Šta je novo?

Sta moze da bude? #2 KOMP ME SMARA!!!

bojsa

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
LG 27UD68-P
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
Pametni uređaji
Suunto 9 Baro Titanium, Xiaomi AirPurifier 4 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sta je sad koji K#$@C ???
Naime, problem mi je sledeci:
Kupih DFI Infinity, sav srecan otrcim gajbi u nadi da cu omoguciti sebi bolji oc potencijal za svog NewCastle-a.
Dosao kuci i krenuo u sklapanje, smorio se....upalim komp sve radi.....postuje...udjem u bios...i setim se da nisam prikljucio ventilator....
Ugasim ga prikljucim vent...kad ono nema slike isto se desilo ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=115145 .
Prosli put sam problem resio tako sto sam izvadio sve napolje, pa kasnije izolovao plocu izolir trakom....
Vodeci se predjasnjim iskustvima izvadim ja opet sve napolje, kad ono za divno cudo.....opet NE RADI !!!! :wall: :wall:
E sad, kabl od monitora je prilicno raspadnut, ali .....
Zanimljivo je da kada upalim komp onaj mali zvucnik na ploci(kao od modema) cakce u ritmu paljenja i gasenja lampice na monitoru. :trust:
Kad upalim komp em sto nema slike em sto se ne pale lampice na tastaturi, a kad stavim s3trio isto nema slike, ali se barem tastatura pali...
Ima li neko koga su gremlini ovako izmaltretirali, pa da mi da neki savet????
Svaki je dobrodosao....
Pozdrav i Unapred Hvala,
bojsa

clear CMOS,zatim nabavi monitor od prijatelja sa ispravnim kablom,podesi chassis intrusion u BIOS u na disabled.proveri sve kablove,posebno napajanje komponenti(PCI exprees grafika).
Srecno!

Bojsa:

Probao....netje
Pokusao sam da promenim ram, takodje nece....
Samo mi nije jasan onaj kliktavi zvuk iz ploce???

Poslednja izmena:
Bojsa:

Probao....netje
Pokusao sam da promenim ram, takodje nece....
Samo mi nije jasan onaj kliktavi zvuk iz ploce???

veruj mi ni meni nije jasan. nesto tu zeza ploca. mozda je slot za grafiku?
najbolje prvo proveri monitor:) ,pa onda pocni da cackas oko slota...
i mozda i proradi
nisam imao iskustva sa DFI Infinity, pa ti ovo cisto onako kazem:D

nadam se da ces uspeti sve da sredis

Probali smo kog mene na monitoru i nista!

probali smo i moj ram i nista!

da li je mozda on sprzio procesor???

...moguce...najbolje da odnese komp u neki servis....bas nema srece sa kompom

evo ga njegovo kuciste kod mene!
on je lepio izolir traku ispod ploce i po ivicama,jel to moze da se radi?

Pazi, taj zvuk sto dobijas iz racunara ti mnogo govori... Samo treba da znas koja je vrsta zvuka. Da li nije slucajno to ovaj zvuk (slusaj): tinu ninu... Znaci smenjivanje dva razlicita visokofrekventna tona gde svaki traje skoro sekundu? Ako je to taj zvuk, onda pocni da razmisljas o drugom procesoru... (pod uslovom da si vec radio clear cmos pre toga...)

p0z

probali smo graficku...radi!

ili je ploca ili procesor~!

Sredio problem, ploca je bila problem tj. nije sljakala, a bila je nova.....smor

Dobro, ploca je bila problem tj. nije sljakala, ali sta si radio?
zamenio, fleshovao, uzemljio...?

Dobio novu ljudi u Sintehu su bili vise nego korektni u roku od dva da su mi je zamenili.....

Zasto mi se nakon male oc sesije cini da se DFI i Kingmax mrze, je'l ja to tripujem ili...?

Nazad
Vrh Dno