Šta je novo?

Sta od ovoga da izaberem...

vladojko

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
Pozdrav svima

Konacno sam resio da posaljem u penziju Voodoo3 2000, koji me je tako fino sluzio protekle 3 godine (otprilike, a i jos sluzi), samo zato sto mi treba kartica sa TV- izlazom, jerbo DivX rules ko sto neko rece ovde :)

Cena/performanse odnos ide u prilog MX400 kartica, a ono sto se nudi u mojoj okolini je sledece:

PIXEL-VIEW GEFORCE2 MX 32MB TV-OUT 69.00 €
PIXEL-VIEW GEFORCE2 MX 64MB TV-OUT 91.00 €
ATI RADEON VE 32MB DDR RAM TWIN-DVI 99.00 €
ATI RADEON VE 32MB SD RAM (dva monitor + svga izlaz) 85.00 €
64 MB Elsa Gladiac 511 64MB TV-Out 97,00 €

Igrice igram jednom u mesec dana otprilike, i ne duze od pola sata, monitor je polu sugava 17-tica koju sam kupio u supermarketu na rasprodaji, nigde ne pise gde je pravljena i od kojeg oca i majke :) Sa voodoo-om sasvim lepo moze da se radi, slika nije preostra ali ni previse mutna, taman ;-)

Predpostavljam da je ELSA dobra, ali pixel-view (by prolink) je jestiniji za 30 eura (ocu reci 60 maraka) a ne znam da li je toliko losiji od te else. I sta u vezi ati-ja? ako ima 3D u rangu sadasnje karte koju imam sasvim je ok za mene, ali vidim da j
e mnogi ljudi kude da je spora? Ima li prednost neku u odnosu na MX ili samo mane?

Ajde pomagajte, resio sam da pazarim to ove nedelje, pa raspisite se braco i sestre srbi

P.S. Ako neko odgovoran procita ovo, mogao bih da dobijem mojih 50-tak postova nazad...

:D :D :D Ovo sa monitorom ti je super, osvezio si mi dan...

LM,zar ne znas zlatno pravilo: kad ne znas sta da kupis, kupi najskuplje, nema da pogresis...
Od gore navedenih definitivno ATI DDR ili Elsa, a pod obavezno zaboravi na te Pixel-trtmrt, jer ce da bude kao sa monitorom ;)
Ustvari nemam pojma sta je tacno ta Elsa a mrzi me da je trazim,ali Elsa je uvek Elsa a to znaci nesumnjivi kvalitet.Ipak ako uzimas karticu prvenstveno za gledanje filmova onda je ATI nepreje&#v !!!

BTW,posto izgleda nisi bio na tom casu,da bi dobio postove natrag treba da posaljes mail webmasteru,tj. Peci.

Uzmes lepo ATI-a i nema da te boli glava od gledanja kockica i trouglica (ko je rekao MX?):D

elsa sigurno

jer je to elsin gf2titanium sa 64 ddr rama

Definitivno Elsu, zato sto ima podjednako dobar 2d kao Radeon Ve a mnogo je brzi 3d. Dual monitor display ti nije potreban koliko shvatam tako da uzmi Elsu.

BLOB je napisao(la):
odakle ti znak za evro??? kako ga kucas???
Drzis alt i pritisnes 0128 i onda pustis alt, dakle € :)...€
Ima jos zanimljivih stvari koje mozes da pises ≤ ≥ ₤⅜⅛⅞⅝; №1 √

da proverim kako radi

1000 €

sjajno

kako da znam koja kombinacija daje koje znake,bez probanja???

hvala

Ajde to malo sa znakom evra razjasnite. Ja nikako ne umem da ga napisem.

Perica je napisao(la):
Ajde to malo sa znakom evra razjasnite. Ja nikako ne umem da ga napisem.

Kako ne razumes. Pritisnes alt, drzis ga sve vreme dok kucas 0128 pa ga pustis i dobijes € .

Ispazari Elsa-u, sjajna kartica.
Nego da li se pise 'vako € mozda? ;)
Bane reci semu za pisanje R-a.

Resenje za Euro ocigledno nije univerzalno.
Meni u Win Me i sa americkom lokalizacijom tastature drzanje Alt key-a i pritom kucanje na bilo koji drugi taster samo proizvodi beep i naravno nema nikakav drugi efekat...

Pa sada ti je valjda jasno da XP rula, nego zasto niko da kaze kako se kuca R ?

® Evo ovako,pogledas character map i sve ce ti se samo kasti.
(alt+174)

NE UZIMAJ Ati koji je VE!!

Mozda to mnogima nije bitno,ali ja se ovih dana ubih od trzenj ATi
kartice ali da nije VE

VE podrazumeva hardversko sakacenje T&L a tako da ne
poseduje Charisma engine tj gore navedeno.

Ne bacaj pare nego uzmi ELSA GF2 i da te Bog vidi!

Kod nas izgleda i ne moze da se nadje normalan RADEON

boom

VIdim svi navijaju za Elsu... I meni to nekako najlepse zvuci

E sad, nudi mi jedan tip AOpen GF2 GTS Pro polovnog
Da li vredi to cemu, ko zna? U poredjenju sa MX400 kartom (elsa), ima li puno prednosti? I koliko bi to trebao da platim otprilike?

hawk je napisao(la):
NE UZIMAJ Ati koji je VE!!

Mozda to mnogima nije bitno,ali ja se ovih dana ubih od trzenj ATi
kartice ali da nije VE

VE podrazumeva hardversko sakacenje T&L a tako da ne
poseduje Charisma engine tj gore navedeno.

Ne bacaj pare nego uzmi ELSA GF2 i da te Bog vidi!

Kod nas izgleda i ne moze da se nadje normalan RADEON

boom

VE podrazumeva prvenstveno dual monitor display ( RV 100 chip).
Ja sam se igrao na Radeonu VE i situacija uopste nije tragichna kao sto vecina misli a da karticu nije ni videla.

Misko je napisao(la):
Kako ne razumes. Pritisnes alt, drzis ga sve vreme dok kucas 0128 pa ga pustis i dobijes € .

Pa sto ne kazes da je to u Win XP. U Win 98 nece. Javlja se cuveno beep. :wave;

Arahne je napisao(la):
VE podrazumeva prvenstveno dual monitor display ( RV 100 chip).
Ja sam se igrao na Radeonu VE i situacija uopste nije tragichna kao sto vecina misli a da karticu nije ni videla.

O.k. Ne mislim nista lose,nisam je video uzivo,ali je sigurno da
ona nema t&l tako da da joj sigurno umanjuje vrednost.

Uostalom uporedi i cene...

Ako neko hoce da se zeza moze da koristi i TNT2 koji imam i ja
ali ako iole nesto ozbiljnije misli trba mu karta sa hardverskim renderingom.Ne znam da li si ikada radio nesto u MAX u ili
u "Maji"?
;)

Nazad
Vrh Dno