Šta je novo?

Sta posle P910i?

WoL

Čuven
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
619
Posto sam digao ruke od P990, i nemam snage vise da slusam dobavljace kako vicu "sutra ce", odlucio sam da promenim telefon.

Prezadovoljan sam onim sto mi je P910i ponudio, i sluzio me je verno u prethodnih godinu i po dana i zato me zanima i vase misljenje sta bi moglo adekvatno da ga zameni. U ovom momentu na trzistu vidim samo jedan do dva telefona koji bi mozda mogli da mu pariraju - Nokia N80 ili N91.

Da li neko ima mozda ovaj telefon, kako se ponasa, i slobodno dajte jos neki predlog. Nisam uzimao u obzir PDA uredjaje jer mi je jako bitna osnovna tastatura kada me mrzi da se drndam sa olovcicom, ali nisam gadljiv ni na to.

Sto se tice cene, ne bih isao preko 500e ukoliko stvarno nije neko cudo, ali ja za to jos nisam ocito cuo;)

Hvala na svim savetima koje cu dobiti.

Danas sam konacno video i drndao N 80 i ne znam shta da kazem,zaljubio sam se...
Tel je bolesno dobar,mali lep,prelep ma full...
I ja sam imo i p900 i na jedan dan p910 ali ono je perverzno..
Svakom ko ima kesha bi preporucio N80

Takodje ti preporucujem N80, i ja ga hocu kupiti(skupljam pare), samo pazi da ti verzija softvera bude najnovija trenutno( v3.0617.0.6), ili neka novija ako je dostupna, nikako nemoj uzimati onu sa (v3.0614.03
rm 92, 11 04 2006) ima puno gresaka, ako slucajno ne znas kako se proverava verzija softvera koja je instalirana na mob. telefonu(ovo vazi samo za Nokia modela) ukucaj *#0000# i videces koja je verzija instalirana. Pozdrav.

sve je to ok ali ako si se ipak navikao na touchscreen onda nisam siguran da ti je to bas kompletno resenje, nisam je licno video ali N 6708 nekako vise "lici". ako mozes da zivis bez kamere cini mi se da je "tema" E61/E70 adekvatnija. imao sam prilike da se poigram sa E70 i zaista je odlican.

E70 je ok, ali ona tastatura mi deluje jezivo zaista...a N6708 je inferiorna verzija P910i...Maltene nista nisam uradio ako njega uzmem.

Hocu nesto kvalitetnije, bolje, sa novim Symbianom...Touchscreen ima svojih prednosti, ali ne gledam na to kao na nesto bez cega ne bih mogao...

Touchscreen je za "obicne" ljude glupost ortodoxna,to je bre za ljude kojima tel sluzi umesto laptop-a i koji rade sa njim i zaradjuju pare,inace dok se vozish busom nema shanse da ga koristish,dok vozish auto nema shanse da ga koristish,znaci jedino ako imash svog shofera i ako te voze ima svrhe...

Shiki Mozak je napisao(la):
inace dok se vozish busom nema shanse da ga koristish,dok vozish auto nema shanse da ga koristish

Ako imaš pare za tač-skrin, ne voziš se busom, a što se tiče korišćenja u autu - ionako će uskoro da zabrane upotrebu mobilnih u vožnji tako da... :D

PavleB, sačekaj SonyEricsson M600i kada stigne - drugar na poslu ga je dobio iz Finske kao poklon za svadbu. Ja, koji sam zakleti Nokijevac, sam se zaljubio na prvi pogled... :smoke:

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/967/Sony-Ericsson/M600i

PavleB je napisao(la):
Koje su prednosti u odnosu na P910? I kako si se navikao na taster space koji je na nokiji na 0 umesto na #..?
Na taster se lako navikne :). Sto se tice prednosti huh ovako:bolji ekran,brzi cpu,noviji software, 3.2 mpx kamera,wi fi,novi symbian za koji je vec izaslo dosta aplikacija+sve vise se pise. i tako :)

Uzeo sam ga:)

Kakav punjac imas? Standardan ili onaj sa tankim ulazom i adapterom? Da li znas koja je razlika?

Poslednja izmena:
Evo ovako.

KONACNO telefon koji je presisao P910i, a mislio sam da to nikada necu reci...

Meni je brz, atraktivan, ali ipak nije brzi od SE, i na zalost dosta je komplikovaniji.

File Manager je odlicno organizovan, i lepo podeljen, mnogo lepse nego na P910, to je predpostavljam i zbog novog Symbiana. Dosta programa mi ne radi, jer su pisani za stari softver, tako da sad moram da cekam da se urade nove verzije. Bluetooth konekcija i browsing po fajlovima je visestruko napredniji u odnosu na P910i i svi folderi i podfolderi su vidljivi 100%.

VELIKA mana je sto je magacioniranje poruka ograniceno na 525KB, iako sada nemam predstavu koliko to moze da bude realno, ali u svakom slucaju, ne volim takva ogranicenja...na P910i je moglo oko 4 000 da stane...Sto je vise nego dovoljno za par meseci koriscenja, a onda se to uredno prebaci Message Storer-om...Ovde mi se cini da cu to morati mnogo cesce da radim...

Fantasticna kamera od 3.2MP je mnogo bolja nego sto sam ocekivao za mobilni telefon, i zaista je odlicna zamena za digitalni fotoaparat. Kada zelite da slikate, telefon se okrece na stranu i dobija se utisak koriscenja pravog digitalca. Slike odlicne i visoke rezolucije. Svaka pohvala.

Fina memorija od 128MB u osnovnom paketu svakako da dosta znaci, plus nekih 30-ak slobodno na telefonu, mislim da je odlicna osnova.

ODLICAN zvuk, prilicno GLASAN, mozda ne toliko kristalan kao na P910i, ali ne moze se reci ni drasticno losiji. Ipak, tonovi su jaci i prodorniji nego na SE. MP3, radio - sasvim solidno...nemam primedbi.

Dizajn prelep, odlicno lezi u ruci, vrlo lepi i fast-response dugmici deluju dosta "zdravije" i modernije negoli na P910i. Ipak, VELIKA ZAMERKA za slider koji je i na NOVIM aparatima klimav...

Sve u svemu, do daljnjeg necu menjati telefon i posle 3 godine P900/910i zezanje, vratio sam se na Nokiu, i zaista od srca preporucujem svima ovaj telefon, ako nekog jos nesto zanima, neka pita.

Šta mislite o SE W950?! Pojaviće se oko Nove godine kod nas...

Trebalo bi da se u EU pojavi u trećem kvartalu ove godine, znači septembar, oktobar, novembar sa cenom od oko 400€ (?). Kod nas će verovatno biti oko 'iljadarke :D

outlaw je napisao(la):
Trebalo bi da se u EU pojavi u trećem kvartalu ove godine, znači septembar, oktobar, novembar sa cenom od oko 400€ (?). Kod nas će verovatno biti oko 'iljadarke :D

Minimum,ako ce da bidne 400 ******* sa svim ovim opcijama ja cu dva da uzmem:banana: :banana:

PavleB je napisao(la):
VELIKA mana je sto je magacioniranje poruka ograniceno na 525KB, iako sada nemam predstavu koliko to moze da bude realno, ali u svakom slucaju, ne volim takva ogranicenja...
Otkud ti ovaj podatak? Prvi put cujem.

Vrh Dno