Šta je novo?

sta mislite o ASUS S754 K8V-XE

sasamil

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2005
Poena
319
tacna oznaka ASUS S754 K8V-XE K8T890/VT8251/DDR/PCIex16/SATAIIRAID0,1,0+1/LAN
link http://www.asus.com.tw/products3.aspx?l1=3&l2=14&l3=267&slname=VIA K8T890

znam da VIA cipset nikada nije bio nesto specijalno za OCC ali od novih ploca mogu da kupim samo Asus K8N4X SE (koji nije tako los ali se klokuje do 270MHz) ili MSI K8N neo 3F koji doduse radi na 300MHz fsb ali samo iz Win-a (bios mu je osakacen)...

Mozda je novi K8T890 cipset ipak raspolozen za OCC bar do 270-280MHz.... Dali ima neko iskustva sa ovom plocom ili ovim cipsetom...

Silom prilika koristim Via chipset unazad par godina ali redovno kupujem varijante koje se overklokuju. Overklok je moguc na VIA-ma u ABIT-ovoj implementaciji vise nego na Asusu. Moj abit kt800 pro radi na 270 HTT (2430MHz) na sempronu 3000+. Komsijin Abit AX8 je socket 939 i tera athlona na 2700...znaci bez obzira na kvalitet napajanja , memorije i raspolozenje CPU-a za oc ne nadaj se sampionskim dometima.Odnosno sa ili bez truda 266-276 za HTT je najverovatnije sto ce ti raditi stabilno...

video sam na netu review za kt890 cipset i na pojednim plocama ide do 266 a na nekim 220 i tu je kraj videcemo, popodne mi stize ploca.

Mislim da bi bolja bila K8N!

Nema veze imam i Asus K8N4X SE i ovu VIA i s2800+ i s3000+ tako da mogu da biram koju cu kombinaciju da uzmem.

Moja preporuka nemoj ASUS i nemoj VIA-u :)
Procitaj po internetu kakve sve probleme imaju ljudi sa VIA chipsetovima. On cesto zna da radi jako cudno. A ovo za overklok, Asus i Abit nisu ista kategorija, nemojte ih porediti, Asus je za ljude koji hoce skupe i lose ploce... (Nazalost ja sam jednom kupio) :)

p.s.
kt890 je nov vec 2 godine i da , sinhrono neces preci 225 ...

VIA ploca radi na 250MHz potpuno stabilno ali sam se ipak odlucio za s3000+ i Asus K8N4X SE koji ipak ima 20-tak MHz vecu occ marginu, nazalost novi semproni su prilicno losi po pitanju occ-a (za razliku od primeraka pre nove godine) tako da mi za 2.35 do 2.4GHz potrebno podizanje napona na 1.5v jeste da da 3000+ ima manje kesa ali zato CnQ i mnozilac 9 imaju svojih prednosti....

Moja preporuka nemoj ASUS i nemoj VIA-u :)
Procitaj po internetu kakve sve probleme imaju ljudi sa VIA chipsetovima. On cesto zna da radi jako cudno. A ovo za overklok, Asus i Abit nisu ista kategorija, nemojte ih porediti, Asus je za ljude koji hoce skupe i lose ploce... (Nazalost ja sam jednom kupio) :)

sinhrono radi na 240MHz bez ikakvih problema preko toga obicna DDR400 PQI memorija nece...

Nazad
Vrh Dno