Šta je novo?

sta sam dobio

• Začetnik teme Začetnik teme OxyS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
kad sam modovao 9500 dobio sam dupliranje u fillrateu, ali ne znam da li sam dobio 9500pro ili 9700, s obzirom da ne znam koja je magistrala. kako da to proverim

Ako ti je memorija u nizu iznad GPUa onda si dobio 9500pro, a ako su dva cipa iznad a dva sa strane dobio si 9700.

2 gore , 2 sa strane :happy:
nije mi jasno zasto mi te fillrate test "mali" , u "uputstvu" stoji da ako uspe skor bi trebao bit 2500 u muktitexture, a ja dobijam oko 2000, najvise sto sam dobio je oko 2170 u rezoluciji 1600*1200

OxyS je napisao(la):
2 gore , 2 sa strane :happy:
nije mi jasno zasto mi te fillrate test "mali" , u "uputstvu" stoji da ako uspe skor bi trebao bit 2500 u muktitexture, a ja dobijam oko 2000, najvise sto sam dobio je oko 2170 u rezoluciji 1600*1200
Pa OC tu karticu i mozda i dobijes sta si zeleo!

Gde nabavljate te Radeone 9500? Ja nisam nabasao ni na jednog...?

ja sam u list computers(u balkanskoj), doduse cekao sam jer su narucivali od nekud. to ti nista nije sigurno, meni je na prvoj otisla memorija(zato sto je vec bila felericna) ,a i nije bila L-shaped, ova jeste i pici ko luda.
a, sto ce tice Oc, nema sanse da dobijem tih 2500. diso sam gpu i memoriju na 317 i rezoluciju podignem na 1600*1200 i dobijem 23xx(ne znam tacno).
zasto se fillrate povecava sa povecavanjem rezolucije?

Koja je cena kod nas za takav Radeon 9500?

JOBAH je napisao(la):
Koja je cena kod nas za takav Radeon 9500?
Upravo to i mene interesuje... :idea:

OxyS je napisao(la):
kad sam modovao 9500 dobio sam dupliranje u fillrateu, ali ne znam da li sam dobio 9500pro ili 9700, s obzirom da ne znam koja je magistrala. kako da to proverim

To dupliranje je dokaz da imas sada 9700 (ili 9700Pro ako imas solidan overklok).
9500Pro kartica ne moze da se moduje, jer nema sta da se otkljucava posto njoj rade svih 8 pipe-line jedinica za obradu tekstura.
Tebi samo treba dobra maticna ploca (nForce2) i jedan AMD1700+B, pa da vidis onda sta je tvoja kartica 😉

Reci mi samo ako mozes da procitas: koju memoriju imas (natpis na cipovima).

sto se tice cene , kostala me je 14070 dinara, ali kao sto sam rekao pitanje sta cete dobiti(ja prvu nisam imao takvu L-shaped).
znam da dupliranjem jesam dobio dodatna 4 pajplajna, nego mi nije jasno odakle je onaj izvuko 2500 u multitexturiranju. imam i nforce i tbred b 1700. memorija je infineon 3.3ns
cekaj , a kakve sad ima veze procesor i maticna sa karticom

cheers

OxyS je napisao(la):
sto se tice cene , kostala me je 14070 dinara, ali kao sto sam rekao pitanje sta cete dobiti(ja prvu nisam imao takvu L-shaped).
znam da dupliranjem jesam dobio dodatna 4 pajplajna, nego mi nije jasno odakle je onaj izvuko 2500 u multitexturiranju. imam i nforce i tbred b 1700. memorija je infineon 3.3ns
cekaj , a kakve sad ima veze procesor i maticna sa karticom
cheers

Meni je Multi-Texturing 2656 i ovaj rezultat direkno zavisi od overklokinga kartice. Primer: kada mi je kartica na 276/276 dobijam 2050 (to je bilo sa Cat.3.3beta) ali kada se overklokuje na napr. 380/326 dobijem 2656 (ovo je sa Cat.3.4). Jeste da su razliciti drajveri korisceni ali to nema veze jer su skoro isti. Rezultate citam iz moje arhive. Nemam nazalost zadnje rezultate (ukup.skor je bio 6018) jer sam ih greskom obrisao.

Stavi kod drajvera sve na min. i upotrebi Rage3D Tweak uz optimizaciju za 3DMark2001, overklokuj karticu, pa onda probaj.

Inace naravno da maticna ploca i CPU imaju veze sa grafickom. Sto su bolji to ces imati i veci skor tj. fps.

Imas istu memoriju kao i ja. To znaci da se neces bas proslaviti sa overklokingom iste. Maksimalno je kod mene isla do 297 tj. 301MHz, dok nisam volt-modovao karticu da otklonim taj problem. GPU sam sa fabricim hladnjakom mogao da teram do 357-366MHz. Koliko moze tvoja da ide ?

testirao sam sa wings of fury i memorija ide stabilno na 315, a na 321 mi se pojavljuju artifakti, znaci sigurno moze jos koji megaherc ,ali nema potrebe i ovo je super , s obzirom da moja nije volt modovana. Gpu ide na 340 i preko toga nisam ni probavao jer mi je malo frka.

Nazad
Vrh Dno