sata laganog rada odradis sve i to radis sedeci pa to nije tesko, bar meni.

Obratio sam se nicku "luci" 😛
Nista bolno ali pretpostavljam da je covek potrazio pomoc i da se nada da ima puno lakseg resenja od reinstalacije OS-a. Da hoce da formatira disk verovatno da se ne bi ni javljao ovde.

Obratio sam se nicku "luci"
Nista bolno ali pretpostavljam da je covek potrazio pomoc i da se nada da ima puno lakseg resenja od reinstalacije OS-a. Da hoce da formatira disk verovatno da se ne bi ni javljao ovde.

Ma znam ja kome si se ti obratio,mislim vidi se iz posta, nego ja reko da ti kazem da mu je vec predlozen antivirus ako mozda nisi video.

Pozdrav i sve najbolje.

Obratio sam se nicku "luci" 😛

NE bih da se prepiremo,ali ja sam pricao o reinstalaciji OS a ne formatiranju particije i ponovnog podizanja, instaliranja sofwera i drajvera!
Za ovakav posao treba mu OS i 25 min. posla,a ako nema vremena za to neka nadje negde izolovan Explorer u zavisnosti od systema koji ima i nega ga reinstalira,ovo opet nemora da bude resenje, mozda IDE controlleri mu baguju u sklopu sa Explorerom neka ih uinstalira pa opet ins. (iako mu rade preko Win Commanda)!

Evo ovako, hvala svina konstruktivnim a bogami bilo je i "destruktivnih" ideja 🙂

Uradjeno je sledece...

Scan sa Avast, Outpost i Prevx1 (nista nije nadjeno)
Scandis + defragmentacija (scandisk nije nasao gresaka ni na jednom drajvu)
Uninstall programa kojih sam se setio u poslednjih par meseci da sam instalirao
EasyCleaner za ciscenje "smeca" u registry i po diskovima
I nasao sam u jednom od $Ntuninstall$ foldera jednu stariju verziju explorer.exe i taj windows hotfix sam takodje uninstalirao...

Sve to nije donelo nikakve rezultate, explorer.exe je i dalje pucao kad se otvori My Computer ili bilo koji folder sa desktopa...

I onda se setim, da promenim win key, skinem neku od tih FIX-eva sa interneta sa novijim datumom i promenim doticni kljuc...

Posle restarta je SVE KAKO TREBA!!!!

Sad cu ici redom da vracam programe instalirane u poslednje vreme (sto sam skinuo) pa cu da pratim koji ce napraviti sr@nj@...

Hvala jos jednom svima koji su ucestvovali i razmislite o tome da format c: i reinstall budu POSLEDNJA solucija u resavanju problema...

Turbo
:wave:

Nazad
Vrh Dno