Šta je novo?

Sta kupiti?

shin-bojan

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
925
Vec duze vreme razmisljam o kupovini laptopa.
Uglavnom ce mi sluziti za programiranje(SQL Server, VS, Eclipse), gledanje filmova(bilo bi dobro da moze da istera HD) i povremeno igranje starijih(manje zahtevnih) igara(PES, N4S, Hallife 2).
Preporuke?

@shin-bojan: isto vazi i za mene, treba i meni ista stvar za istu namenu (sa tim da mi igre nisu bitne), dao bih do 600evra (mozda i josh koji evro ako bash mora).

Trenutno gledam (posto imam mogucnosti da ga dovezem iz Rumunije): HP Compaq nx7300 - Core Duo T2450, koji bez njhovog PDV-a kosta 1932 lei-a sto google kaze: link, da je priblizno 600 evra.

Sada fora je u tome sto ima kao fora da se kupi laptop i da se na osnovu papira na granici natrag vrati PDV pa onda kod nas na granici da prijavim i da platim nash PDV (koji cu malo sutra da platim jer necu ni da prijavim). Ja mislim da je ovako nesto moguce, za to da oni vracaju PDV na granici na osnovu papira sam siguran, ali ne znam na koji nacin oni obavezuju dalju prijavu (i da li to rade), pa ako je moguca ova akcija ja mislim da je za 600 evra ovaj laptop super stvar, zar ne ?

Drugo, ne svidja mi se sto je WIDE ekran, sto mi nikako ne odgovara za programiranje, meni treba bash sto veca visina i sto uze (jer pod "programiranje" ne podrazumevam "point and click" programiranje sa IDE-om sa 4-5 toolbarova, pa kliktanje cele aplikacije vec samo kucanje gde je shirina skroz nebitna tj. sto uze to bolje). Pa pitanje bi glasilo: da li postoji nesto po specifikacijama (i ceni) slicno kao taj HP, al' da nije sa WIDE ekranom?

Bitne stvari: 512mb (pozeljno 1gb), jako pozeljno da nije wide (al nisam nesto nashao takvih), hdd nebitno (od 60gb pa na dalje sve je ok), procesor Core2Duo za te pare nema (ako ima bilo koji laptop za do 600evra sa core2duo, sve ostalo pada u zaborav i odmah kupujem), pa se mislim na Core Duo ili Turion x2 (ne znam sta je bolje) a i da li je pametno ovde ici na single core varijantu? Baterija nebitno (radice skoro uvek na napajanju), ostale sitnice: nebitno.

Znaci sto bolja proca do 600 evra laptop (i pozeljno da nije wide screen ako moze, ako ne moze onda ***-a).

[edit]: P.S. jako je pozeljno da dolazi sa linuxom ili nekim free dos-om ili slicno posto em sto mi ne treba orginalni windows, em sto ce na njemu najverovatnije raditi na linuxu, pa ne bih da placam skuplje laptop zbog OS-a koji mi je skroz beskoristan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno