Šta je novo?

Sta sa grafickom1950GT

Mayin

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2007
Poena
309
Planiram za decembar da kupim nov komp sa 1950gt grafickom , sad me zanima dali ce ih biti u prodaji tada jer cujem da se moze desiti da se rasprodaju do decembra a ja ba s zapo za 1950.Dal je bolje da graficku uzmem unapred a ostalo posle i ocekuje li se jos pad cena svih komponenti do nove godine tj jel vredi cekati?

zasto bas nju?
ne znam tacno koliko kosta,ali zar nije bolje 1950pro ili 7900GS da kupis,a nije velika razlika u cijeni.
mislim da ne vrijedi cekati cak i uopste kupovati,a jos ce da izadje ati x2900GT sto znaci da bi to bas bila i uvom trenutku promasena kupovina.
u svakom slucaju zavisi za koliko kesha je mozes kupiti.

Poslednja izmena:
zasto bas nju?
ne znam tacno koliko kosta,ali zar nije bolje 1950pro ili 7900GS da kupis,a nije velika razlika u cijeni.
mislim da ne vrijedi cekati cak i uopste kupovati,a jos ce da izadje ati x2900GT sto znaci da bi to bas bila i uvom trenutku promasena kupovina.
u svakom slucaju zavisi za koliko kesha je mozes kupiti.

Izvinjavam se moja greska i hteo sam da napisem 1950PRO a za 2900gt me zanima samo jel DX10 jer njega zelim da izbegnem po svaku cenu ikolko kosta jer vise od 120-140eu ne mogu da izdvojim

ako neces directx 10,onda 7900GS top i bice bolja kupovina od od te sto planiras.
vidjeces sta ce ti reci drugi

8600gt palit sonic+ 625/1800 najbolja kupovina oduva i 7900 i 1950
a kosta samo 110e

Poslednja izmena:
U svakom slučaju, ako kupuješ u decembru ćuti do tada.
Situacija sa cenama zna da se promeni za 2 dana, a ne za 2 meseca.
Izbroj ti te pare pa oroči do decembra, da te ne zasvrbi ruka.

@m4dn355
ja sam rekao da je 7900GS bolja od 1950GT,a ne 1950pro.
on je naveo greskom da se radi o 1950GT

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa daj neke scor-ove...3D MARK ili neshto tako...

Nema potrebe za skorovima, pogledaj samo sliku na ekranu, boje, toplinu, zasicenost boja... Inace, po testovima su tu negde, ali dzaba testovi... Uvek primetim razliku u kvalitetu prikaza kad predjem sa NV na ATI-ja, dakle 1950pro!!!

8600gt palit sonic+ 625/1800 najbolja kupovina oduva i 7900 i 1950
a kosta samo 110e

Ne znam za tu ali po meni je ta karta slabija od 8600gts a po vecini statistika je 1950pro bolja od 8600gts tako da ne znam kako ta moze da bude bolja od 1950pro. U principu sada je jeftin i 8600gts ali ako ne uzimas njega i odlucis se na 1950pro probaj da nadjes varijantu sa 512MB sto ja nisam uspeo pa sam na kraju kupio 8600gts neces se pokajati u svakom slucaju sta god da uzmes. Ja sam ovu uzeo konkretno zbog DX10 i zato sto nisam mogao da nadjem 1950pro sa 512MB ali taj DX10 kao i da nema jel ga nekoristim digao sam Vistu sa njim i tolko mu bese.

ako neces directx 10,onda 7900GS top i bice bolja kupovina od od te sto planiras.

Proletos sam citao u Screen Fun-u da je 1950pro najbolja u klasi do 200evra cak bolja od 7900(?)valjda bilo koje,a posto imam vise poverenja u ATI graficke mislio sam da je to prava stvar sto i sada mislim .Sto se tice DX10 njega zelim da izbegnem iz jednog prostog razloga sto se plasim da ce igre koje budu izasle za njega skoro sigurno seckati na prvim DX10 karticama jer ce videti efekte DX10.1950pro ce taj problem lako zaobici jer iste jednostavno nece videti.Da obrazlozim ovakav nacin razmisljanja:secate se prve DX9 graficke bila je to 5200 koja je naravno bila skupa ko otrov.Kupio ju je moj prijatelj odmah po izlasku i sta se kasnije dogodilo?Kad su izasle igre DX9 ona je zbog toga sto je videla DX9 efekte seckala u radu,probao je da stavi i vise rama,menjao procesor i sta sve ne...zakljucio je da se rdi o ovome sto je i pricam-o efektima koje kartica vidi.Primera radi moja ATI 9250 sa DX8 razbijala je doticnu u svakoj igri.Sta vise radila je solidno do proletos kad je naravno zapelo prvi put oko Obliviona i ovih novijih igara.Mislim da ce se za dobrim DX10 karticama morati cekati bar godinu a mozda i malo vise a da u medjuvremenu bolja solucija je jaka DX9 graficka koja ce sigurno sasvim pristojno raditi do tada.

Uf, pa 5200 je bila krš živi čak i kad se pojavila, a kamoli kasnije.Nije ni 9250 mnogo bolji. :wall:

U svakom slučaju, ako kupuješ u decembru ćuti do tada.
Situacija sa cenama zna da se promeni za 2 dana, a ne za 2 meseca.
Izbroj ti te pare pa oroči do decembra, da te ne zasvrbi ruka.

Hvala na savetu verovatno si u pravu ,medjutim pitanje je da li ce 1950pro kartica biti u prodaji u decembru jer sam cuo misljenja od nekih mojih prijatelja da lako moze da se desi da se rasprodaju jer ih ima malo.Fazon je da ako je tako ja bih je uzeo sad a ostatak konfiguracije u decembru.

Proletos sam citao u Screen Fun-u da je 1950pro najbolja u klasi do 200evra cak bolja od 7900(?)valjda bilo koje,a posto imam vise poverenja u ATI graficke mislio sam da je to prava stvar sto i sada mislim .Sto se tice DX10 njega zelim da izbegnem iz jednog prostog razloga sto se plasim da ce igre koje budu izasle za njega skoro sigurno seckati na prvim DX10 karticama jer ce videti efekte DX10.1950pro ce taj problem lako zaobici jer iste jednostavno nece videti.Da obrazlozim ovakav nacin razmisljanja:secate se prve DX9 graficke bila je to 5200 koja je naravno bila skupa ko otrov.Kupio ju je moj prijatelj odmah po izlasku i sta se kasnije dogodilo?Kad su izasle igre DX9 ona je zbog toga sto je videla DX9 efekte seckala u radu,probao je da stavi i vise rama,menjao procesor i sta sve ne...zakljucio je da se rdi o ovome sto je i pricam-o efektima koje kartica vidi.Primera radi moja ATI 9250 sa DX8 razbijala je doticnu u svakoj igri.Sta vise radila je solidno do proletos kad je naravno zapelo prvi put oko Obliviona i ovih novijih igara.Mislim da ce se za dobrim DX10 karticama morati cekati bar godinu a mozda i malo vise a da u medjuvremenu bolja solucija je jaka DX9 graficka koja ce sigurno sasvim pristojno raditi do tada.

pa taj palit kad se malo oc bude i brzi od 8600gts ali za 110e je najbolja kupovina
i brzi je od 1950pro to je definitivno

Palit 8600gt sonic+ je bolja i od najkokovanije 2600XT DDR4 kartice i od famoznog x1950pro, zadovoljni!

Poslednja izmena:
Hvala na savetu verovatno si u pravu ,medjutim pitanje je da li ce 1950pro kartica biti u prodaji u decembru jer sam cuo misljenja od nekih mojih prijatelja da lako moze da se desi da se rasprodaju jer ih ima malo.Fazon je da ako je tako ja bih je uzeo sad a ostatak konfiguracije u decembru.

Ma ne moras da zuris uopste sa kupovinom, do decembra se svasta moze promeniti, velika je verovatnoca da ce izaci neka directX10 grafa, koja ce biti povoljna, a dosta jaca nego sto je sada x1950pro (npr 2900GT, 8700GT itd). U krajnjem slucaju, ako i tada budes hteo x1950pro lako ces je naci polovnu (koja je jos uvek u garanciji) za neku smesnu cifru od 90-100e.

Nazad
Vrh Dno