Šta je novo?

Sta mislite o Ricoh 20/10/40 pisacu ?

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Sve je gore receno. Najbolje bi bilo ako ga je neko koristio pa da kaze iskustvo.
Thnx ppl.

ipin je napisao(la):
Ricoh?

Majka......

Hehe, imam utisak da se ovde stvara nekakva fama od Ricoha. Ne znam sta zamisljate ali sudeci po stranim izvorima (testovi, forumi i ostalo) rezaci k'o rezaci. Ni najbolji ni najgori. Jos uvek nije napravljen rezac koji sve radi savrseno i ne pravi bas nikakve probleme. Isto vazi i za Ricoh. Vec sam rekao negde da to ipak nije mercedes medju rezacima. A ti vocko uzmi pa prosetaj po stranim forumima pa vidi iskustva posto je Ricoh kod nas jako slabo zastupljen. Pretpostavljam da i Ricoh ima neki svoj forum gde vlasnici iznose svoja iskustva (da ne kazem placu i kukaju) pa proveri i to.

Jedino sto mene zanima je gde pronaci Ricoh kod nas, posto sam se pre nekog vremena raspitivao za doticni model za drugara, ali niko to ne prodaje kod nas.

Ricoh ce biti za koji dan u prodaji. Danas ili sutra cu da ga uzmem i istestiram pa mogu da Vam javim utiske, mada verujem da ce biti veoma povoljni. Ricoh ipak ima najvise vrlina i najmanje mana od svih rezaca.

Aca je napisao(la):
Danas ili sutra cu da ga uzmem i istestiram pa mogu da Vam javim utiske, mada verujem da ce biti veoma povoljni. Ricoh ipak ima najvise vrlina i najmanje mana od svih rezaca.

Ajde uzmi ga danas da ja mogu sutra da ga preuzmem kada vec idem kod Gedze :). A ovu drugu recenicu sam i ja procitao na svakom review-u.

Sto se Ricoha tice imao sam iskustva samo sa jednim 4x modelom (MP7040A) i bila su prilicno losa (sto se snimanja tice, a kao citac radi nikad bolje) tako da to dalje necu komentrisati...

Dakle, pobrisao sam sve sto je imalo veze za Merecedesom(BMWom)/automobilima, bilo je totalno pogresno od mene da pokusam da nekima promenim misljenje o kolima, narucito u ovoj gastarbajterskoj zemlji.
A sad mozete da nastavite o richohu...

A ko si bre ti da meni brises postove, jeli, a ?
;)

Salu na stranu, o ukusima ne vredi raspravljati, a ti si prvi poceo kad si nagrdio Merc. Stoga, ocekujem jedno javno izvinjenje ;)))
A diskusiju ne vredi nastavljati, tu se slazem :)

Pozdrav!

PJ je napisao(la):
Sto se Ricoha tice imao sam iskustva samo sa jednim 4x modelom (MP7040A) i bila su prilicno losa (sto se snimanja tice, a kao citac radi nikad bolje) tako da to dalje necu komentrisati...
Ja sam imao bas taj MP7040A i uspesno sam ga flashovao biosom za 7060A i moja su iskustva totalno suprotna. Narezao sam sa njim sigurno 700 diskova i nije bilo problema. Inace Trenutno imam Ricoh 7200A i za sada nemam zamerki. Inace moze da reze diskove od 99 minuta.
Moja preporuka

RICOH

I ja imam RICOH model mp7030a 8x4x43x snima odlicno, cita takodje odlicno, radio je i overburn. Jedino mi nije jasno zasto neke RW diskove kao sto je Verbatim 4x-10x nece da obrise tako da nece ni da ih snima, a neke RW starijeg datuma na kojima pise max. snimanje 4x radi bez greske. Ako neko zna naka javi.(D)

Re: RICOH

i m novice je napisao(la):
I ja imam RICOH model mp7030a 8x4x43x snima odlicno, cita takodje odlicno, radio je i overburn. Jedino mi nije jasno zasto neke RW diskove kao sto je Verbatim 4x-10x nece da obrise tako da nece ni da ih snima, a neke RW starijeg datuma na kojima pise max. snimanje 4x radi bez greske. Ako neko zna naka javi.(D)

Nista cudno. Rezaci kojima je 4X GORNJA granica za RW-e, ne vide/pisu/brisu one 4-10x sertifikovane. Razlika je u nekih par procenata REALNE brzine pisanja, odnosno u KB/s(laicki resceneo).

Za Bane®:
Nisi trebao sve da obrises. Mislim da je moj komentar potrebama za rezacem na mestu. Ono za BMW sam rekao usput, a poredjenje sa automobilima vazi i za rezace!

Znate kako, AOpen je AOpen, ali 16MB kesha je 16MB kesha...

Max, kakve veze sad ima AOpen i 16Mb kesa koje ima Mitsumi sa Ricoh rezacima? Sem toga AOpen nije ni bleda kopija Ricoha.

Aca je napisao(la):
AOpen nije ni bleda kopija Ricoha.

Zanimljvo je da AOpen ima vise podrzanih brzina i funkcija od Ricoha. Zasto mislis da nije ni bleda kopija?

BokiPK je napisao(la):
Zanimljvo je da AOpen ima vise podrzanih brzina i funkcija od Ricoha. Zasto mislis da nije ni bleda kopija?

A jel' ti imas AOpen???

Aca je napisao(la):
Sem toga AOpen nije ni bleda kopija Ricoha.

A po chemu to? Da ne bude zamene, niti imam, niti branim AOpen, ali ovakve tvrdnje bez ikakvog dokaza su chudne.

Josh je gore, shto o razlikama Aco prichash iako nisi upucen u prave razlike izmedju ova dva uredjaja (koje i postoje).

Bane

notax je napisao(la):
A jel' ti imas AOpen???

Nemam ni jedan ni drugi, ali vec nekoliko meseci pratim (skoro) sve testove i predstavljanja na netu. A i ovde sta je izneseno od iskustva. I sta je pricao Bane.

BokiPK je napisao(la):

A kojih to vise podrzanih brzina? Ricoh 20/10/40 (x4, x8, x12, x16 i x20) AOpen 24/10/40 (x4, x8, x12, x16, x20 i x24), dakle Ricoh nema podrzano x24:p Navedi mi jos i koje to funkcije AOpen ima, a Ricoh nema? Moj subjektivni utisak je da Ricoh ima bolje vreme pristupa, bolji transfer i da brze radi sa RW diskovima od AOpena.

Uporedi ga sa AOpen 20x rezacem.
AOpen cita i reze 8cm diskove, RICOH ih samo cita. Nesto jos oko formata i piraterije ima.
Uostalom pogledaj specifikacije na sajtovima:)

AOpen 20/10/40 uzgred:
Write CD-R: 2X,4X,8X,12X,16X, 20X
Write CD-RW: 2X,4X,10X
itd.

Re: Re: RICOH

Boki dali bi u kracim crtama objasnio kakvi su to 8cm diskovi, imaju li neku specijalnu namenu, koliki im je kapacitet i gde u nisu mogu da se kupe?

:wave;

Re: Re: Re: RICOH

Boki dali bi u kracim crtama objasnio kakvi su to 8cm diskovi, imaju li neku specijalnu namenu, koliki im je kapacitet i gde u nisu mogu da se kupe?

Pa precnik im je 8cm. Uglavnom svi mogu da ih citaju(mada samo u horizontalnom) polozaju. Manjeg kapaciteta, koriste se za neke diskmene, mogu i klasicno. Rezu ih LiteOn, Teac, Mitsumi.
Skuplji su od klasicnih. Ja imam one u obliku vizitke. Oko 2.7DEM im je cena.

Re: Re: Re: Re: RICOH

BokiPK je napisao(la):
Pa precnik im je 8cm. Uglavnom svi mogu da ih citaju(mada samo u horizontalnom) polozaju. Manjeg kapaciteta, koriste se za neke diskmene, mogu i klasicno. Rezu ih LiteOn, Teac, Mitsumi.
Skuplji su od klasicnih. Ja imam one u obliku vizitke. Oko 2.7DEM im je cena.

Drugim recima To je skupa varijanta CD-a, za te pare se mogu kupiti 2 pa cak i 3 cd-a a to je 3x700=2100 MB

Re: Re: Re: Re: Re: RICOH

Drugim recima To je skupa varijanta CD-a, za te pare se mogu kupiti 2 pa cak i 3 cd-a a to je 3x700=2100 MB
eh kad bi se nasao neko da ovo javi proizvodjacima 8cm diskova... oni su jadni u zabludi da mogu da prave diskove manjeg kapaciteta i prodaju ih za vece pare. (D)

BokiPK je napisao(la):
Uporedi ga sa AOpen 20x rezacem.
AOpen cita i reze 8cm diskove, RICOH ih samo cita. Nesto jos oko formata i piraterije ima.
Uostalom pogledaj specifikacije na sajtovima:)

Znas, pametni su ovi iz Ricoh-a, znaju da ta govanca od diskova nikom ne trebaju pa nisu ni ostavili mogucnost da se gubi vreme na njihovo snimanje. ;)

BokiPK je napisao(la):
AOpen 20/10/40 uzgred:
Write CD-R: 2X,4X,8X,12X,16X, 20X
Write CD-RW: 2X,4X,10X
itd.

Moze da ima i x1, x3 i x18 ali mu ne pomaze nista. Tata je tata. :p

Aca je napisao(la):
Moze da ima i x1, x3 i x18 ali mu ne pomaze nista. Tata je tata. :p

Svako ima pravo na svoje mishljenje:)

Ricoh je uvek Ricoh. i naravno samo Ricoh
uvek pozdan i uvek voljan da reze

Nazad