Šta je novo?

Mobilni telefon Sta posle 4god sa Mi9T?

Koji mobilni telefon kupiti

Bobajakuda

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2013
Poena
240
Kada sam uzeo mi9T slabo sam pratio trziste mobilnih telefona.
E sad ne znam sta uzeti jer ovakav telefon se vise nece napraviti. Prvenstveno mislim na cist ekran bez ikakvih suza, tackica, dropova i slicno.
Za sad su mi u uzem izboru Samsung A54, Honor 70 i RN 12 pro 5g. Niie moranje mada bih hteo da promenim brend posle vise godina koriscenja RN4 i Mi9T.
Vidim da se zale na procesor u A54, ali nisam neki zahtevan korisnik (ne igram igre niti koristim neke zahtevne aplikacije) tako da to nije problem.
Jel imate neku preporuku za telefon sa solidnom-dobrom kamerom i ekranom(oled/amoled i 120hz). Baterija nije toliko bitna jer imam eksternu i na poslu mogu da dopunim ako zatreba.
Ono sto bih voleo je da ima 3.5mm. Ako to nije moguce kakvo je resenje sa onim adapterima?

Ja mogu da preporucim honor 70...posle mi9t sam presao na motorola edge 20 plus sto mi je bio super telefon ali lose kamere,ali sa honor 70 sam prezadovoljan...brzo punjenje ,dobra baterija,kamere...otisak prsta u ekranu koji mi je najvise falio sa mi9t...jedino sto mi fali je ona iskacuca kamera :)

Pomirio sam se sa tim da vise nema telefona bez kamere na ekranu.
Taj Honor (a pogotovo Nova 11 pro medjutim otpada jer nisam znao da nema G apps) mi se bas dopada, e sad ne znam je li pametno da uzmem njega jer je izasao prosle godine. Obicaj mi je da koristim duze vreme (3+god) pa ne znam koliko je bitno da ima softversku podrsku.

Pomirio sam se sa tim da vise nema telefona bez kamere na ekranu.
Taj Honor (a pogotovo Nova 11 pro medjutim otpada jer nisam znao da nema G apps) mi se bas dopada, e sad ne znam je li pametno da uzmem njega jer je izasao prosle godine. Obicaj mi je da koristim duze vreme (3+god) pa ne znam koliko je bitno da ima softversku podrsku.
Ja bih rekao da je bitno, a Samsung sada ima solidnu podršku 4-5 godina, mada i dalje kasni update nije on day one kao na Pixel ili iPhone.

Jos uvek sam na Mi9T.
Krajem decembra idem na jednu egzoticnu destinaciju i hteo bih do tad da uzmem nov telefon da ne nosim ovaj jer je vec na izdisaju sa baterijom, a kamera koja ce mi najvise biti potrebna je neupotrebljiva.
Treba mi telefon:
-koji ce da napravi lepe slike i dobar video zapis
-da ima ok bateriju
-da ima zastitu od vode
-120hz ekran
-da nema veliki donji bezel (sto veci screen ratio)
-os mi nije bitan (osim Huawei)
Neki da kazemo pik mi je S23 ultra 8/256 za 820€ mada jos nisam isao da pogledam uzivo jer nisam siguran koliko ce mi se dopasti zakrivljeni ekran.
P60 pro mi zapravo bio prvi izbor, ali cena od 800€ za telefon bez G servisa mi je mnogo. Videh da moze sve to da se namesti da bude kao fabrika, ali opet..
Ako mogu da prodjem jeftinije sa nekim drugim modelom bilo bi super.

Pixel 8/Pro?

Kolega ga ima. Vrhunski model, ali ne mogu da svarim pilulu posle Mi9T koji nema nista.

Iz tog razloga sam hteo NothingPhone 1 koji ima dot u levom cosku, ali dosta losa kamera me odvratila.

Kolega ga ima. Vrhunski model, ali ne mogu da svarim pilulu posle Mi9T koji nema nista.

Iz tog razloga sam hteo NothingPhone 1 koji ima dot u levom cosku, ali dosta losa kamera me odvratila.
Onda ultru, ali ja bih dodao jos par desetina evra za model sa 12gb (vidim da 12/256,ide vec od 865),sada ne znaci puno, ali ako ne menjas telefone cesto, znacice u narednom periodu.

Sa Mi 9t koji sam takođe koristio 4 godine, Septembra sam prešao na Motorolu Edge 40. Mogu ti reći da se primeti razlika u svemu. Pohvale za telefon.

Jeste malo stara tema, ali ako slučajno i dalje tražiš uzmi Mi 12t ili 13t, to ti je logičan naslednik... ako želiš malo van Xiaomi voda onda Motrola nudi stvarno odličan izbor u tom rangu.

Ja sam sa Mi 8 presao na 11t, iako je jedan flagship drugi mid range, upgrade je ipak značajan, osim izrade koja je malo bolja na Mi ipak... pre svega alu-unibody

@Dejan321 Nisam nista kupio. Sacekacu nove modele.

Hteo sam S23 Ultra, ali onda vidim da je preporuka za EU verzije koje su po 100-150e skuplje, a misljenja sam da je toliki novac bacanje medjutim ajde resio sam da posle 4god uzmem telefon za narednih 4 i rekoh 800e nije mnogo dok mi 950e za EU verziji jeste.

Xiaomi - dopada mi se RN12pro+ i 13T, ali necu Xiaomi jer ih nosim sigurno 7-8god. Apple nije za mene. Huawei mi je top, ali ti servisi itd itd 😁 😁 i onda nista. 😂

Kad bi moglo nekako da se dobavi GT5pro ili neki Oppo, Vivo ali nista od toga u Srbistanu. Samo samsung i jabuka za ove starletane i starlete. 😄 Zamalo i ja da budem medju njima. 😎

@Dejan321 Nisam nista kupio. Sacekacu nove modele.

Hteo sam S23 Ultra, ali onda vidim da je preporuka za EU verzije koje su po 100-150e skuplje, a misljenja sam da je toliki novac bacanje medjutim ajde resio sam da posle 4god uzmem telefon za narednih 4 i rekoh 800e nije mnogo dok mi 950e za EU verziji jeste.

Xiaomi - dopada mi se RN12pro+ i 13T, ali necu Xiaomi jer ih nosim sigurno 7-8god. Apple nije za mene. Huawei mi je top, ali ti servisi itd itd 😁 😁 i onda nista. 😂
Ma salio sam se ,ja bih uzeo magic 5 pro ,za dati novac ,vrh model.Mada uskoro stize s24,i cena mora pasti,bitno je da imas spreman novac.

Nazad
Vrh Dno