Šta je novo?

sta mislite o....

• Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja
D

deki30

Guest
.. DVD-ima Sony DDU1611 i Creative 1240? Na PC berzi minimalna cena im je oko 50E, dok je Pioneer 117 53E. Sta preporucujete?

Mislio sam da uzmem da pre svega malo zastitim TEAC-ov rezac, tj da sva pustanja idu pre DVD-a. I ako uzmem, kako da povezem?
Trenutno: HDD Primary master, TEAC-516E secondary slave.

Pozdrav

deki30

Ja bi se opredelio za Pioneer-ov model: DVD 16x Pioneer DVD-106S, Slot In

deki30 je napisao(la):
.. DVD-ima Sony DDU1611 i Creative 1240? Na PC berzi minimalna cena im je oko 50E, dok je Pioneer 117 53E. Sta preporucujete?

Mislio sam da uzmem da pre svega malo zastitim TEAC-ov rezac, tj da sva pustanja idu pre DVD-a. I ako uzmem, kako da povezem?
Trenutno: HDD Primary master, TEAC-516E secondary slave.

Pozdrav

deki30

Ja sam imao apsolutno negativna iskustva sa Creative 1241e (btc) Doduse taj 1240 proizvodi druga firma, ali ja bih ti ipak preporučio LG drd8160b. Imam ga tri meseca, čita sve, radi bez problema, platio sam ga tad 45€.

Sony može biti Lite-on (taj je dobar), ali se može pod istim brojem kriti i BTC (ja sam imao negativna iskustva).

ok...

...hvala na odgovorima. Znaci da suzimo izbor, na LG i Pioneer 106S.
Da li bi neko mogao da ih uporedi i gde bi ih mogao da kupim?

Pozdrav

deki30

Re: ok...

deki30 je napisao(la):
...hvala na odgovorima. Znaci da suzimo izbor, na LG i Pioneer 106S.
Da li bi neko mogao da ih uporedi i gde bi ih mogao da kupim?

Nije ti los ni taj Sony, veruj mi. Dosta su mi prosli kroz ruke i lepo se ponasaju. Un je i ubedljivo najtisi na nasem trzistu. Creative zaobidji.

Pa ja imam pozitivna iskustva sa SONYievim primerkom i to liteon sa nalepnicom sony :D

sad imam 106S i on mi, po meni samo jednu manu a to je sto ne mogu da koristim 8cm diskove i vizit kartice jer je slot in

trebalo bi da ih ima ovde a verovatno i na drugim mestima :p

Izgleda da je taj sony 1611 bas lite-on tako da je po meni to fino resenje, mada nisam imao licnih iskustava. 1621 je btc tako da njega trebas da izbegnes.

Postoje i dva LG-a - jedan je drd drugi gdr (ili tako nesto). Ja imam ovaj drd i on je region free dok ovaj gdr nema region free firmware vec postoji neki reset tool. Zbog toga sam kupio ovog drd, mada pretpostavljam da je i ovaj gdr sasvim solidan a taj reset tool isto odradjuje posao ali mi ipak to resenje nije bilo elegantno. Windows ovaj drd prepoznaje kao LG, dok gdr kao HL-DT-ST (Hitachi-LG Data Storage). Ja imam LG 24x CDRW (HL-DT-ST) rezac i sasvim sam zadovoljan, tako da nisam imao predrasude.

Meni je veliku ulogu pri izboru imala cena - tako da sam se odlucio za najjeftinije resenje (ali bih u svakom slucaju izbegao btc - bilo sony ili creative). Pretpostavljam da je 106s odlican uredjaj (svidja mi se sto nema vratanca) i da sam imao neogranicen budzet sigurno bih njega pazario ali sam sasvim zadovoljan sa ovim LG-jem. Cita sve cdromove koje moze rezac da procita bez ikakvih problema, malo je bucniji kada cita punom brzinom (48x), ali mislim da je to mana svih brzih citaca. Kada se brzina smanji NERO drive speedom na 32x onda je necujan.

U svakom slucaju svrati do http://groups.google.com/groups?hl=sr&group=yu.oglasi i potrazi dvd.

Vrh Dno