Šta je novo?

sta kupiti u minhenu

tomcat

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
604
Sticajem prilika sam u Minhenu jos ovu nedelju i nemam pojma sta bi to vredelo kupiti za budzenje. Verovatno cu uskoro da kupujem neku besnu masinu tako da ako neko ima predloge sta ima da se uzme ovde a kod nas nema... Video sam npr. micron ddr memoriju dosta povoljno, znam da je ona u "moje vreme" bila dosta cenjena kod overclockera. Ostalo, paste, kuleri, oprema...? Malo sam izasao iz fazona.

Predlozi, Urose, ostali?

Pozdrav

Neku samsung memoriju, graficku kartu (GF4 Ti4200 npr.)...

Ima li sanse da mi uzmes Omen trilogiju (1,2 i 3) na DVDovima, boxset ???
Please, kosta negde oko 45 evra, ako ima, ne interesuje me koja zona (samo da pricaju na engleskom :)) Mail mi je [email protected], ako si u stanju...
Please please please
E da, uzimaj za sebe neku memoriju i mozda nekog built by Ati Radeona 9000 ili 9000Pro.

BMW. Izvinite, al' mor'o sam.

Samsung-a obavezno, takodje obavezno 2700 ili bolji, Enermax napajanje, SLK800 i to je to. KX ces vec kod nas da uzmes, kao i Xp-a.

A pored BMW-a vidi ako nadjes nekog Matroxa (citaj Parfeliju) pa bas javi koliko je...

brzi je napisao(la):
BMW. Izvinite, al' mor'o sam.

Slazem se i to M5 ako ima kesa, a ako bas bas bas ima kesa ona hamman M5.

OK nasao sam Samsung PC2700 CL2.5 DDR 256 MB - 88 evra, sta mislite o tome?

Enermax napajanja od 70 do 150 evra zavisno o snazi, to mi se cini mnogo.

Sto se omen trilogije tice, ako mi das tacnu adresu gde ima da se uzme i da je to blizu centra, pogledacu.

Kako nasi carine sve to uopste? Ako budem nosio vise toga.

M5 sledece godine u ovo vremen, kada budem bio milioner.

Pozdrav svima

Carina na kompjuterske komponente je 1%(do 3% maximalno)

tomcat je napisao(la):
OK nasao sam Samsung PC2700 CL2.5 DDR 256 MB - 88 evra, sta mislite o tome?

Enermax napajanja od 70 do 150 evra zavisno o snazi, to mi se cini mnogo.

Sto se omen trilogije tice, ako mi das tacnu adresu gde ima da se uzme i da je to blizu centra, pogledacu.

Kako nasi carine sve to uopste? Ako budem nosio vise toga.

M5 sledece godine u ovo vremen, kada budem bio milioner.

Pozdrav svima

Ma memoriju u dzep ili u carapu, sto se tice carine, obavezno je uzmi moci ce taj Samsung mnogo VISE nego sto PISE, u je**** koji sam pesnik. A Enermax ti je koliko para toliko muzike.

E da samsunga ili ECC ili 2700(i jace).

Vocko je napisao(la):

Pazi. Postoji "melvel stajer" ili kako se vec pise i izgovara (pojma nemam). Kada dodjes na carinu (nemacku) pokazes im racune sa komponente (valjda ne treba da pokazes komponente) i oni te upute na blagajnu. Drzava mora da ti VRATI to jest isplati 14% od vrednosti na koju je racun jer neces koristiti robu u nemackoj vec u svojoj zemlji pa tako nema potrebe da placas nekakav porez. E upravo ti taj porez placen u prodavnici oni vrate na carini kad izlazis. Pozdrav!

tomcat je napisao(la):
Sticajem prilika sam u Minhenu jos ovu nedelju i nemam pojma sta bi to vredelo kupiti za budzenje. Verovatno cu uskoro da kupujem neku besnu masinu tako da ako neko ima predloge sta ima da se uzme ovde a kod nas nema... Video sam npr. micron ddr memoriju dosta povoljno, znam da je ona u "moje vreme" bila dosta cenjena kod overclockera. Ostalo, paste, kuleri, oprema...? Malo sam izasao iz fazona.

Predlozi, Urose, ostali?

Pozdrav

Pozdrav za Vladu :)
Ako nabasas negde kupi mi Gaiward GeForce4 Ti4200 64mb Golden sample sa 3.4ns memorijom.
Ako je do 200 EURO, kupi odmah.
Inace sve je tu skulje nego kod nas, i nije neka preterana ponuda.
Ako oces negde da zaradis, onda ce to biti ili SCSI rezaci, koje skoro niko ne trazi, ili graficke kartice.
Inace izlazni porez je 16-18%, a carina je 24% kod nas na racunarsku opremu. Pare dizes direktno na carini.
Memorije ako uzimas, uzmi Samsung PC-2700 w/o ECC, i to module od 256Mb.

Cujemo se kada se vratis.......

Re: Re: sta kupiti u minhenu

laxduke je napisao(la):
Pozdrav za Vladu :)
Ako nabasas negde kupi mi Gaiward GeForce4 Ti4200 64mb Golden sample sa 3.4ns memorijom.
Ako je do 200 EURO, kupi odmah.
Inace sve je tu skulje nego kod nas, i nije neka preterana ponuda.
Ako oces negde da zaradis, onda ce to biti ili SCSI rezaci, koje skoro niko ne trazi, ili graficke kartice.
Inace izlazni porez je 16-18%, a carina je 24% kod nas na racunarsku opremu. Pare dizes direktno na carini.
Memorije ako uzimas, uzmi Samsung PC-2700 w/o ECC, i to module od 256Mb.

Cujemo se kada se vratis.......

De si Urose,

Nasao sam doticni Gainward i ponuda je ovakva

Gainward GeForce4 PowerPack! Ultra/650 TV/DVI GF4 TI 4200 // 64MB 3,5ns DDR. 189,00 (?)
Gainward GeForce4 PowerPack! Ultra/650 TV/DVI GF4 TI 4200 // 64MB 3,5ns DDR Golden Sample 189,00 (10 days)
Gainward GeForce4 PowerPack! Ultra/650 GF4 TI 4200 / 64MB, 3,5ns DDR, AGP 177,00 (24h)

U principu prve dve nemaju odmah a ovu poslednju u roku od 24h. Drugi problem je sto ja nemam toliko love pa bi morao naci nacin da mi to prebacis ako te interesuje. Inace sajt je www.avitos.com
Taj njihov porez od 16% za koji dobijam lovu nazad, je li se to gleda za sve racune (pivo, keksi itd. :) ili samo na ono sto mozes da im pokazes na granici.

Pozdrav

Vocko je napisao(la):

Jeste, đavola. Samo za memorije i CPU (i slične čipove). Većina komponenata ima stopu 5% a uz to čovek kad bude donosio neće cariniti po toj stopi već po jedinstvenoj od 10 (+0.5%) za robu vrednosti do 3000 USD.

Vrh Dno