Šta je novo?

Sta moze da bude?

komita1981

Slavan
Učlanjen(a)
13.08.2005
Poena
301
Imam sledecu konfiguraciju: ploca Asus A7V8X-X, procesor AMD XP 2000+, graficka GForce 4000L, dve memorije po 256mb(jedna noname333, druga NCP 400), ,modem Conexant.
Sve je radilo odlicno i onda je riknula ploca. Moze da se upali i uradi post test, ispise PNP Init Completed i tu stane. Sledece sto treba da uradi je da detektuje diskove.
Zamenio sam tu plocu sa istom takvom i radila je par sati bez problema. Posle toga isti problem i sa novom plocom. Proverio sam sve sto je moglo u BIOS-u i nista.
Vadio sam bios iz prve ploce i proverio ga na nekoj drugoj ploci i utvrdio da je u potpunosti ispravan. Zanimljivo je i to da kako sam proveravao razlicite kombinacije na prvoj ploci prvo tastatura vise nije htela da radi a posle ni kuler nije radio(prikljucivao sam ga na oba mesta)- kao da je poceo deo po deo ploce da otkazuje.
Sta moze da bude?

Zaboravio sam da kazem da sam probao obe ploce u kombinaciji sa drugim delovima i nista nisam uspeo.

Poslednja izmena od urednika:
Da lil si probao napajanje da promenis meni lici na to mozda je isuvise slab napon.....

Nije do napajanja. Probao sam i to. Pored ovoga sto sam naveo na ploci su bili povezani i hard disk Maxtor 80GB, floppy i LG citac.

Da nemas negde kratak spoj od dole na kucistu, znas ispod ploce, da nije neko zaboravio da skine visak nosac, probaj samo da izvadis plocu, resetujes bios, stavis na nju samo procesor i jednu memoriju, naravno graficku. sve to stavi na kutiju od ploce, ispod ploce stavi antistaticku kesu, ubodi napajanje, bez diskova, optike... i ukljuci, odma u bios, stavi opciju halt on> no errors i onda probaj da prikljucis disk i optiku, podesis bios kako treba, ako imas neki stari, osvezis i dalje znas...
Ako nesto od toga nije moguce uraditi, onda ploca ne valja, a imao sam losih iskustva s tim plocama, mada je flash biosa resavao 99% problema.

Sve sam to probao. Znam da je ploca riknula- i jedna i druga. Interesuje me sta izaziva kvar ploce! Da li je moguce da je to do napajanja posto sam na njega poceo najvise da sumnjam? Ne bih voleo da ekperimentisem vise pa da unistim jos jednu plocu.

Pa nisi rekao koje je napajanje i koliko je staro.
Velike su sanse da bude do njega.

menjaj napajanje,nema sanse da su ti crkle dve ploce tek tako.

Redovno radim sa takvim plocama i retko kada imam nekih "vecih" problema. Tako da se pridruzujem ostalima i sumnjam na napajanje.
Probaj neko drugo napajanje, ne mora neki extra, samo da bude ispravno.
Pozz..

Koje napajanje imas,ako je to chif od 350-420w,mogu da se kladim da je ono,posto 99% ljudi ima problema sa njim,a ako kupujes novo pa ja bi uzeo mercury,radi savrseno a negreje se mnogo

Slob@ je napisao(la):
Koje napajanje imas,ako je to chif od 350-420w,mogu da se kladim da je ono,posto 99% ljudi ima problema sa njim,a ako kupujes novo pa ja bi uzeo mercury,radi savrseno a negreje se mnogo

rofl :)
Ma jnc konza :d

@ topic: Garant je do napajanja, gledaj da stavish neko kvalitetno [normalno da ne mislim na mercury :p ]

Vrh Dno