Šta je novo?

Sta se desava sa Samsung monitorima ?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Primetio sam u poslednjih 2 meseca da je skoro nemoguce kupiti Samsung monitore sa 22" i vecim dijagonalama? Umesto njih , moj dobavljac mi nudei neke Philipse, Aoc-e
itd.
Koji je razlog ovome, a da nema veze sa Ercom ?

AOC je solidan value monitor, druzim se malo sa jednim, za ovo prvo nem pojma

Uvozi Kimtec nesto od Samsunga,moguce da je Erc upao u neke probleme.
Tu je LG da popuni rupe :)

Sprema se nova serija monitora u skoro svim klasama koja treba sredinom septembra da stigne

Hoce li cena biti veca ili manja od trenutnih?

Koliko sam cuo erc je u problemima vec neko vreme , ako se ne varam cak je i onaj servis u Vojvode Stepe zatvoren, tako da ce verovatno uvoziti samo ono sto mogu da prodaju odmah.

Ma ja sam ***** razumeo da stize nova isporuka skoro svih modela, pa reko da vidim da li da pozurim sa kupovinom ili da sacekam :p. Inace, mnogo mi je bitna sam izgled monitora, posto cu u njega da gledam svakodnevno. Kupio bih neki 2350/2450, a inace od ovih drugih mi je muka, recimo od HP-ovog sivo-hrapavo-mat dizajna... nebitno koliko su kvalitetniji.

AOC je solidan value monitor, druzim se malo sa jednim, za ovo prvo nem pojma

kazi mi kakvi su ti AOC monitori? mene bi zanimala 19'' ili 20''. Da li su ok sto se tice zamaranja ociju ukoliko se duze radi na njima? I kakva im je slika, ostrina, boje itd.

Samsung je otvorio svoje predstavnistvo u Beogradu i postao prvi vendor koji ce imati sopstveni lager ovde. Koliko mi je poznato, nece vise biti distributera vec ce direktno Samsung prodavati dilerima, velikim trgovinskim lancima, itd...

Sve ono sto sam odavno najavljivao da ce se desavati, i verujem da ce i ostali (veci) vendori ubrzo krenuti njihovim stopama. Jer...najveci problem svih proizvodjaca jeste sto distributeri uglavnom imaju finansijskih problema i ne povlace robu. To uzrokuje nestasicu na trzistu a rezultati bivaju losi

To sto je ponuda losa mislim da je posledica tog prelaznog perioda: trebalo bi u narednim mesecima da budemo svedoci top ponude ovog proizvodjaca, cak i sa modelima koje ovde nismo vidjali. Mozda bude i prenosnih uredjaja...mislim na note i netbookove. Oni vaze za kvalitetne ali i (pre)skupe modele

Mislim da sam vec video da ima, ali ne pise cena..
Mogli bi malo cene da smanje posto se gubi jedna karika u lancu :).

Pa i ne gubi se. Predstavnistvo isto ima svoje ljude koje treba isplatiti. Samo ce umesto Erc commercu, pare ici Samsungu.

Pa i ne gubi se. Predstavnistvo isto ima svoje ljude koje treba isplatiti. Samo ce umesto Erc commercu, pare ici Samsungu.

Da ali u ovom slucaju zarada ide Samsung a ne Samsungu i Ercu, jer si u Erc-ovom slucaju imao placanje racuna i ljudstva plus placanje proizvoda samom Samsungu plus profit koji je ostajao gazdi, dok u ovom novom slucaju izbrisan je profit koji je ostajao gazdi.
Sto bi znacilo da bi cena trebala da bude umanjena za profit koji je odlazio gazdi.

Ako uporedimo koliko su niske plate za odrzavanje ljudstva i koliko su niske pratece cene odrzavanja kompanije kod nas u odnosu na zapad ocekujem barem 23% manje cene nego li na primer u Nemackoj!

Sada nema izgovora da se ovde manje kupuje nego u Nemackoj pa shodno prodatoj kolicini imamo formiranu cenu proizvoda.

Medjutim svi znamo da je realnost da kapitalizam pljacka do krajnjih granica to jest do zadnjeg centa, te ocekujem da ce cena ostati ista:(

Takodje shodno tome da se Samsung proizvodi u Slovackoj trebalo bi napraviti jasan protest zasto nisu oslobodjeni carine shodno sporazumu!

Meni je bitnije da li ce ovo znaciti da i Stav nece biti jedan od glavnih uvoznika za Samsung tehniku, i da ce ovaj Samsung obuhvatiti i Samsung electronics proizvode ukljucujuci LCDTV.

Ako dodjemo do zakljucka da u zadnjih godinu dana iole pametnija osoba sa IQ-om iznad prosecnog, ukoliko ima para malo iznad standarda, nece pri cistoj savesti kupiti Comp monitor,
vec ce zdravorazumski uraditi pravi korak, te ce ulogu monitora prepustiti LCDTV modelu poput Le32C53--C650 dolazimo do sustine koji ce nam uopste u prodaji monitori klasicni.

Samsungu je jasno da je ta kategorija ravna djubretu i da se jedino koristi u office varijantama, odnosno korisnicima koji su totalno siromasni ili kojima nije bitan kvalitet.

kazi mi kakvi su ti AOC monitori? mene bi zanimala 19'' ili 20''. Da li su ok sto se tice zamaranja ociju ukoliko se duze radi na njima? I kakva im je slika, ostrina, boje itd.

Ovaj je bio 10k din pre skoka eura u CORT-u, 21.5, AU Optotronic... kao i svanki drugi TN panel... nista spec. ali solidan, za tu klasu ubija i neka zvucnija imena koja su bar 5k vise... ostrina extra (full HD) boje solidne, zivahne...

Pa ok je to razmisljanje za kupovinu tv,ali ranije je bio problem, nisam sad siguran da li je i dalje tako. Problem je bio u tome sto se televizor carinio po stopi 18 a komp po 8% ako se ne varam. Sto znaci da je tv u startu bio skuplji, a da ne pricamo da monitor daje mnogo bolju sliku nego tv. TU si recimo imao paradox da t200 sa tv izlazom kosta 5k vise , samo zato sto se carini po vecoj stopi.

monitor daje mnogo bolju sliku nego tv

Kako to mislis, nadam se da si napravio lapsus jer razlika je barem 2-8 klasa u ondosu na LCDTV u korist LCDTV-a.

Jednostavno Comp monitori su toliko jadni da je to prilicno pogubno, monitori koji imaju solidnu sliku i solidne i dobre panele skuplji su nego li LCDTV uredjaji koji su barem 2-3 klase bolji.

Jedina stvar u kojoj bi comp monitor pobedjivao je input lag i eventualno odziv matrice zbog upotrebe najjadnije tehnologije koja je pogodna za gaming.

Aha, i sada ti nama preporucujes da buljimo sa razdaljine <1m u 32" tv rezolucije 1920x1080 (ili ne daj boze 1366x768)? :d

Poslednja izmena:
U 32" sto da ne, imas 30" monitora koliko hoces, u koje je predvidjeno da se bulji sa razdaljine duzine tvoje ruke, ne vidim kako 2 inca vise menja stvar. Jeste da je slika na tim monitorima mnogo bolja ako pogledas taj monitor od 3000e i entry-lvl tv, ali ako imas da se otvoris, TV je sigurno mnogo bolji od monitora.

Sa druge strane, neko je spominjao da su televizori prava stvar, dok su monitori za seljake koji ne primecuju razliku i nemaju para, sa cime se ne slazem. Razlika postoji, ali nije ovoliko drasticna. Cak mislim da ni razlika u ceni nije opravdana i da su za gledanje sa metar monitori i dalje best buy.

Takodje shodno tome da se Samsung proizvodi u Slovackoj trebalo bi napraviti jasan protest zasto nisu oslobodjeni carine shodno sporazumu!
Na koji sporazum mislis?

pa tu rezoluciju svako dobijas na prosecnom 22" monitoru, na 24-32 ima vecih, ali je pitanje trebaju li nam?

Poslednja izmena:
Ako hoces da gledas u 32"+ sa metar, na manjim rezolucijama vide se pixeli zesce. Zato ti veci monitori i imaju 2560x1600.

znam, ali kome komp. sluzi za igre i filmove, nece imati nekih problema. Za ozbiljan rad, daleko je bolje 2x22" recimo, ni jedan monitor ma koje rezolucije nije dovoljan.

Kome komp sluzi za igre i filmove, to moze da kontrolise i gleda sa vece razdaljine, tako i da ima problema na metar, moze da ih nema ako se odmakne. Ko radi tesko da su bolja 2 monitora od jednog, pogotovo ako radi posao gde mu treba odlican monitor. Tu su ti veci mnogo kvalitetniji, odnosno malo, ali u takvom poslu finese su sve. Naravno, i mnogo mnogo su skuplji.

U 32" sto da ne, imas 30" monitora koliko hoces, u koje je predvidjeno da se bulji sa razdaljine duzine tvoje ruke, ne vidim kako 2 inca vise menja stvar. Jeste da je slika na tim monitorima mnogo bolja ako pogledas taj monitor od 3000e i entry-lvl tv, ali ako imas da se otvoris, TV je sigurno mnogo bolji od monitora.

Sa druge strane, neko je spominjao da su televizori prava stvar, dok su monitori za seljake koji ne primecuju razliku i nemaju para, sa cime se ne slazem. Razlika postoji, ali nije ovoliko drasticna. Cak mislim da ni razlika u ceni nije opravdana i da su za gledanje sa metar monitori i dalje best buy.

Pa ono sto si i rekao, 2" itekako menja stvar ako imas monitor od 30" sa rezolucijom 2560x1600 i 32" sa 1920x1080. Prosto su pikseli preogromni na tv-u za bilo kakav rad izbliza, a verujem da vecina ljudi nema uslova da stavi tv dalje (plus sto odaljavanjem ti prakticno "smanjujes dijagonalu", odnosno sa neke vece udaljenosti vidis otprilike slicnu stvar kao sa manjim monitorom koji je blize, ako kontas sta hocu da kazem) :)

Sa prvim delom se slazem, to sam i ja potvrdio. Ali zato je taj tv 10 puta jeftiniji od monitora ;). Sa drugim delom se ne slazem... da je tako vece dijagonale ne bi postojale, nego bi ljudi imali standard, a daljina se menjala. Sto da kupujem plazmu od 42" za 200.000, kada mogu da kupim monitor od 20" za 10 puta manje pare i da udjem u njega :p.

Kome komp sluzi za igre i filmove, to moze da kontrolise i gleda sa vece razdaljine, tako i da ima problema na metar, moze da ih nema ako se odmakne. Ko radi tesko da su bolja 2 monitora od jednog, pogotovo ako radi posao gde mu treba odlican monitor. Tu su ti veci mnogo kvalitetniji, odnosno malo, ali u takvom poslu finese su sve. Naravno, i mnogo mnogo su skuplji.

Nikako ne mozes biti u pravu 2 monitora imaju rezoluciju od blizu 4000 pixela, + mozes opusteno da koristis maximize... tako da to sto si rekao ne stoji.

Sa prvim delom se slazem, to sam i ja potvrdio. Ali zato je taj tv 10 puta jeftiniji od monitora ;). Sa drugim delom se ne slazem... da je tako vece dijagonale ne bi postojale, nego bi ljudi imali standard, a daljina se menjala. Sto da kupujem plazmu od 42" za 200.000, kada mogu da kupim monitor od 20" za 10 puta manje pare i da udjem u njega :p.

Haha nemam ja problem sa velikim dijagonalama, imam 42" tv povezan sa kompom za filmove i pikanje igara zavaljen u krevet, samo kazem da je sve pitanje funkcije i potrebe ;) Da privodimo kraju ovaj off :)

Samo da Vas podestim da Samsung trenutno daje garanciju 24 meseci, za razliku od drugih vendora koji daju 36... Zasto su smanjili...?

Gde je tu logika :D. Da ne crkavaju, davali bi sto vecu garanciju zbog reklame, ne manju...

Nazad
Vrh Dno