Šta je novo?

Sta mislite o Eagle i Inno karticama

kibob

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2003
Poena
619
Sta mislite o Eagle i Inno karticama , prednosti , mane , razlike itd.

Kockanje!!! Moze da ti upadne dobar a veoma cesto i veoma los primerak. Vidjao sam svasta kod tih, no name kartica. Veliki deo njih ne radi na kloku koji je proizvodjac cipova propisao (NV tj.). Neki nisu stabilno cak radili ni na default kloku!!! Svejedno, sacuvaj sebe muka i uzmi neki firmirani model. ProLink recimo, nije preskup a bar garantuje kvalitet.

Nemam licnog iskustva sa njima, ali poznajem par (bivsih)vlasnika.
Ono sto sam cuo od upucenih je da ih treba zaobilaziti u sirokom luku i da kada su graficke u pitanju ne treba skrtariti i da se treba otvoriti za GK sa imenom. Ja sam uzeo ASUS i nemam zamerki...

Re: Re: Sta mislite o Eagle i Inno karticama

omnik je napisao(la):
Kockanje!!! Moze da ti upadne dobar a veoma cesto i veoma los primerak...

A sanse su ti 5 : 95%... :p
cheers

U zadnje vreme stvari su se bitno promenile - u korist eagle-a. Inno je smece nevidjeno a eagle sa svojom cenom nema alternativu sto se tice nV ponude...
Dakle kada bih ja birao izmedju te dve odabrao bi eagle...

Broz je napisao(la):
U zadnje vreme stvari su se bitno promenile - u korist eagle-a. Inno je smece nevidjeno a eagle sa svojom cenom nema alternativu sto se tice nV ponude...
Slazem se... A osim toga noviji nvidia cipovi (GF4 pa navise) nemaju mesta za skartove kao sto su to bili GF2 (svi) i slicno. Sada MORAJU imati DAC od minimalno 350 Mhz, sto garantuje u vecini slucajeva mirnu i solidnu sliku (dok je na dvojkama bila ruznjikava i mutna).
A sto se tice nagadjanja da ne rade na svom kloku - to su vecinom gluposti. Mozda je sansa 1:99 da ces ubosti skart, ali onda je jednostavno zamenis. Tacno je da moze da ti doje primerak koji moze nenormalno da se klokuje, ali vecina radi na tek 5-10% OC...
Bilo kako bilo, Eagle vise nije toliko los.
P.S. prodaje se kao alva, a do sada mi se samo jedan primerak od prodanih puno, vratio na (uspesnu) reklamaciju.

ja imam eagle mx400/64 koji radi `ladno na 250/210,i zajedno sa ostalom sirotinjom[duron850@944,fast fame plocom kt133a,na samsungu 755dfx daje sasvim lep 2d,a igre su uglavnom na max detaljima pri 1024.mada od kad su se pojavili gta3,mafia,battlefield1942,spustam i dizem detalje i rezolucije cesce nego colin mcrae brzine, nebih li nekako odrzao minimalnih 20-tak fps.sa sto boljom slikom. e sad,posto sam tek letos obavesten da postoji jedna zanimljiva sprava,da se zove kompjuter,i da igre izgledaju bolje nego na play station-u,dakle ovo je ''moj prvi komp''story, pitam se kako bi to izgledalo sa boljom kartom...razmisljam o r9100 ili gf3ti.nesto jos jace predpostavljam nebi imalo smisla bez promene ostalog. p.s.moze i neki komentar/savet ako ne smeta nagla promena teme

Kod Eagle karti (a i ostalih slicnih proizvodjaca) je manji problem klok i kvalitet slike. Veci problem su neki sitni tripovi koji se javljaju pri radu, a nisu osnova za reklamaciju karte. Svojevremeno sam imao Eagle GF3 (kratko nakon izlaska GF3), koji je bio prilicno jeftiniji od ostalih, imao je dobru sliku i performanse na nivou ostalih proizvodjaca, ali su se desavale neke glupe sitnice u novijim igrama (koje su koristile Pixel Shader), na koje nisam puno obracao paznju, ali su me nervirale bez obzira. Kasnije se prvo odlepio hladnjak na memoriji (sam od sebe, ali sam ga pricvrstio ponovo), a dosta kasnije je i karta riknula skroz (i to taman na vreme). Srecom nisu imali da mi zamene, pa su mi dali pare, a ja sam dodao jos malo i uzeo MSI Ti4200, sa kojim su svi ti tripovi nestali. Ima takvih primera jos, npr. moj kolega s posla je promenio 5-6 karti dok nije ubo jednu koja sve radi ok. Mislim da definitivno vredi uzeti brand kartu, jer ako te 10e spasi kasnijih glavobolja, i nije neka cena.

<Mancha> je napisao(la):
Kod Eagle karti (a i ostalih slicnih proizvodjaca) je manji problem klok i kvalitet slike. Veci problem su neki sitni tripovi koji se javljaju pri radu, a nisu osnova za reklamaciju karte. Svojevremeno sam imao Eagle GF3 (kratko nakon izlaska GF3), koji je bio prilicno jeftiniji od ostalih, imao je dobru sliku i performanse na nivou ostalih proizvodjaca, ali su se desavale neke glupe sitnice u novijim igrama (koje su koristile Pixel Shader), na koje nisam puno obracao paznju, ali su me nervirale bez obzira. Kasnije se prvo odlepio hladnjak na memoriji (sam od sebe, ali sam ga pricvrstio ponovo), a dosta kasnije je i karta riknula skroz (i to taman na vreme). Srecom nisu imali da mi zamene, pa su mi dali pare, a ja sam dodao jos malo i uzeo MSI Ti4200, sa kojim su svi ti tripovi nestali. Ima takvih primera jos, npr. moj kolega s posla je promenio 5-6 karti dok nije ubo jednu koja sve radi ok. Mislim da definitivno vredi uzeti brand kartu, jer ako te 10e spasi kasnijih glavobolja, i nije neka cena.
E brate al si talican; sta da kazem... Ja sam dosad imao samo jednu reklamaciju na GF2MX400 sa 64 SDrama i to je to. Mislim da nisi imao srece. A sto se tice "artefakata", resavaju se novijim driverima (uglavnom). Sa Eagle GF3 nisam upoznat, i to ne komentarisem. A sto se tice odlepljivanja - to je svuda moguce,ne samo za graficke.
Meni se jednom odlepio hladnjak na severnom mostu KT133 ploce.
Jednom se odlepio i sa graficke, ali se to brzo detektuje i vrati.

Broz je napisao(la):
Slazem se, narocito ako je problem mali budzet :(
Medjutim, i dalje stoji da je bolje dodati jos "malo" za nesto bolje, jer iako se Eagle dosta popravio i dalje kaska za konkurencijom, pa ko trazi perfekciju ce morati da doplati za to :)

Darko je napisao(la):
E brate al si talican; sta da kazem... Ja sam dosad imao samo jednu reklamaciju na GF2MX400 sa 64 SDrama i to je to. Mislim da nisi imao srece. A sto se tice "artefakata", resavaju se novijim driverima (uglavnom). Sa Eagle GF3 nisam upoznat, i to ne komentarisem. A sto se tice odlepljivanja - to je svuda moguce,ne samo za graficke.

Nisam ni ja imao puno reklamacija na njih, ali ne govorim o kvarovima koji zahtevaju reklamaciju, vec o onom kada te karta :hump: , al vrlo malo, pa nemozes da je odneses na reklamaciju. A i nije se radilo o artefaktima (a i cuo sam i ja za drivere, dovoljno dugo radim kao serviser), vec o nekim sitnim glupostima. Te koje je ortak izmenjao, svaka je imala po neki sitan tripic i to svaka razlicito, sem te zadnje. Kao sto rekoh moze da uleti ok primerak, ali moze i neki zeznut (a dobra je verovatnoca), tako da se po meni ne isplati zezati se nego je bolje uzeti odma neku bolju kartu.

<Mancha> je napisao(la):
Nisam ni ja imao puno reklamacija na njih, ali ne govorim o kvarovima koji zahtevaju reklamaciju, vec o onom kada te karta :hump: , al vrlo malo, pa nemozes da je odneses na reklamaciju. A i nije se radilo o artefaktima (a i cuo sam i ja za drivere, dovoljno dugo radim kao serviser), vec o nekim sitnim glupostima. Te koje je ortak izmenjao, svaka je imala po neki sitan tripic i to svaka razlicito, sem te zadnje. Kao sto rekoh moze da uleti ok primerak, ali moze i neki zeznut (a dobra je verovatnoca), tako da se po meni ne isplati zezati se nego je bolje uzeti odma neku bolju kartu.
Amen to that... Narocito sada kada je ATI 9000 za petama firmiranim modelima GF4, daje lepsu sliku, a uz to i pixel shader... I tu se nece odlepiti hladnjak. Verovatno.
;)

Darko je napisao(la):

Cekaj, :) on je talican (kao jos mnogo njih), zamisli, sa Eagle kartama! Lepo je Omnik reakao da tu te kartice cisto kockanje sto je 100% tacno! A to sto se javljaju sitni(ji) Bug-ovi i ostale dzidza-bidze, to kod eagle-a nije dovoljno za reklamaciju jer u samom startu kad (krenes da) kupujes tu karticu ti si svestan toga i jedino ako kartica bas ne radi mozes da primenis reklamaciju... Ja bi` takvu robu zaobisao u najsirem luku, skupio (pa cak i uzajmio) par E i uzeo nesto firmirano i provereno (ASUS, MSI, Leadtek, Gainward)...,)

KAd sam rekao da se situacija bitno popravila mislio sam na gf4mx modele ne na one starija ali pretpostavljam da sada malo ljudi kupuje gf2mx...
Inace ko ne moze da uzme te karte po dilerskoj onda mu se stvarno ne isplati jer za 10ak eura vise moze uzeti neki brend...

Darko je napisao(la):
Slazem se... A osim toga noviji nvidia cipovi (GF4 pa navise) nemaju mesta za skartove kao sto su to bili GF2 (svi) i slicno. Sada MORAJU imati DAC od minimalno 350 Mhz, sto garantuje u vecini slucajeva mirnu i solidnu sliku (dok je na dvojkama bila ruznjikava i mutna).

Znas li ti otkada je RAMDAC integrisan u graficki cip, pa bukvalno se ne secam kada sam poslednji put video graficku sa posebnim RAMDAC-om.

A obzirom da je svaki GF izasao iz nVidia-ine fabrike, tako i svaki GF2MX recimo ima isti RAMDAC kao i svaki drugi GF2MX.
Tj. Asusov 7100 Pro ima po specifikacijama isti cip kao i Innovisionov ili Eaglov GF2MX400, sad kakve su medjusobne kombinacije izmedju proizvodjaca i nVidia-e po pitanju kome idu kvalitetniji cipovi necemo da ulazimo.

Uglavnom, SVAKI! GF2 ima RAMDAC na 300 MHz, svaki GF4 ima RAMDAC na 350 MHz.
Stoga se da i zakljuciti da slika uopste i ne zavisi od RAMDAC-a i njegove frekvencije rada kada se ista upropasti losom pratecom elektronikom (filterima itd.).

Suma sumarum, i dalje Eagle i posebno Inno fusare po pitanju proizvodnje i slika na njihovim karticama je iza vodecih.
Ne pomaze tu cinjenica da RAMDAC u njihovim i Gainwardovoj ili Microstarovoj GF4MX kartici radi na istom taktu, za kvalitet slike je bitno jos mnogo toga.

Uopstalom, isti slucaje je i sa ATI karticama.
Radeon 9000 Pro BBA ima bolju sliku i od Gigabyteovog i Sapphire-ovog modela, dok kod no-name modela slika koju daju te kartice ne zasluzuje da se zove ATI.
Ma to ne zasluzuje da se zove graficka kartica.

Pozdrav!

Pozdrav!

p.s. nije minimalno 350MHz vec bas 350MHz, ni vise ni manje

Sasa je napisao(la):
Znas li ti otkada je RAMDAC integrisan u graficki cip, pa bukvalno se ne secam kada sam poslednji put video graficku sa posebnim RAMDAC-om.

A obzirom da je svaki GF izasao iz nVidia-ine fabrike, tako i svaki GF2MX recimo ima isti RAMDAC kao i svaki drugi GF2MX.
Tj. Asusov 7100 Pro ima po specifikacijama isti cip kao i Innovisionov ili Eaglov GF2MX400, sad kakve su medjusobne kombinacije izmedju proizvodjaca i nVidia-e po pitanju kome idu kvalitetniji cipovi necemo da ulazimo.

Uglavnom, SVAKI! GF2 ima RAMDAC na 300 MHz, svaki GF4 ima RAMDAC na 350 MHz.
Stoga se da i zakljuciti da slika uopste i ne zavisi od RAMDAC-a i njegove frekvencije rada kada se ista upropasti losom pratecom elektronikom (filterima itd.).

Suma sumarum, i dalje Eagle i posebno Inno fusare po pitanju proizvodnje i slika na njihovim karticama je iza vodecih.
Ne pomaze tu cinjenica da RAMDAC u njihovim i Gainwardovoj ili Microstarovoj GF4MX kartici radi na istom taktu, za kvalitet slike je bitno jos mnogo toga.

Uopstalom, isti slucaje je i sa ATI karticama.
Radeon 9000 Pro BBA ima bolju sliku i od Gigabyteovog i Sapphire-ovog modela, dok kod no-name modela slika koju daju te kartice ne zasluzuje da se zove ATI.
Ma to ne zasluzuje da se zove graficka kartica.

Pozdrav!

Pozdrav!

p.s. nije minimalno 350MHz vec bas 350MHz, ni vise ni manje

Sad ozbiljno, jel si suguran za 300 mhz DAC na MX-u? Nešto mi se čini da ih je bilo sa 250 mhz... Mora da mi se samo čini.

Da. 300MHz je DAC na MX-u. Jos davno, graficke sa TNT2 cipom na sebi su imale 250MHz DAC...

omnik je napisao(la):
Da. 300MHz je DAC na MX-u. Jos davno, graficke sa TNT2 cipom na sebi su imale 250MHz DAC...
Bogami, na mom ASUSU je RAMDAC od 350 MHz. Pise i na kutiji.

I na mom bivsem Gainward-u gf2mx400 je pisalo na kutiji ramdac 350mhz!!

Ja najvise problema (kad su u pitanju Eagle i Inno) imam u vezi kulera. Kod vecine se cuju nenormalno glasno kada se komp startuje, da bi se posle 2-3 minuta stisale.

Smesno je i da imam NEC MultiSync 4FGe monitor, koji je pri izdisaju. Kod vecine Eagle/Inno kartica (GF4MX) slika je pri uglovima neverovatno mutna, toliko da ni slova ne mogu jasno da se vide. Stavim MSI GF4MX, i slika se malo poboljsa a slova postanu citljiva. Inace, monitor mi sluzi pri sklapanju konfiguracija. Trenutno radi u kombinaciji sa TNT2 Pro kartom od Innovision i slika je kristalno cista. Sad mi objasnite to:)

Eagle mx 460 se

Uzeh skoro ovu karticu.Kada sam je uzeo video sam da na sebi ima neku Winbond memoriju deklarisanu na 5ns...ali ona radi na 185MHz.Zasto pitam ja vas?

Vrh Dno