Šta je novo?

Sta se desava ? Virusi ???

M-tech

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2005
Poena
630
Od juce, komp mi se ponasa nezdravo. OS je WindowsXP SP2.
Mnoge aplikacije ne mogu da se pokrenu ( nijedna igra, film, a i neki programi odbijaju da se pokrenu... ).
Ironicno je sto se ovo desilo par dana posle isteka trajal verzije Kaspersky-ja.
Skinuo sam Avast. On je nasao gomilu virusa, a u jednom trenutku je prijavio da se neki virus nalazi u aktivnom procesu, i da ga ne moze ukloniti. Zatim sam skenirao particiju C pre podizanja sistema ali ni to nije pomoglo.

Skinuo sam SmitfraudFix ali on nece da se instalira !!!

Vidim i da se nesto stalno daunloduje sa neta. Mozda je update za neki program, ali kako da ustanovim sta se trenutno skida ?

Zanimljivo je da medju aktivnim procesima ima njih 7 koji se zovu svchost.exe. Nije ih toliko bilo ranije, sigurno je da se tu upetljao neki trojanac.

Sta da radim ? Da li je ovde uopste u pitanju virus ili je hardverski problem ?

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da si još uvek inficiran ;) Smit-a probaj u safe mode-u. možeš da probaš i sdfix kao i combofix. Prečekiraj od spyware-a nekim programom. Instaliraj i hijackthis i okači log da vidimo šta se dešava ;)

Nisam mogao nista da instaliram, pa je palo formatiranje diska.

Koji program da koristim za pracenje internet konekcije ( cisto da znam da li se neki program apdejtuje i sl. ) ?

Koristi neki firewall, tako možeš da kontrolišeš šta pristupa internetu, tj. možeš da zabraniš određenom programu u potpunosti da "traži nešto online" ;)

Zanimljivo je da medju aktivnim procesima ima njih 7 koji se zovu svchost.exe.

Ja ih imam 12 (?), ali da kucnem u drvo nemam nikakvih problema (il' mi se tako cini), a ni AV programi kao ni programi za ostalu gamad ne nalaze nista sumnjivo.
Jel' mozda treba da se plasim, uz ovoliki broj svchost.exe procesa ili je to mozda OK?

Pogledaj u Process Explorer-u koji su ti sistemski servisi startovani pod svchost.exe (staviš kursor od miša na svaki svchost.exe, pa ćeš vidjeti koji su sistemski servisi startovani pod njim).

Izvini sto mozda pitam glupost ali na koji process explorer si mislio posto sam ja video tih 12 svchost.exe u task manageru, a tamo mi nista slicno dodatno ne pokazuje.

Mislio sam na Process Explorer, tako se zove program, mnogo bolji od običnog Task Manager-a.

OK, hvala ti, provericu iz ovih stopa.
Reci mi samo na sta bih trebao da obratim paznju, tj. da li program oznaci sumnjivi proces na neki nacin ili pise nesto posebno u prozorcicu koji izadje kad stavim kursor misa preko tog procesa.

Poslednja izmena:
Kao prvo, obrati pažnju na to šta piše u prvom redu kad staviš kursor iznad procesa (odakle je proces startovan). Ako se ne nalazi u C:\Windows\system32\ najvjerovatnije je neki malware.

E sad mi je lakse posto iako ih ima bas podosta svi se nalaze u C:\Windows\system32\.:wave:

Vrh Dno