Šta je novo?

Sta mislite o ovoj konfiguraciji?

Iv@N_SD

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
630
Asus P5GD1 PRO
INTEL 630 (3GHz, 2MB cache, 64 bita)
1GB Corsair Value CL 2.5, 400MHz (2 x 512)
MSI NX6600GT-TD128E PCI-express
Maxtor 160 GB ATA133, 8 MB cache
DVD RW NEC ND3520
PSU Chieftec 360W
cena oko 870 evra bez monitora :type:
monitor ViewSonic VP171B-2 (395 evra)
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Predlozite neke izmene ako su neophodne.

Mozda da razmislis o AMD-u? Npr. A64 3000+ s939 i Gigabyte GA-K8N-Ultra 9, radi odlicno, evo sam i ja uzeo :) ili neki jaci procesor (ali obavezno A64 s939) i mozda MSI nForce4 Ultra plocu. Kao sto se vidi u potpisu, i ja sam uzeo MSI graficku. Ostatak je sasvim OK.

Sto ATA HDD??? S-ATA obavezno! Ostalo je sve OK... Ako hoces da OC-ujes, uzmi jace napajanje (420W chieftec)...

Ploca ne izgleda lose...

POZ :wave:

Ne planiram da OC-ujem. AMD je skroz OK, ali ne bih mogao da ga smislim u svojoj masini. Zamenicu hard za isti takav S-ATA. Da li ce ovo napajanje (360W) moci da potera ovu masinu zajedno sa jos jednim CDRW-om i hardom 7200rpm? Koja je razlika izmedju ove ploce i Asus P5GD1 ( bez onog PRO!!!)?

Tih 360W bi trebalo da bude sasvim dovoljno.

Proveri na ASUS sajtu za razliku :)
www.asus.com

Kada si kod HDD-a mogao bih da uzmes i Hitachi HDD, ne bih pogresio... Od 160 Giga pa nadalje najbolji su Maxtor i Hitachi... Ako imas velike fajlove, i puno MP3 muzike, uzmi Maxtor, a ako se bavis sa malim fajlovima i brze da ti loaduje, uzmi Hitachi...

Sve je dobro, ali ipak razmisli o AMD platformi.

Dobro kaze Wolf, razmisli i o nForce 4 platformi, ako vec dajes tolike pare na komp... Imaju u vidu da je WIN64 vise optimizovaniji za AMD nego za intel (bar dok ga ne optimizuju), a dok ga optimizuju, koliko zna kolko vremena ce proci...

Iv@N_SD je napisao(la):
Sta mislite o ovoj konfiguraciji?

Dobra je, jesi li sam sastavljao ili je to iz ponude neke firme?
Burazer treba da uzme masinu posle praznika pa pitam...

U redu, svako ima pravo na svoje misljenje, ali ne isplati se uzimati komponente jer ih pravi firma koju jednostavno ne volite iz samo Vama poznatih razloga.Procackajte po ostalim threadovima, dosta je iskucano o dominaciji A64 u odnosu na Intelovog "konja" :).Mada opet, izbor je tvoj.
Jednoga dana kada Sweex pocne da pravi bolju opremu od Logitecha, rado cu je kupiti :p (kao da ce to da se desi).

Ne fali nista, ja sam ga samo uporedjivao sa Logijem , jer ipak njihovi proizvodi su bolji.

Nazad
Vrh Dno