Šta je novo?

sta raditi vise, google security mi vecito iskace pri pretrazi...

Duke Nukem

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
649
http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic136182.html

dakle isto ovo mi se desava

kad god u operinom integrisanom google pretrazivacu ukucam nesto iskoci mi ovo iz attachmenta, takodje, kada god pokusam bilo sta od google-ovih uslluga da koristim, uvek mi ovo iskace... iz IE isto, firefox isto

pomagajte, komp mi treba tj google mi najvise treba jer imam puno posla a nemam puno vremena da se zezam sa ovim, pa ako je neko imao slican ili isti problem nek javi please...

Prilozi

• wdqwe.jpg
    wdqwe.jpg
    169 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
Mislim da ovo nije servis Google-a jer se nigde na Google-u ne moze naci. Barem ja nisam uspeo. Znaci, zarazio si se i moras da skines neki programcic da se toga resis. Sorry

Skeniraj komp s AdAware-om i nekim antivirusom.

Uradio, skenirao sa milion razlicitih anti spyware, adware, malware, antivirus itd programa i nista ne moze da nadje ovu infiltraciju... imam rok da zavrsim nesto vezano za google do danas u podne a ne mogu da ga osposobim za normalan rad... :D

Pogledaj fajl <windows_dir>\system32\drivers\etc\hosts i ako u tom fajlu vidis liniju tipa:

neka_ip_adresa www.google.com istu obrisi i sacuvaj fajl i onda probaj da odes na google.Naravno pre toga stari(neizmenjeni) fajl sacuvas negde za svaki slucaj.

Brate imas pivo od mene!!! :D

Radi mi google normalno, samo sam jos malo sumnjicav, jer sam odradio scan sa 20-ak programa i nijedan nista ne izbacuje, pa me zanima kako da znam da mi se nece desiti neki ***** sa systemom?

Moram sada da stavim neki firewall, ali mi zonekoji sam do sada koristio pravi puno problema, moram da cekam 2 minuta dok on da dozvolu nekom programu da se pokrene, pa mi cesto zabode net zbog njega itd.

A eset smart security sam koristio i pored njega mi lagano usetalo milion nekih ****** a da ja nisam ni znao za to. Toliko o eset firewallu i AV-u...

Aviru sam instalirao ali ne mogu da updateujem definicije... da li neko moze da mi da korektan link ka torentu sa kog je skinuo ovaj AV, moze na pm, ako je zabranjeno ovde...

Ili neki drugi predlog za efikasan a tih AV + FW

Mozes da uradis sledece...AVG 7.5 free ima System sken koji skenira i hosts fajl i npr. ako sada uradis skeniranje kada je taj fajl ok on ce ti sacuvati te vazne sistemske fajlove na jedno mesto i ako se pojave slicni problemi onda ponovnim skeniranjem ce da ti javi da ti je isti fajl promenjen i da mozes da vratis stari isl...Ili jos bolje da sacuvas originalni fajl koji cu sada da posaljem i kada se nesto slicno desi da ga samo vratis u taj direktorijum(samo izbacis ekstenziju).
Naravno ovaj fajl obicno menjaju razni maliciozni programi tako da je moguce da si ranije imao neku napast koja je isti promenila, pa kada si napast obrisao da je ova izmena u fajlu ostala.

Sto se tice antispyware-ova za preporuku je recimo Spybot Search&Destroy(ali ako u istom radi immunize(hosts) on ce editovati hosts fajl da bi ti zabranio pristup malicioznim sajtovima tako da ako isti koristis AVG ce ti javljati da ti se hosts fajl menjao), onda AVG antispyware ili Spyware Terminator koji je ipak nesto losiji od ova prva 2 navedena, ali ima i real time zastitu.

Prilozi

• hosts.txt
    734 bajta · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
:D tvoj fajl nema ni 1KB, moj ima 233KB :D

Neki prdlog za AV+Fwall? avg sam imao u igraonici i nije mi se svideo nesto...

Moj host koji koristim ima sada 234KB, ali samo zato sto koristim opciju immunize(hosts) kod Spybota, inace kada bi iskljucio istu onda isti bi imao 734B.
BTW Ako ti se AVG ne svidja onda mozes da instaliras recimo Kaspersky AV, ali on uzima vise resursa nego AVG.A kao firewall ZA free ili Comodo koji je nesto komplikovaniji za podesavanje.

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi pomogne na brzaka, resio sam valjda ovaj google security problem, ne pojavljuje se vise, ali mi sada kada sam instalirao lavasoft ad aware system ne dize explorer. Dakle smao stoji desktop pozadina a kada u task menageru ukucam explorer, otvori mi se smao jedan prozor, a nista od desktop ikonica i normalnog okruzenja... dakle kako da vratim normalan explorer na startup? registry?

Poslednja izmena:
Meni se cini da je tu neophodan jedan reinstall Windows-a ... A onda instaliraj i lepo podesi AdAware, SpyBot i Kaspersky Internet Security.

Jel moze neko da mi pomogne na brzaka, resio sam valjda ovaj google security problem, ne pojavljuje se vise, ali mi sada kada sam instalirao lavasoft ad aware system ne dize explorer. Dakle smao stoji desktop pozadina a kada u task menageru ukucam explorer, otvori mi se smao jedan prozor, a nista od desktop ikonica i normalnog okruzenja... dakle kako da vratim normalan explorer na startup? registry?

Imao sam slican problem kada sam instalirao ortaku AV na laptopu i u pitanju je bio virus koji je vec zarazio sve vaznije sistemske fajlove.Ako imas kod sebe recimo hiren's boot cd i to neki noviji butuj sa njega i startuj skeniranje sa f-protom pa vidi da li ti i onda ne nalazi neki virus.

A za ispomoc ako deinstaliras adaware pod safemodom trebalo bi da ti se windows opet normalno startuje, barem je slicno bilo sa drugarevim laptopom.
Ako tako uspes da startujes normalno sistem, probaj da u run otkucas msconfig i ako ti kaze da nemas admin privilegije za to, a jesi admin onda si definitivno zarazen.

@Duke Nukem(post11): Pretpostavljam da je u hosts fajlu osim www.google.com stajalo i google.com(znaci bez www) ?

Poslednja izmena:
e ovako, imam ja sve privilegije, mogu da menjam stvari u msconfigu, ali cini mi se da mi je samo explorer zabagovan, jer jana startupu, u task manageru imam samo 11 procesa... da li moze neko da mi posalje neki fajl da zamenim u win dir, sa normalnom startup listom? mislim da bi to delimicno resilo problem... ja ovo kucam sada sa tog kompa... to za google sam resio, sve je ok sada... a i ako se desi opet znam kako da resim... ad aware sam odmah obrisao jer nece iz safe mada da uninstalira, a ni iz normal moda nece...

ne mogu novi windows da stavljam, nema se vremena za to... kad sam skenirao sa AV ni jedan virus niej bio...

uradi Ghost C particije /10-ak min./
instaliraj svezi Win /40-ak min./
uradi sta treba da uradis /xxx min./
vrati Ghostovanu particiju /10-ak min./
posle se drndaj sa google alertima :D
Poz
---

uradi Ghost C particije /10-ak min./
instaliraj svezi Win /40-ak min./
uradi sta treba da uradis /xxx min./
vrati Ghostovanu particiju /10-ak min./
posle se drndaj sa google alertima :D
Poz
---

I sta je time dobio?!

Nema smisla topom na muvu. Mislim da treba da iskenira racunar nekim valjanim antivirusom. Recimo ja bih za pocetak stavio Avast, zbog njegovog pre-boot scana.
Moguce je da mu recimo neki firewall pravi problem, ili neka aktivna aplikacija, koja je neprestano online. To mi pada na pamet.
A kad je vec pitao za valjanu zastitu, moj predlog se zna. Kaspersky Internet Security, i to je manje-vise sve potrebno. Ima firewall i jos neke zastite u njemu, jedino sto moze da uzme pored toga je AdAware...

Poslednja izmena:
Meni se cini da je sve ok, meni se ni jedan program iz msconfiga ne dize sa sistemom... kako to resiti>>> jel moze nekako da se sredi startup, pa da bar imam normalan pristup fajlovima... secam se ranije da sam negde video da ima da se resetuje taj fajl, ili iz registry nekako al ne mogu nikao da se setim tacno sta je u pitanju

Probaj za pocetak da kada startujes msconfig da u prvom prozoru odaberes opciju Normal startup. Tada bi trebalo da ti se startuje sve sto je u run sekciji kao i u startupu isl.Ako ovo proradi posle lepo izbacuj one aplikacije koje ti nisu potrebne da se startuju sa windowsom.

A inace ako zelis da ti se nesto startuje odes u registri na lokaciju HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run i tamo mozes rucno kreirati noves stringove(new->string value i posle toga modify).Ali, naravno treba se setiti svega sto ti se startovalo sa windowsom.

Poslednja izmena:
al pazi, ja to u msconfigu uradim, stavim normal startup ali mi kada resetujem komp opet 11 procesa radi... znaci ocigledno msconfig ne radi posao, nesto ga je ili onesposobilo ili sam ja to uradio nekako... bas sam ga istripovao... ne kapiram kako msconfig ne reaguje uopste???

Ajde probaj sledece:
Napravi joj jedan admin nalog, pa se uloguj u njega.Obicno kada kreniras novi nalog ucita se default pozadina, ucitaju se oni servisi koje si namestao isl...pa se mozda desi da to upali i da posle kada se ulogujes u svoj nalog da ti sve lepo radi.
Ako u drugom(novom) nalogu sve radi , onda mozes da vidis sta se sve naalzi pod run sekcijom u registriju u grani koju sam opisao u prethodnom postu, kao i da vidis koji su servisi startovani(run->services.msc) i napravis sliku toga(da ne bi pisao i pamtio) i to podesavas isto na tvom nalogu.

Poslednja izmena:
nece, u tom novom nalogu, i posle restarta jos jadnije deluje, ucitava windows classic temu... a opet samo 11 procesa na startupu... znaci katastrofa, jel postoji neki program za ispravljanje registry baze? da se bar vrati na osnovno sto je bilo kada sam instalirao windows??? jer msconfig ne reaguje...

P.S.

e Bile Bile... :D

Lose si ti to preskenirao sa tih 20.programa.
Najpre iskljuci sistem restore, instaliraj KIS 7, update isti, stavi mu sve ipcije na full, instaliraj Spybot - Search & Destroy,update isti, udji u safe mod i preskeniraj komp sa oba alata.Iskoristi recimo i SUPERAntiSpyware Free Edition, update, ali obavezno skeniraj u safe modu i sa iskljucenim sistem restore.

I sta je time dobio?!

Nema smisla topom na muvu. Mislim da treba da iskenira racunar nekim valjanim antivirusom. Recimo ja bih za pocetak stavio Avast, zbog njegovog pre-boot scana.
Moguce je da mu recimo neki firewall pravi problem, ili neka aktivna aplikacija, koja je neprestano online. To mi pada na pamet.

Time je dobio osposobljen racunar za nekih 1h....Ako mu je toliko hitno da odradi neki posao, ovo vidim kao idealno resenje.....Ovo natezaje oko pokusaja je besmisleno u trenutku kada mu je posao hitan

Znaci odradi ono sto sam napisao, pa se posle vrati na stari Win da pronalazi resenje problema

Najbolje neka iskoristi StartupCP, malo programche od par kilobajta sa kojim lepo moze da pregleda sta se sve startuje.

nista ne pomaze... dodao sam u startupCP sve zive programe i nista ne dize

Poslednja izmena:
ma na njemu nista nije bilo, svega par regularnih komandi, recimo rmclock - za c'n'q za A64, kxmixer za audigy i activesync za pocket pc su mi samo na startupu bili...

Ja sam dodao i explorer, i one servise smss, iass, services, svchost itd ali opet to se ne dize... tuga me uhvatila, imam drugi hard na kom sam instalirao novi windows, ali mi ovaj zabagovani win treba jer na njemu su mi sva podesavanja, sifre, customized shit itd. a to sve da stavim na novi win, trebalo bi mi jedno mesec dana da pohvatam sta sve fali itd.

provajder IKOM

Skini spybot s&d, skini Nod32. Proveri servise na kompu!

Lose si ti to preskenirao sa tih 20.programa.
Najpre iskljuci sistem restore, instaliraj KIS 7, update isti, stavi mu sve ipcije na full, instaliraj Spybot - Search & Destroy,update isti, udji u safe mod i preskeniraj komp sa oba alata.Iskoristi recimo i SUPERAntiSpyware Free Edition, update, ali obavezno skeniraj u safe modu i sa iskljucenim sistem restore.

Da li si ovo uopste procitao ?

Ja ili on?

Vrh Dno