Šta je novo?

sta mu je

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
izmenjali smo se ja i ortak za konfiguracije ... poshto sam ja uzeo 64-orku njemu sam dao ovu staru a on je meni dao josh stariju pentium na 500 mhz ...

jedino smo zamenili grafichke ... on je uzeo svoju ja sam ostavio sebi svoju ...

sve shto smo promenili na ovoj sada konfiguraciji od 500 je dakle grafika ... i kada upalim komp docheka me crni ekran ... bez biosa bez ichega ... imao sam ovde neku karticu od 4 mb grafichku pa sam uvalio nju a ovu izvadio za svaki sluchaj i opet me dochekao crni ekran ...

sve shto znam je da je intel na 500 i da je plocha intelova ... ne znam koja ...

elem shta u je? jel moze biti da je do grafichke? da uzmem ja onu njegovu a njemu da dam moju?

usput moja je geforce2 mx440 a njegova je atijeva neka ... al sve je otprilike isto obadve su 64mb ...

Koliko znam mx440 je GF4, ne GF2. Vrlo je moguce da ta ploca podrzava samo AGP 1x i 2x, a graficka zahteva AGP 4x standard.

da izvinjavam se mx 400

pa vrlo je moguce ali ja ubacih neku sa isa slotom i 4 mb i opet ista stvar ... a i taj ati shto je kod ortaka radio na istoj konfiguraciji je novija kartica (verovatno i on radi na 4x?)... neki ati najslabiji sa 64mb shta znam koji ...

Kliruj CMOS pa probaj da kresnes makinu!

nisam klirovo cmos vec sam vadio bateriju nekoliko puta i nishta ...

definitivno geforce ne radi poshto nece ni da mi upali monitora sa njom ...

palio sam ga sa ovom grafikom ... od 4 mb ... i procesor je na 500 mb al ga je on digao na 670 :\ ... u bios sam uspio jednom da udjem ... i sve su neke kocke i shtrafte bile ...

ako je sa clearovanim cmosom ... tj izvadjenom baterijom proc na 670 ... a ovo shto se dehsva sa biosom je verovatno posledica preteranog overclocka ... kako ja da to sad sve vratim na 5oo ako mu je ovo default podeshavanje??? :\

Prvo resetuj CMOS, bolje nego da vadis bateriju.

Onda probaj ortakovu karticu.

Onda proveri podrobno tu plocu i svoju grafiku.

Vracanje clocka na normalu...kako se to ono, bese, radi...chesh, chesh... ne drzi me za rec, mislim da duze drzanje shutdown ili reset dugmeta na kucistu radi posao. Ispravite me ako gresim.

uradio sam clear cmos i sve je ok (spustio se procesor na 500 mhz) ... sa ovom grafikom od 4 mb ... sa mojom grafichkom definitivno nece ...

zar nije ista stvar izvaditi bateriju i clear cmos? :\

clearovo bi ja cmos al nisam mogao da ga nadjem na plochi a betarija mi bila pod rukom pa reko ... al eto izgleda to nisu dve iste stvari ...

Jesu,samo kad izvadis bateriju treba da iskljucis kuciste iz struje i par puta da stisnes PowerON da bi ispraznio elektrolitske kondezatore...

A ako je GF odapeo, koristi ga kao podmetac za viski, vodku, metaxu, domacu ljutu,... da ti se ne ufleka sto :bottle: i zabodi tu 4-mb grafiku. Ionako ti je to sporedna makina...

ee pa ... ja sam inache smiren dechko ... dal cu ostati takav do kraja posta ne znam :S:

prva akcija je ta da sam sa tom od 4 mb instalirao win xp ... i sve je uh super dok ne dodje do welcome ekrana ... i tada je sve super ... ali od tada je sve crno ... i tako je kako god okrenem ... tj monitor upaljen slike nema ...

druga akcija ... ortak mi je doneo karticu koja je bila na ovoj mashini tog "nekog" atija na toj mashini je sve ok radilo ... i sad je ovo komplet ta mashina bez drajvova i sporednih stvari ... i shta se deshava ... palim komp ... sve crno slike nema ... monitor nece ni da se upali ... onda izvadim konektor za monitor ... monitor se upali sa onim no signal cable ... vratim konektor ... i slika je tu win xp se digao i sve je kako treba ...

i ko je sad ovde lud? kako ja da reshim ovo bez uportebe cekica? :wall:

Vrh Dno