Šta je novo?

Sta se desava sa HDDom?

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Pozdrav;
Evo zadnja 4 minuta HDD stalno pomera glavu (i to prilicno bucno). To se cuje kao rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr pa kratka pauza, pa onda opet rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr itd. Nekad dosta dugo tako drlja.
Pristupio sam jednoj particiji bez problema (doduse, trebalo mu je malo vise vremena).
U pitanju je Maxtor 120gb Sata (nije na njemu sistem). Sad cu da roknem HD Sentiel da vidim sta on ima da kaze.
Sta on zapravo sad radi?

Izgleda da to nije bio SATA hdd. Evo sta kaze HD sentiel:

There are 2 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
There are 1 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

No actions needed.

Dodao je i ovo
There was found 1 bad sector during self-test.

Neznam dal' da panicim?:d

Nemoj paniciti, nego backup-uj podatke, i tek onda prati sta se desava sa diskom, jer ako se tendencija rasta bad sektora konstantno povecava, tada nema od njega nista (smece, ili ga mozes zadrzati kao suvenir :D )!

Videh koji si program napomenuo,i sada cu prikazati u kojem stanju je moj hdd,prevod(odradio svoje)-naravno ako ne laze Hard Disk Sentinel...:(

Dok cekam parice za hard i grafiku,gledacu kako ovaj umire...:d

^
*** kako to uopste radi?! :trust:
BTW isti nam je hard (Maxtor 6Y080L0).

^
*** kako to uopste radi?! :trust:
BTW isti nam je hard (Maxtor 6Y080L0).

Haha,ne znam ni sam,i pitam se da li je tacno da je radio 994 dana i malo vise vec sada,i da li je moguce da mu je ostalo jos 51 dan(tj. 51x24h rada),ovo postaje zabrinjavajuce...:( 2003. godine je uzet sa tadasnjom konfiguracijom,i vec posle godinu-dve sam imao problema sa istim,bad sectori,jednom se ceo resetovao,nosio ga kod nekih lokalnih "programera" da izvade podatke,poceo je da "krlja" kao si ti gore naveo,ali ja mislim da je do kabla,tj ATA ulaza,jer njega ako pomerim,hard pocinje da blokira,i preskace nesto u njemu,verovatno to sto si vec napisao "glava mu se pomera":laugh:

Okaci screen shot,ako te ne mrzi da vidim sta tvoj kaze...BTW da ne pricam koliko je racunara i zurki ovaj preziveo...:-devil-:

Idem do drugog kompa pa cu da screenshot-ujem. :)
Edit: Moj u nazivu nema Y vec L, al kontam da nije velika razlika.
Evo:

Prilozi

• Polako ide i moj....JPG
    Polako ide i moj....JPG
    203 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Idem do drugog kompa pa cu da screenshot-ujem. :)

Sada gledam tvoju "staru" konfu ,tacnije ovu desnu iz potpisa,isti procesor imam na zidu okacen o` plocu staru,ploca je MSI kt4av-l,memorije su veritech,i V-Data tadasnje,sadasnje A-Data cini mi se 768mb-3x256...Plocu sam srafcigerom nekako "spalio" odmah pored procesora,jer su naucnici stavili neki kuler koji nije mogao nezno da se skida i pistavlja,mada sam i ja testirao tada moje sposobnosti "majstora"...svejedno,ostadose memorije,imam 2 procesora Athlon Xp 2200+ radio je i do 2.2ghz i jos jedan 2100+,jezgra su im drugacija i boja procesora,znam da je 2200+ Thoroughbred jezgro!:)

p.s. To tvoje cudo kao novo bre,mada meni je u particijama hard odavno,a backup nisam formatirao ne pamtim,moze i to malo da ga zeza,i nije ista verzija programa koliko vidim...:)

Poslednja izmena:
Pa dobro, moj hard ima samo 3 godine, pa je i normalna ova situacija :) Taj HDD je sistemski, cak me ni ne cudi sto ima 3 bad sectora;)

Sto se tice stare makine, hm :d
Proc ne ide dalje od 2.03 (13.5x150), cim dignem FSB na 151, masina ne butuje... Da bar moj oce na 2.2 :d
Inace ploca je luda... Kada je makina dosla od mog ortaka, bila je teska krsina (Taj proc. na defau;t-u, 256 mb ram, MX 440 grafa...) Ma bilo je BSoD-eva na sve strane kad je trebalo dici Win... na kraju sam shvatio da ploca ne voli kingston memoriju... a neku noname je odmah udomacio i instalacija je prosla iz prve (dobro malo je hebala struja u selu pa zato nije bas iz prve:d).
3000+ je lepo radio na 2.4 GHz

Masina je sasvim OK za moje gaming potrebe (FIFA 08, GTA SA, FlatOut 2 itd.) i za Net.
Mada nebi bilo lose jedan 7750BE, 2 gb DDR2 ram-a i 4850 grafa :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno