ipin je napisao(la):Ricoh?
Majka......
Aca je napisao(la):Danas ili sutra cu da ga uzmem i istestiram pa mogu da Vam javim utiske, mada verujem da ce biti veoma povoljni. Ricoh ipak ima najvise vrlina i najmanje mana od svih rezaca.
Ja sam imao bas taj MP7040A i uspesno sam ga flashovao biosom za 7060A i moja su iskustva totalno suprotna. Narezao sam sa njim sigurno 700 diskova i nije bilo problema. Inace Trenutno imam Ricoh 7200A i za sada nemam zamerki. Inace moze da reze diskove od 99 minuta.PJ je napisao(la):Sto se Ricoha tice imao sam iskustva samo sa jednim 4x modelom (MP7040A) i bila su prilicno losa (sto se snimanja tice, a kao citac radi nikad bolje) tako da to dalje necu komentrisati...
i m novice je napisao(la):I ja imam RICOH model mp7030a 8x4x43x snima odlicno, cita takodje odlicno, radio je i overburn. Jedino mi nije jasno zasto neke RW diskove kao sto je Verbatim 4x-10x nece da obrise tako da nece ni da ih snima, a neke RW starijeg datuma na kojima pise max. snimanje 4x radi bez greske. Ako neko zna naka javi.(D)
Aca je napisao(la):AOpen nije ni bleda kopija Ricoha.
BokiPK je napisao(la):Zanimljvo je da AOpen ima vise podrzanih brzina i funkcija od Ricoha. Zasto mislis da nije ni bleda kopija?
Aca je napisao(la):Sem toga AOpen nije ni bleda kopija Ricoha.
notax je napisao(la):A jel' ti imas AOpen???
BokiPK je napisao(la):Zanimljvo je da AOpen ima vise podrzanih brzina i funkcija od Ricoha. Zasto mislis da nije ni bleda kopija?
i m novice je napisao(la):Boki dali bi u kracim crtama objasnio kakvi su to 8cm diskovi, imaju li neku specijalnu namenu, koliki im je kapacitet i gde u nisu mogu da se kupe?
BokiPK je napisao(la):Pa precnik im je 8cm. Uglavnom svi mogu da ih citaju(mada samo u horizontalnom) polozaju. Manjeg kapaciteta, koriste se za neke diskmene, mogu i klasicno. Rezu ih LiteOn, Teac, Mitsumi.
Skuplji su od klasicnih. Ja imam one u obliku vizitke. Oko 2.7DEM im je cena.
eh kad bi se nasao neko da ovo javi proizvodjacima 8cm diskova... oni su jadni u zabludi da mogu da prave diskove manjeg kapaciteta i prodaju ih za vece pare. (D)i m novice je napisao(la):Drugim recima To je skupa varijanta CD-a, za te pare se mogu kupiti 2 pa cak i 3 cd-a a to je 3x700=2100 MB
BokiPK je napisao(la):Uporedi ga sa AOpen 20x rezacem.
AOpen cita i reze 8cm diskove, RICOH ih samo cita. Nesto jos oko formata i piraterije ima.
Uostalom pogledaj specifikacije na sajtovima![]()
BokiPK je napisao(la):AOpen 20/10/40 uzgred:
Write CD-R: 2X,4X,8X,12X,16X, 20X
Write CD-RW: 2X,4X,10X
itd.
Aca je napisao(la):Moze da ima i x1, x3 i x18 ali mu ne pomaze nista. Tata je tata.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari