Šta je novo?

Sta se desava?

• Začetnik teme Začetnik teme dok
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dok

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2005
Poena
619
Dakle monitor samo pocrni a sve ostalo radi tj kompjuter radi(cuju se kuleri)
indikator rada monitora takodje ne menja boju(zelena lampica)sto znaci da i monitor radi,samo sto nema slike tj.sve je crno.To se desava 2-3 puta nedeljno,a restart racunara resava problem.Nema pravila kad ce se desiti moze dok nesto radim a moze i kad nema nikakve aktivnosti na komp.E sad da li je do graficke(menjao sam drajvere ali ne pomaze) ili je do monitora.

Konfiguracija:Barton 3200+:Epox8RDA3+:1G Kingston:Asus 6600 (400/575) 256mb.Seagate 160G SATA.

Graficka je nova (kupljena pre dva meseca)nekoliko puta sam joj flesovao bios ali bezuspesno i na kraju sam vratio stari.

Sta moze biti uzrok ovome?

dok je napisao(la):
Dakle monitor samo pocrni a sve ostalo radi tj kompjuter radi(cuju se kuleri)
indikator rada monitora takodje ne menja boju(zelena lampica)sto znaci da i monitor radi,samo sto nema slike tj.sve je crno.To se desava 2-3 puta nedeljno,a restart racunara resava problem.Nema pravila kad ce se desiti moze dok nesto radim a moze i kad nema nikakve aktivnosti na komp.E sad da li je do graficke(menjao sam drajvere ali ne pomaze) ili je do monitora.

Konfiguracija:Barton 3200+:Epox8RDA3+:1G Kingston:Asus 6600 (400/575) 256mb.Seagate 160G SATA.

Graficka je nova (kupljena pre dva meseca)nekoliko puta sam joj flesovao bios ali bezuspesno i na kraju sam vratio stari.

Sta moze biti uzrok ovome?

Isti problem sam imao na jednom racunaru. Bez pravila, samo pocrni ekran. Na kraju se ispostavilo da je memorija nespravna, u stvari, nije se slagala sa ostatkom u masini. Na drugom racunaru radi ok.

dok je napisao(la):
?

Graficka ?

Kad "pocrni", jel reaguje na komande ili zakuca?
Ako radi onda bi npr. "Win + E" ili "ALT + CTRL + DEL" trebalo da izazovu kratku aktivnost harda (prati led na kucistu) i u tom slucaju je definitivno graficka (ili monitor); u suprotnom moze da bude (osim graficke i monitora) i memorija i ploca i losa instalacija OS-a itd.

Ne reaguje na nikakve komande, jednom se desilo da sam cuo zvuk u pozadini od tv karte (bio je ukljucen WinDVR 3).Jedino restart resava problem posle toga sve radi normalno.

Iste simptome je imao moj racunar posle strujnog udara.
Ponekad radi normalno, a ponekad samo crn ekran i ne pomaze nishta osim reboot-a. Neretko se deshavalo i da mish na USB-u ostane bez struje i prestane da svetli.
Meni je konkretno, napajanje (kinez) zviznulo i spalilo naponski konektor na ploci (Asus A7V8X), tj. samo 2 pin-a gore-levo.
Do dushe, meni se to deshavalo 10-ak puta dnevno.😡

Poslednja izmena:
ako mozes probaj tvoju memoriju i graficku na drugom kompu
i memoriju i graficku sa drugog kompa probaj kod tebe

Nazad
Vrh Dno