Šta je novo?

Sta kupiti uz ove zvucnike....?

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Nisam neki vajni audiofil.....samo sam resio da uzmem nesto bolje od kompjuterskih zvucnika koji se nude za male pare.......tako da sam uzeo par polovnih zvucnika (trosistemaca, 140W) Pioneer CS-5030...

Elem...zanima me kako da odaberem pojacalo za njih......isto cu uzeti nesto polovno za manje pare...odvojio sam 150eura...pa, na sta da obratim paznju...? kako da izaberem? Gde da trazim...? I tako to.

Jel moze neko da pomogne....Posto sam laik...odgovor na moje pitanje bi pomogao mnogim ljudima, koji kupuju slicne stvari...

10x in advance...

Ajde postuj sliku tih zvucnika. Ja imam istu neku seriju CS-565. Koliko si platio ti tvoje zvucnike, ako nije tajna?
A sto se pojaca tice, mislim da za te pare mozes da uzmes super starije polovno pojacalo! Mislim ja bih pre uzeo neko starije a vrh ponude, nego neko staro 1-2 godine sa brdom elektronike.....za iste pare. Pogledaj na yuoglasi.co.yu valjda.
Sudeci po mojim pojacalima i mojim CS-565 od 60w muzicke snage, za te zvucnike bi ti trebalo neko pojacalo od bar ~100w izlazne snage po kanalu, kazem bar jer sto je jace pojacalo to je bolje i za samo pojacalo a i za kvalitet zvuka.
E sad sta imas za 150 evra ne znam, neko iskusniji ce vec da zna pa da preporuci neko.

evo je slika.......platio sam ih 50eura...kupio od drugara

Prilozi

• Picture_resize.jpg
    Picture_resize.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 212
Za pojacalo pogledaj na oglasi.co.yu, moze se uvek naci neki stariji Marantz ili Rotel i za manje para :,,:

Poslednja izmena:
Jel ima taj tvoj drugar jos neke takve zvucnike???
POgledaj na oglasima, pa pitaj ovde...sta te zanima

he...nema, ovo su bili njegovi...;)

sto se tice oglasa, na netu neznam gde da gledam....oglasi.co.yu ne rade,,,,yuoglasi su takodje problematicni...stvarno ne znam da li negde na nasem netu ima OK malih oglasa...ne preostaje mi nista drugo nego da kupim halo oglase...

Sta mislite o ovome:

Rotel RA-712 , kvalitetno HI-FI pojacalo.
Silver boje, tezina 9kg, VU metri,
snage 2*100 wati RMS.
Cena 120 eura.

Samo brzo, posto ako je OK, bojim se da se ne proda;)

jos jedno:

PIONEER A-616 Mark II pojačalo, 2x120W, crne boje, masivno, 15kg, referentna serija,

implant je napisao(la):
jos jedno:

PIONEER A-616 Mark II pojačalo, 2x120W, crne boje, masivno, 15kg, referentna serija,

TO!!!
Ako je dobra cena.
Rotel je mnogo mator, bar ja mislim da je mator model, a Pioneer je 93. godina otprilike.

Za rotel sam i sam, listajuci sajtove, provalio da je mnogo mator....

Ovaj Pioneer je bio 115 ili 150 eura...nisam dobro cuo lika .... mobilni su ****** ;)))
ali je bio vec prodat....

Medjutim ono sto sam kupio....je YAMAHA AX-492....iz 98'..... platio 150eura.....
moze neki komentar...? meni je ok....s' tim da jos moram da uzmem bolje kablove i sto je jos vaznije da uzmem neku krstenu zvucnu umesto ovog integrisanog ******.....

btw. ne znam da li je do mene posto nemam mnogo iskustva sa ozvucenjem, ali kada sam pustio neki DVD (Hellboy), i pojacao poprilicno, prosto sam se sledio od tog iskustva;)))))))))) meni je izgledalo ko da sam u sred tuckwood-a ;)))))

Evo jedan offtopic, ali sta cu...? :D

@notax:
Koje bi mi zvucnike preporucio za Marantz 2250B Stereophonic Receiver? Samo nemoj neke da otpadaju usi?

POZ :wave:

zvučnici

Preporuka zvučnika se više odnosi na neke druge okolnosti nego na pojačalo (reciver).
Važnije su stavke, kolika je soba, kojeg je oblika, kolika se maximalna glasnoća zahteva.
Koje vrste muzike preovladjuju? Ovaj reciver je solidno izradjen, deklarisan na 2x50 W na 8 Ohma, tako da ne bi trebalo da ima problema sa većinom zvučnika.

Ako hoćeš konkretniji odgovor, morat ćeš malo da izdetaljišeš oko sobe, muzike itd.

Zakačio i sliku da vide ljudi kako se to pravilo 1976. godine.
Je li to malo kozmetički sredjeno, i odakle ti??

Prilozi

• 2250b.jpg
    2250b.jpg
    48.6 KB · Pregleda: 167
Poslednja izmena:
Prelepo pojacalo!!!
Stvarno odakle ti, i koliko kosta sada neko ovakvo pojacalo?
Znam da i Sony ima bruka modele iz tog perioda, koji slicno izgledaju...

Pojacalo jeste extra. To je jos moj cale kupio, ali ne znam gde, tj. narucio iz inostranstva (bilo je to davno). Imam cak i dek Marantz-ov, model 5220 isto iz srebrne serije.
Nije nista kozmeticki sredjivano, uglavnom svi uredjaji iz tog perioda izgledaju robusno.

@notax: Ima 2x2x50 izlazne snage. ;) Zato sto ima i main i remote parove.

Poslednja izmena:
E da, sto se tice sobe. Soba je u potkrovlju tako da ima kosine. Velicina sobe je oko 3x4m. Mada imam jos jednu sobu gde bih takodje nekada slusao muziku. Ona nije u potkrovlju i velicine je 4x4m.
@notax: Da li znas nekoga kome bih mogao da se obratim za servisiranje doticnog receiver-a? Nekome kome verujes i ko zna da obavi posao kako treba. Da me ne shvatis pogresno receiver radi sve kako treba, samo mu treba ciscenje npr. potenciometra za pojacavanje, jer krci kada se pojacava samo u prvoj 1/4 kruga, mozda i malo vishe. I ima jos jedan problem ali to bi mogli drugom prilikom kada se dogovorimo, ako si ti raspolozen. :)

Važi. Pošalji mi PM ili mail 20.02, pošto mi je sada malo gužva. Onda ćemo sve da dogovorimo.

Vrh Dno