omnik je napisao(la):Kockanje!!! Moze da ti upadne dobar a veoma cesto i veoma los primerak...
Slazem se... A osim toga noviji nvidia cipovi (GF4 pa navise) nemaju mesta za skartove kao sto su to bili GF2 (svi) i slicno. Sada MORAJU imati DAC od minimalno 350 Mhz, sto garantuje u vecini slucajeva mirnu i solidnu sliku (dok je na dvojkama bila ruznjikava i mutna).Broz je napisao(la):U zadnje vreme stvari su se bitno promenile - u korist eagle-a. Inno je smece nevidjeno a eagle sa svojom cenom nema alternativu sto se tice nV ponude...
Dakle kada bih ja birao izmedju te dve odabrao bi eagle...
E brate al si talican; sta da kazem... Ja sam dosad imao samo jednu reklamaciju na GF2MX400 sa 64 SDrama i to je to. Mislim da nisi imao srece. A sto se tice "artefakata", resavaju se novijim driverima (uglavnom). Sa Eagle GF3 nisam upoznat, i to ne komentarisem. A sto se tice odlepljivanja - to je svuda moguce,ne samo za graficke.<Mancha> je napisao(la):Kod Eagle karti (a i ostalih slicnih proizvodjaca) je manji problem klok i kvalitet slike. Veci problem su neki sitni tripovi koji se javljaju pri radu, a nisu osnova za reklamaciju karte. Svojevremeno sam imao Eagle GF3 (kratko nakon izlaska GF3), koji je bio prilicno jeftiniji od ostalih, imao je dobru sliku i performanse na nivou ostalih proizvodjaca, ali su se desavale neke glupe sitnice u novijim igrama (koje su koristile Pixel Shader), na koje nisam puno obracao paznju, ali su me nervirale bez obzira. Kasnije se prvo odlepio hladnjak na memoriji (sam od sebe, ali sam ga pricvrstio ponovo), a dosta kasnije je i karta riknula skroz (i to taman na vreme). Srecom nisu imali da mi zamene, pa su mi dali pare, a ja sam dodao jos malo i uzeo MSI Ti4200, sa kojim su svi ti tripovi nestali. Ima takvih primera jos, npr. moj kolega s posla je promenio 5-6 karti dok nije ubo jednu koja sve radi ok. Mislim da definitivno vredi uzeti brand kartu, jer ako te 10e spasi kasnijih glavobolja, i nije neka cena.
Slazem se, narocito ako je problem mali budzetBroz je napisao(la):U zadnje vreme stvari su se bitno promenile - u korist eagle-a. Inno je smece nevidjeno a eagle sa svojom cenom nema alternativu sto se tice nV ponude...
Dakle kada bih ja birao izmedju te dve odabrao bi eagle...
Darko je napisao(la):E brate al si talican; sta da kazem... Ja sam dosad imao samo jednu reklamaciju na GF2MX400 sa 64 SDrama i to je to. Mislim da nisi imao srece. A sto se tice "artefakata", resavaju se novijim driverima (uglavnom). Sa Eagle GF3 nisam upoznat, i to ne komentarisem. A sto se tice odlepljivanja - to je svuda moguce,ne samo za graficke.
Meni se jednom odlepio hladnjak na severnom mostu KT133 ploce.
Jednom se odlepio i sa graficke, ali se to brzo detektuje i vrati.
Amen to that... Narocito sada kada je ATI 9000 za petama firmiranim modelima GF4, daje lepsu sliku, a uz to i pixel shader... I tu se nece odlepiti hladnjak. Verovatno.<Mancha> je napisao(la):Nisam ni ja imao puno reklamacija na njih, ali ne govorim o kvarovima koji zahtevaju reklamaciju, vec o onom kada te karta :hump: , al vrlo malo, pa nemozes da je odneses na reklamaciju. A i nije se radilo o artefaktima (a i cuo sam i ja za drivere, dovoljno dugo radim kao serviser), vec o nekim sitnim glupostima. Te koje je ortak izmenjao, svaka je imala po neki sitan tripic i to svaka razlicito, sem te zadnje. Kao sto rekoh moze da uleti ok primerak, ali moze i neki zeznut (a dobra je verovatnoca), tako da se po meni ne isplati zezati se nego je bolje uzeti odma neku bolju kartu.
Darko je napisao(la):E brate al si talican; sta da kazem... Ja sam dosad imao samo jednu reklamaciju na GF2MX400 sa 64 SDrama i to je to. Mislim da nisi imao srece. A sto se tice "artefakata", resavaju se novijim driverima (uglavnom). Sa Eagle GF3 nisam upoznat, i to ne komentarisem. A sto se tice odlepljivanja - to je svuda moguce,ne samo za graficke.
Meni se jednom odlepio hladnjak na severnom mostu KT133 ploce.
Jednom se odlepio i sa graficke, ali se to brzo detektuje i vrati.
Darko je napisao(la):Slazem se... A osim toga noviji nvidia cipovi (GF4 pa navise) nemaju mesta za skartove kao sto su to bili GF2 (svi) i slicno. Sada MORAJU imati DAC od minimalno 350 Mhz, sto garantuje u vecini slucajeva mirnu i solidnu sliku (dok je na dvojkama bila ruznjikava i mutna).
Sasa je napisao(la):Znas li ti otkada je RAMDAC integrisan u graficki cip, pa bukvalno se ne secam kada sam poslednji put video graficku sa posebnim RAMDAC-om.
A obzirom da je svaki GF izasao iz nVidia-ine fabrike, tako i svaki GF2MX recimo ima isti RAMDAC kao i svaki drugi GF2MX.
Tj. Asusov 7100 Pro ima po specifikacijama isti cip kao i Innovisionov ili Eaglov GF2MX400, sad kakve su medjusobne kombinacije izmedju proizvodjaca i nVidia-e po pitanju kome idu kvalitetniji cipovi necemo da ulazimo.
Uglavnom, SVAKI! GF2 ima RAMDAC na 300 MHz, svaki GF4 ima RAMDAC na 350 MHz.
Stoga se da i zakljuciti da slika uopste i ne zavisi od RAMDAC-a i njegove frekvencije rada kada se ista upropasti losom pratecom elektronikom (filterima itd.).
Suma sumarum, i dalje Eagle i posebno Inno fusare po pitanju proizvodnje i slika na njihovim karticama je iza vodecih.
Ne pomaze tu cinjenica da RAMDAC u njihovim i Gainwardovoj ili Microstarovoj GF4MX kartici radi na istom taktu, za kvalitet slike je bitno jos mnogo toga.
Uopstalom, isti slucaje je i sa ATI karticama.
Radeon 9000 Pro BBA ima bolju sliku i od Gigabyteovog i Sapphire-ovog modela, dok kod no-name modela slika koju daju te kartice ne zasluzuje da se zove ATI.
Ma to ne zasluzuje da se zove graficka kartica.
Pozdrav!
Pozdrav!
p.s. nije minimalno 350MHz vec bas 350MHz, ni vise ni manje
Bogami, na mom ASUSU je RAMDAC od 350 MHz. Pise i na kutiji.omnik je napisao(la):Da. 300MHz je DAC na MX-u. Jos davno, graficke sa TNT2 cipom na sebi su imale 250MHz DAC...
npetar je napisao(la):Uzeh skoro ovu karticu.Kada sam je uzeo video sam da na sebi ima neku Winbond memoriju deklarisanu na 5ns...ali ona radi na 185MHz.Zasto pitam ja vas?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari