Šta je novo?

Sta posle brisanja Viste

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Formatirao sam particiju na kojoj mi je bila Vista. Problem je sto sam imao dual boot sa XP-om pa mi on i dalje nudi opciju pri startovanju koji cu operativni da pokrenem. Kako da mu stavim da pokrece XP posto me smara da pri svakom dizanju pazim da mu kazem da startuje XP.

Pa pokreni sa Windows instalacionog diska recovery konzolu (taster R). Kada udjes u konzolu kucaj fixmbr i fixboot. Posle toga bi trebalo da se pokrece Windows XP boot manager (onaj sto koristi boot.ini konfiguraciju).

Ili probaj ovako: desni klik na My Computer -> Properties -> Advanced -> Startup and Recovery -> Settings -> System startup -> Edit , pa izbrises dio koji se odnosi na Vistu, tako da ti izgleda otprilike ovako:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Desni klik na My Computer, properties/Advanced/Startup and Recovery Settings/Edit
Izbriši liniju sa Vistom, a kao default navedi disk tj. particiju na kojoj ti je XP (piše ti ispod). Snimi i to bi trebalo da je to.
Nekada sam mogao u Windows direktorijumu da nađem fajl boot.ini i da ga lepo editujem notepad-om, ali sada ga ne mogu naći... valjda zbog SP2 :trust:

Edit: Pretekao me čovek za 3 min.

Poslednja izmena:
Fora je u tome sto Vista ima svoj Bootloader, a ne koristi stari "Boot.ini bootloader", tako da ne moze na taj nacin da se edituje boot lista...

Ima programcic VistaBOOTPro koji edituje Vista boot loder, a ono sto sam ja napisao gore sluzi da se ukloni Vista boot loader i vrati stari...

Nazad
Vrh Dno