Šta je novo?

sta li ovo moze da bude... ?!?

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Problem je sledeci... Masina radi savrseno. Onda se onako random, nekad posle pola, nekad posle 3-4 sata samo ugasi monitor (kao da je otiso u standby, a nije), tastatura (ne reaguje ni caps lock, ni scroll lock... znaci ko mrtva)... nema slike... neradi ni reset dugme nego mora da se drzi 4 sekunde da bih ga ugasio. Kad se ponovo upali opet radi dobro neko vreme pa opet se ugasi i tako u beskraj.
U pitanju je Duron 700MHZ, ASUS A7V 133-C, GF2 MX, Kingston 256MB RAM i Live 5.1
OS je WINXP.

Jos nisam probao da reinstaliram XP jer mi se ne mili da sve ponovo drndam ispocetka. Da nije nesto hardverski?!? Mozda napajanje na kucistu?

Pomagajte jer mi je to komsijin komp koji sam mu sklopio, a on ima dosta softvera za koji nema instalacije, pa ne bih da reinstaliram ako je mozda hardver u pitanju. A opet ne bih da sad cupam plocu, napajanje da to proveravam ako je mozda do OS-a. Da nije imao neko nesto slicno?

Da nije do poznatog sukoba izmedju Live 5.1 i via686b southbridge-a? Mada prvi put cujem za ovakve simptome. Mozda je i do same ploce...

Neki od simptoma vrlo podsecaju na neispravnost memorije ili napajanja.
Kolike snage ti je napajnje? Ako nemas adekvatnu snagu (za tvoju masinu od 250w pa navise bi bilo ok) desavaju se takve stvari.
Znaci, po mom skormnom misljenu, memorija ili napajanje.

Clamaran je napisao(la):
Neki od simptoma vrlo podsecaju na neispravnost memorije ili napajanja.
Kolike snage ti je napajnje? Ako nemas adekvatnu snagu (za tvoju masinu od 250w pa navise bi bilo ok) desavaju se takve stvari.
Znaci, po mom skormnom misljenu, memorija ili napajanje.

Hvala... videcu sta je.

meni se desi da kad komp stavim u stand by rezim, neki put nece da se digne normalno (pomeranjem misa ili pritiskanjem nekog tastera na tastaturi) vec samo sa power dugmetom na kompu se vrati iz "nesvesti", mada cim kompjuter sam pada u nesvest, sigurno da nije standby u tvom slucaju. Da nemas mozda UPS?

Laza je napisao(la):
meni se desi da kad komp stavim u stand by rezim, neki put nece da se digne normalno (pomeranjem misa ili pritiskanjem nekog tastera na tastaturi) vec samo sa power dugmetom na kompu se vrati iz "nesvesti", mada cim kompjuter sam pada u nesvest, sigurno da nije standby u tvom slucaju. Da nemas mozda UPS?

Nemam UPS.

a da li se kompjuter skroz ugasi ili bas kao stand by, i da li se ugasi usred rada ili kad je "idle". Pogledaj u power managment opcije, pa iskljuci stand by. I probaj da vratis kompjuter power dugmetom, kao sto rekoh u prethodnom javljanju.

Laza je napisao(la):
a da li se kompjuter skroz ugasi ili bas kao stand by, i da li se ugasi usred rada ili kad je "idle". Pogledaj u power managment opcije, pa iskljuci stand by. I probaj da vratis kompjuter power dugmetom, kao sto rekoh u prethodnom javljanju.

Ugasi se kao stand by, ali ne pali se vise ninasta. Kao sto sam vec napisao na tastaturi prestanu da rade lampice... Naravno da sam vec cekirao power management. Ugasi se i usred rada i kada stoji, potpuno je nebitno sta radis. Nece ni power dugmetom. Jedino da drzis dugme pa da ga ugasis. To jedino radi

Meni se to isto desava kad udje u stand by, ali hibernacija radi kako treba.
Konfiguracija izgleda ovako ch 7AJA2 duron 600 128MB XP i JNC napajanje (koje i nije neko).
Desavale su se slicne situacije ne samo u stand by, ali posto stalno menjam nesto to vise neznam ni kad ni zbog cega.

Ma napajanje chak i od 200 W je dovoljno.. To je neki trip u softwaretu...Pogledaj podeshavanja za pover managment..
proshetaj malo BIOS-om..
DA ti se mozda ne deshava da se pregreje??

zilet je napisao(la):
Ma napajanje chak i od 200 W je dovoljno.. To je neki trip u softwaretu...Pogledaj podeshavanja za pover managment..
proshetaj malo BIOS-om..
DA ti se mozda ne deshava da se pregreje??

Ne, sve te "obicne" stvari tipa BIOS, Power M. sam proverio... sklopio sam barem 300 racunara u zivotu i nikad mi se ovo nije desavalo

Nazad
Vrh Dno