Šta je novo?

Sta se desava sa ovim monitorom???

Učlanjen(a)
01.12.2004
Poena
319

Vidite iz prilozenog da se u gornjem levom uglu ocrtao prozor Mozzila Firefoxa. Slikao sam aparatom desktop monitora.

Koji su ovo simptomi i od cega ovakav problem nastaje?

Monitor je u garanciji jos oko 2 godine.

Poslednja izmena:
Izgleda da korisnik dotičnog monitora baš i nije pobornik upotrebe screen saver-a. :)

Vidite iz prilozenog da se u gornjem levom uglu ocrtao prozor Mozzila Firefoxa. Slikao sam aparatom desktop monitora.

Koji su ovo simptomi i od cega ovakav problem nastaje?

Monitor je u garanciji jos oko 2 godine.

Izgleda kao da je od toplote poceo da krivi i lepi slojeve panela. Greje li se taj deo monitora nesto nenormalno ? Zbog grejanja tranzistori u panelu sporije menjaju stanje (boju) ili skroz otkazu (mtrvi pixeli).

U svakom slucaju nosi to da menjaju :d

Poslednja izmena:
Odakle tebi ideja da to što si ti napisao ima veze sa onim što sam ja napisao?

edit: Evo i malo literature
http://www.behardware.com/articles/615-1/lcds-with-persistent-images.html

Interesantno i poucno, znaci gasiti TFT obavezno, sem ako nije bez overdrive tehnologije :d

@ Majstor Zivota

Procitaj ovaj clanak sto je linkovao Banzaiiiiii, taj kvar kod vecine proizvodjaca ne spada pod garanciju a ima preporuka da ostavis beo ekran sa 100% contrast/brightness par sati/dana da se tranzistori 'razmrdaju' kako su ga oni srocili :d

Poslednja izmena:
@Majstor Zivota

Pronadji M4V56052.mp4 - How to fix stuck pixels,pa pusti neka se taj video malo vrti,mozda ce pomoci.

Inace sam i ovde i na [es]-u video jos 2-3 slicne teme - isto su se na TFT monitorima pojavljivale blede horizontalne linije kao na ovom monitoru.

hvala svima, javicu sta sam uradio.

Poslednja izmena:
Heh, znači to je taj image sticking... Evo, i meni se (ponovo) pojavljuje na FSC W19-1, a što je najgore, monitor je bio na servisu 30 dana i vraćen je (popravljen, navodno) ovako je to izgledalo pre nošenja na servis. Ali, linije se opet pojavljuju :( Sad screensaver ide posle jednog minuta, a povremeno ostavim skroz belu ili sivu sliku, nekih sat-dva i problem nestane... :)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Vrh Dno