Šta je novo?

Sta mislite o skidanju Nedje sa liste moderatora

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mogu da hvalim koliko hocu, ali ja ne brisem necije postove jer mi se ne svidjaju.
Priznajem da sam preterao i necu vise, casna pionirska
mozete da zatvorite temu slobodno

Poslednja izmena:
Sto ne napravis pool u anketama,ovako ce da ti zakljucaju temu.

Poslednja izmena:
ma, ko da nekog briga... ja napravim forum, ljudi pisu, dok mi odgovara postovi ostaju, kad mi ne odgovara brisem, to je moc administratora... jednostavno sve sto je napisano je njegovo vlasnistvo i on odredjuje sta moze a sta ne... ne svidja mi se kad neko radi za neku firmu i da kad los glas krene o njoj istog momenta post nestane... ali moze mu se... to je kraj price...

Poslednja izmena:
mrzi me

Kao i obicno genuine je izvalio jos jednu glupost...
Covece lepo ti je neko rekao pokreni temu sa direktnim suprotstavljanjem nV i ATi drivera za open source zajednicu i niko je nece zatvarati. To sto ti u tredu o novom ATi-u ubijas od smaranja sa CUDA-om i slicnim nepotrebstinama za jednog gejmera je drugi par gaca ;)
Realno ti toliko spamujes da bi te trebalo banovati bar na neko vreme (citaj kao i audia) da se odmorimo :D
Samo da to ne bude narednih meseci dok ljudi idu na odmore, da uzivamo kad se vratimo :D

Trolovanje, flejmovanje, hiperprodukcija poruka svakako nisu pohvalni ni za članove ni za forum.
Uostalom malo toga je stvarno važno toliko da bi izgoreli za tastaturom ispred ekrana.
Get a life, a na forumu obavesti ,pomozi i neobavezno se druži...
Ne razumem ovoliku nervozu i sujetu... Ok mladost, hormoni, vrucina ali sve to malo sporta (sexa) dovodi brzo u ravnotezu.

sad mi nesto zao genuine-a, covek je daleko od kuce, svi ga zahebavaju, nV u problemima, ATI izlazi iz problema, programira CUDA-u, sve mu krenulo nizbrdo..... A on se covek samo uzeleo sarme i kiselog mleka.... :D

Hehehe...gde nedju nadjoste pored kutije i drivera:) hhehehe :)
Nedja je mozhda pristrasan, ali nisam primetio da pristrasno moderishe, shta iznese to je njegov lichni stav. Osim toga on je jedan od moderatora koji hocje da pomogne i objasni...po meni je to isto vazhno kao i "odrzhavanje" foruma.

genuine definitvno preteruje sa uzdizanjem nVidie u nebesa... i preterano se unosi u to, sa peviše žara, umesto da sve bude u opuštenom fazonu. I to njegovo ponašanje definitivno uiče na reputaciju koju ima ovde, i ume jako da smara.

Međutim...

Budimo realni, ni Nedjo nije cvećka. Pristrasan je... i to debelo. Nekada ume da napiše jako dobar post, da se potrudi da objasni, da bude stvarno od pomoći, ali nekada ipak proradi taj AMD u njemu i ode objektivnost... Jedan od primera je i ovaj post, nakon kog je zasluženo dobio kritike mnogih članova, da ne iznosi nikakve argumente, već samo sudi. Uostalom, ja se još sećam teme slične ovoj, gde se već raspravljalo o njegovoj objektivnosti i ulozi na forumu, brisanju tema i postova... i sećam se da je bilo dosta članova koji su imali negativno mišljenje o njemu.

Poslednje što želim je da sudim bilo kome. Mislim da obojica zaslužuju nekakvu opomenu od administratora (ne mislim na onaj warn poen, već ono... jednu staloženu i konstruktivnu ''lekciju'' kakvu npr. Silverglider ume da očita). Ja samo znam da sa svakim danom rejting i poverenje u postove i jednog i drugog člana, u mojim očima, opadaju.

Poslednja izmena:
BAsh edukativan post si naveo. Choek zhiveo u zabludi i Nedj ga izveo na pravi put:) Kontam da Nedjo o datoj temi zna mnogo vishe od vecjine koji lupetaju razne gluposti....

Speeder je napisao(la):
Jedan od primera je i ovaj post, nakon kog je zasluženo dobio kritike mnogih članova, da ne iznosi nikakve argumente, već samo sudi.
Kolik ose ja secam to se desilo u NV temi...tako da je sve to off, a i chini mi se da je Nedjo chak i napisao da se otvori nova tema pa ce se razglabati koliko god hocesh o tome ;)

BAsh edukativan post si naveo. Choek zhiveo u zabludi i Nedj ga izveo na pravi put:) Kontam da Nedjo o datoj temi zna mnogo vishe od vecjine koji lupetaju razne gluposti....
Ja uopšte nisam zalazio u to da li je u tom postu Nedjo bio u pravu, prosto ne razumem se dovoljno u te stvari i nikako ne mogu da sudim. Ali ono što je meni i drugim članovima smetalo je što u tom postu nije bio ni jedan jedini argument, a kada vidiš takav post, teško je razlučiti da li ga piše neko ko se odlično razume u to, neko objektivan ili ga piše fanboy. U tome je bila moja poenta.

I čisto da se zna: ne favorizujem ni genuine-a ni Nedju.

Ko vam bre drma kavez!? tm by Kutija ;)
ja nijedan post od genuine-a nisam video, a da nije spomenuo u njemu kuda-muda, opengl (kako ne radi na ATI-ju) i sl...mislim chill out!
sad ce Coola da ga stavi u potpis, one more time...

Poslednja izmena:
Driver vise nije mod, a temu oko koje genuine pravi frku nije zatvorio Nedjo.

Nazalost mnogi clanovi foruma slobodu govora shvataju kao "ja mogu da pisem gde hocu i sta hocu", i to se u velikoj meri tolerise. Pokusajte na bilo kom ozbiljnom stranom forumu da 'kradete' temu ili da krenete sa bezveznim pisanjem samo da bi bili u pravu ("a sta cemo sa krsh ATI drajverima od pre 2 godine" u nV temi npr).

Ja uopšte nisam zalazio u to da li je u tom postu Nedjo bio u pravu, prosto ne razumem se dovoljno u te stvari i nikako ne mogu da sudim. Ali ono što je meni i drugim članovima smetalo je što u tom postu nije bio ni jedan jedini argument, a kada vidiš takav post, teško je razlučiti da li ga piše neko ko se odlično razume u to, neko objektivan ili ga piše fanboy. U tome je bila moja poenta.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1495426&postcount=47

bio je i ovaj post u toj temi ;) (koja nosi naslov "nVidia u problemima" i trebalo je da se bavi situacijom u kojoj se nV nalazi trenutno a ne ARHITEKTUROM ATI KARTICA!!!)

Poslednja izmena:
Ispada da se Nedjo loguje na forum i odmah pobrise sta mu se ne svidja od genuine-ovih postova. Procitao sam gomilu "genuine offtopic-a" :) koje bih izbrisao iz momenta da sam moderator. Verujem da je i Nedju svrbeo prst :D
Istini za volju, ni Nedja nije cvece kad je u pitanju pokretanje rasprava koje ne vode nikuda...

Problem je sto moderatora ima malo, a clanova kao sto je genuine mnogo vise ;)

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1495426&postcount=47

bio je i ovaj post u toj temi ;) (koja nosi naslov "nVidia u problemima" i trebalo je da se bavi situacijom u kojoj se nV nalazi trenutno a ne ARHITEKTUROM ATI KARTICA!!!)

Pa svaka mu čast na tom postu. Da se razumemo, nisam ja rekao da je Nedjo nekakav moderatorski antihrist, koji od bencha pravi pakao. Samo sam hteo da kažem da nije sve belo ili crno.

I da odgovorim na pitanje ove teme: ne mislim ništa dobro o tome da se Nedjo skine sa funkcije koju ovde obavlja.

Još mi nije jasno kako to da ova tema već nije zaključana? Jer realno... treba da bude.

Ovako, izvinjavam se svima koje sam gnjavio , izvinjavam se i Nedji takodje. U stvari problem je sto sam ja previse odusevljen svime sto sam video u nVidiji i da zbog toga cim neko pomene nesto negativno o nv meni proradi stomak. Jednostavno ljudi su jako prijatni, pomazu ti, stvarno to nikada ni na jednom mestu nisam doziveo i zato pisem to sto pisem. Svestan sam da to moze da ima i negativan efekat i zato pisem ovaj post.
Kada kazem ATI, OpenGL i Linux to govorim iz licnog iskustva, to jest ono sto sam ja doziveo dok sam svojevremeno radio u toj kombinaciji. Kada imas problema sa necim onda ti to ostane u secanju i bez obzira koliko napredavao ATI u tim segmentima meni i dalje ostaju muke i pucanja na linux-u.. Ono sto nisam reko je da sam sve sto sam naucio o hardware-u i programiranju shader-a naucio bas na tom ATI-u i da je to svojevremeno bila extra kartica ( 9600xt ). Sada ATI ima bolji odnos cena performanse, manji chip, jeftiniji ali i dalje slabiju software-sku podrsku i to je ono sto napadam ali se nadam da su napredovali i sredili bar linux drajvere pa bi bilo lepo da neko odradi i taj test ako ima vremena i da to pokaze svima.
Za CUDA-u mogu da kazem da je nesto pozitivno sto znacajno moze da ubrza napredak software i to je samo jedan plus. Ljudi su bili skepticni prema sse intrukcijama pa evo sad koliko koristi od njih, svuda su...
Tako da eto jos jednom da se izvinim svima na dosadjivanju i pokusacu i sam da budem objektivniji.
Ako Nedja oseca isto sto i ja sto se tice firme za koju radi onda ga razumem...

Slobodno zakucajte i zaboravite ovaj thread.

E kad bi stalno tako smisleno pisao onda bi podizao kvalitet foruma.
Stvari su onakve kakve jesu, a ti stvarno nema potrebe da radis PR za nVidiu i da se boris protiv vetrenjaca. Svaka cast za post i mozda si uradio ono sto tvoj Archenemy ne bi da je obrnuta situacija (mislim na deo "sada ATI...")...

Poslednja izmena:
Pa evo obecavam da cu da se trudim da ne idem u offtopic i probacu da budem objektivan mada je to jako tesko :) Nema vise PR -a od mene.....
Mogu samo da vam prenesem neka licna iskustva i to je to...
pocecu sa novom temom kako vrsiti benchmark graficke :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno