Šta je novo?

Sta mislite o konfi?

SSJ_5

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2006
Poena
319
Konfa treba da se koristi uglavnom za gajming, ali i za poslove kao sto su render.

Ploca: MSI 785GM-E51
Procesor: Phenom II 965BOX X4
RAM: Kingston 4GB (2X2GB) 1600MHz HyperX
Graficka: Gainward 512MB GDDR5 ATI Radeon HD4870, G. Sample
Kuciste: Cooler Master HAF RC-922M-KKN1
Napajanje: Chieftec CTG-500-80P 500W
Hard: Western Digital WD5000AAKSHDD 500 GB 16MB

Poslednja izmena:
Pa vidi,umesto te 4870 uzimaj 5770 al ako imas para idi na 5850,takodje ako si pri parama idi na hexacore 1055t ,ostalo ne menjaj.Inace sa 5850 i x6 bi te izaslo nekih 150e skuplje od te konfe sto si naveo i 5770.

Ja bih umesto ovog AAKS 0d 500GB stavio WD AALS od 640GB, dakle Black serija. Njegova prednost je sto ima 64MB kesa, kao i garanciju od 5 godina. Skuplji je nekih 10 evra.

CTG je najslabija serija Chieftec napajanja.

WD5000AAKS je neisplativo kupovati jer ima mnogo novijih i brzih modela za iste pare

najvece greske su napajanje i disk

OBRATI PAZNJU NA KOLONU "ZALIHE" u cenovniku.

lepo rekoh wd5000aaks je mator model (nije ni cudo sto ga nema na stanju).

bolje ustedi na kucistu i uzmi kvalitetnije napajanje i noviji disk.

CTG je dno dna ponude od Chiefteca. Preskupo je za ono sto stvarno jeste unutra.

To CM haf922 kuciste takodje nema na stanju.

Mislim, dati 120e na kuciste je van pameti, kad za duplo manje para mozes uzeti sasvim ok kuciste, a tih 60e razlike rasporediti na DOBRO napajanje, bolji brzi veci HDD i eventualno grafiku.

Poslednja izmena:
najvece greske su napajanje i disk

OBRATI PAZNJU NA KOLONU "ZALIHE" u cenovniku.

lepo rekoh wd5000aaks je mator model (nije ni cudo sto ga nema na stanju).

bolje ustedi na kucistu i uzmi kvalitetnije napajanje i noviji disk.

CTG je dno dna ponude od Chiefteca. Preskupo je za ono sto stvarno jeste unutra.

To CM haf922 kuciste takodje nema na stanju.

Mislim, dati 120e na kuciste je van pameti, kad za duplo manje para mozes uzeti sasvim ok kuciste, a tih 60e razlike rasporediti na DOBRO napajanje, bolji brzi veci HDD i eventualno grafiku.
Ok. Koji hard preporucujes?

Inace, Hvala svima na savetima.

Poslednja izmena:
ok, u pinu nije neki izbor hardova. samsung nemaju.
wd10ears je od ponudjenog najmanje los izbor, mada mu je cena u pinu nehumana...

Veci hard mi ne treba, imam kuci 2 od 500 GB koji cekaju da ih ugradim. Mozda neki SSD?

Inace proverih sad cenu tog WD10EARS i u winwinu je 100 din jeftiniji.

Isplati li se uzimati ovaj GTX275 Golden Sample?

Poslednja izmena:
Ne isplati se. Ta 4870 je najverovatnije reparirana, sa godinu dana garancije. Ona dosta snage trazi, i taj procesor takodje, tako da stvarno treba ici na bolje napajanje. Najbolje idi na neko jeftinije kuciste. Takodje ti preporucujem da odmah kupis neki kuler za procesor da ne bi odmah otvarao temu: mnogo mi se dere komp, sta da radim? Imas za 2-3 hiljade sasvim solidne kulere.

Ne isplati se. Ta 4870 je najverovatnije reparirana, sa godinu dana garancije. Ona dosta snage trazi, i taj procesor takodje, tako da stvarno treba ici na bolje napajanje. Najbolje idi na neko jeftinije kuciste. Takodje ti preporucujem da odmah kupis neki kuler za procesor da ne bi odmah otvarao temu: mnogo mi se dere komp, sta da radim? Imas za 2-3 hiljade sasvim solidne kulere.
Uracunao sam bolje napajanje. Chieftec APS-550S.

Cuo sam da BOXovi zezaju. Menjacu kuler kad skupim kes sredinom meseca. Za sad ostaje ovaj BOX.

Evo kako treba konfa da izgleda uracunavajuci vase savete:

Ploca: Gigabyte GA-770TA-UD3K10
Procesor: Phenom II 965BOX - X4
RAM: Kingston 4GB (2X2GB) 1600MHz HyperX, Black Addition
Graficka: Gainward 512MB GDDR5 ATI Radeon HD4870, G. Sample
Kuciste: Cooler Master RC-334-KKN1-GP
Napajanje: Chieftec APS-550S
Hard: Western Digital WD10EARS 1 TB

Uzeo sam malo bolju plocu, jer je ovaj Gigabyte dosta dobro opremljen.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Stim da bi ako bas nemas kesa mogao da uzmes 2gb rama i odma uzmes cooler a posle jos 2gb rama samo ubodes...da posle ne moras da se patis i vadis maticnu ako kuciste nema izrezan backplate radi instalacije novog coolera. Cooler ti je must have na tom procesoru za rendisanje ;)

Nazad
Vrh Dno