Vocko prijatelju ja cu sad da budem malo gadan ali to je samo da bi ti bio bolji :whip: :d
Ajmo redom - vidim da si se trudio i da si fino uradio sve preko baze kako treba. Dizajn vidim da si poboljsavao i radio sa par ideja jer mi se cini da ima malo vise tematskih celina i da bi se rasporedjene na tri razlicita site-a mozda bolje uklopile. Malo ovako izgleda nabacano no ajde nije to ni tako lose - ovako generalno.
1. Pozadina ti je previse siva - uzmi neku svetliju sivu
2. Ozbiljno razmisli o modifikaciji logoa. Kako slikovnog tako i teksta. Ova dva fonta koja si koristio nikako ne idu zajedno i ima efektnijih nacina da se sloze slova. Vidi se da je slika racunara malo onako ofrlje resizeovana - mada je super fora sa "krvavim" smajlijem na monitoru.
3. Gradient u pozadini hedera bi bio efektan kada bi se sirio preko celog dizajna na neki upecatljiv nacin ovako izgleda amaterski. Ima tu mnogo boljih resenja. Heder bencha npr je prilicno jednostavan ali uzasno efektan - sto zbog odlicnog logo-a sto zbog sitnica koje zivot znace
🙂
4. Meni - uf - lepo je smesten - ali mi je nekako mnogo grub - kao da imam pikselizaciju od prevelikog zuma na teksturu lose rezolucije u nekim tamo igricama
😀 Takodje ako su ti vec slova glavnog menija 12 px bold zasto su ti menu items 8 pixela normal i ako ti je pozadinska boja jedna lepa svetlo plava a onda ti je pozadinska na menii itemima bela...
5. Ovo Najnovije vesti ce mi glave doci. Tako mi bode oci da me bukvalno boli - ova crvena na ovoj plavoj - brrrrr - molim te promeni
6. Kad smo vec kod boja - imas jedno 5 plavih boja i to ne sve istog tona + gradijente. To bi mozda uspelo u nekom drugom tipu dizajna ali u ovom "matematickom" koji izgleda kao da si lenjirom vukao linije i sekao makazama - nesto mi se tu neslaze.
7. Glavni meni je veoma efektan i jako mi se svidja ideja. Mozda bi oko njegovog principa da malo gradis site. Doduse zamerke za njega su sto je javascript koji cini mi se radi sa layerima. Mada dobro radi i u firefoxu i ie malkice je nezgrapan. Mozda bi efektnije bilo sa dobro uradjenim rolloverima. Mada stvarno nije lose ni ovako. Za ideju menija svakako cista 10. Taj deo zajedno sa slikom dana je veoma ok. Samo ta plava boja u pozadini naslovnog dela tabele se ne uklapa sa ostalim plavim bojama na site-u i ona najvise bode oci. Takodje ovaj overclockers top 10 nisi dobro naglasio - stavi a:visited takodje da ti bude iste boje kao kad je neposecen link. - i nije ti na svakoj stranici isto uradjen kao na home pa gubis uniformnost.
8. Ovi gradienti stvarno mi prave probleme - prvo na glavnoj stranici ti je ovaj clanci i testovi siri nego bilo koji drugi graficki element na stranici a onda recimo na
http://www.compkill.com/?otvorivest=20 mi se nevidi pocetak ovoga Clanci jer je beo font na belom delu gradijenta. Postujem da si odlucio da uradis gradijente drugacije nego sto je to uobicajeno i postavio ih da na sredini imaju boju a nestaju sa leve i desne strane uimesto da su vidljivi samo sa leve ili desne strane ali to moras jako dobro da razradis da bi bilo efektno...
9. Da se vratimo na Najnovije vesti - molim te promeni ovu crvenu na ovoj plavoj
😀. No - pored toga - ta celina ti je lose razdvojena od levog dela rezervisanog za najnoviji clanci i testovi. Takodje ti je Najnovije vesti naslov prikucan za levo dok su ti naslovi vesti vezani za taj naslov centrirani i prosto se ima osecaj da nemaju nikakve veze sa tim naslovom... Vise kao da ima veze sa ovim ispod clanci i testovi - ama prosto ne kontam :S:
10. Evo ovo je zadnje - necu vise majke mi - Ovo testovi na dnu home page-a - veci je font nego ostali naslovi i ta celina zauzima otprilike kao i ceo header. Pazi ako ces vec da radis veliki footer onda to mora drugacije. Ali ako ti to nije bila namera onda ces morati nesto tu da menjas - kao da je spacing prevelik ili da nisi udarao <BR> nego <p>. Uostalom imas vec link testovi u glavnom meniju i nije mi bas jasna svrha ovoga velikog dole al' ajde. Mozda to moze suptilnije da se uradi u nekom drugom delu sajta.
Pazi - nemoj sad sve ovo da shvatis kao da mislim da nista ne valja. Ovo je u stvari gomila sitnica - ima par krupnijih stvari ali generalno imas dobru bazu na kojoj ima samo da se radi - barem po mom misljenju. Sta je stvar - moze ovo i ovako da prodje - ali ako hoces da ti site lici kao da si platio 500-1000E dobrom dizajneru a ne 500-1000din klincu iz kraja onda moras da ga jos doradjujes. Dobro bi ti bilo da odes na
www.dizajzona.com pa na interaktivni dizajn i tamo postujes da ti ljudi iskomentarisu dizajn i site. Videces da ce biti gomila primedbi ali ce ti samo poboljsati dizajn.
Inace za sadrzaj cista desetka - kao i za ideju i trud ali ovako moze da se poredi sa benchom pre pet godina (dizajnerski gledano) a proslo je tih pet godina u dizajnerskom svetu i moras malo da radis.
:wave: