Šta je novo?

Sta nakon 5770 za 1600x900 rezoluciju?

kVu

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2003
Poena
675
masina iz potpisa iz 2009-e, citao sam malo teme gledao benchmarke i vidim da po istoj ceni (oko 100e) mogu da dobijem tek nekih 30% ubrzanja u odnosu na 5770 :S: dakle pitanje je da li se stvarno nije desio toliki napredak da ne mogu da dobijem bar dupli fps u odnosu na staru karticu i ako ipak jeste koju bi mi preporucili? ok se igram i na ovoj i to cak na high podesavanjima bez problema ali polako posustaje sa novim naslovima i neophodno je imati bar 2gb vrama. Hvala na odgovorima :)

Moja preporuka je R9 270x ili 7870 . Polovno sa garancijom. Kreću se po oglasima oko 100€. To su prilično ozbiljne grafika. Novo za 100€ beš i nema neki izbor.

na toj "rezi" slabo.eventualno ako bas naleti neka 7970/280x nereferentna za te pare,fazon da ti ne bude zao da ti prodje pred ocima.ali 270x ce ti itekako zavrsiti posao.i taj i5 polako kaska,ja cak iskreno ne bih isao preko 7850 2gb na toj konfi.

pa to sam i ja mislio, sad sam gledao bas recimo 7850, daje duplo vise fps-a svuda a to mi je sasvim dovoljno. mada ne uzima mi se polovna grafika ali razmislicu :)

Za te pare nema nove "pristojne" kupovine. I ove kartice su baš bukvalno zadnje što se isplati za uloženi novac. Što se polovnog tiče, sve je koretno što ima dužu garanciju od 6 meseci.

izvinjavam se što dižem temu ali tek sad sam odlučio da se ponovim sa novom grafičkom. odlučio sam ipak da dam malo više i uzmem powercolor 370 koji ima i silent fan što mi je bitno a i ok mu je cena pa imam samo pitanje kakvo je vaše mišljenje o karticama tog proizvođača?

razmišljao sam čak i da se ispružim i za 960 ali mislim da bi bio overkill za ovu moju mašinu i rezoluciju

GTX960 nikako nije overkill za tvoj i5. Imaj u vidu da je preko Madjara jeftinija za 30ak evra.

A sto se tice PowerColor-a, dobar je. Mada ti je proizvodjac generalno nebitan, ionako je (velika) verovatnoca za problemom zavisna od samog primerka.

Poslednja izmena:
GTX960 nikako nije overkill za tvoj i5. Imaj u vidu da je preko Madjara jeftinija za 30ak evra.

A sto se tice PowerColor-a, dobar je. Mada ti je proizvodjac generalno nebitan, ionako je (velika) verovatnoca za problemom zavisna od samog primerka.
pa iskreno primamljive su mi te nvidia mambo džambos koje amd nema (txaa i sl.). ne znam ni ja iskreno šta mi je najpametnije :) uglavnom biće kartica koja traži jedan 6pin.

Vrh Dno