D
dr.struja
Guest
zelim da menjam konfiguraciju i imam dilemu oko intela i AMDa mada mnogi hvale AMD:wall:
ako cesh quad, uzmi AMD. i ovo sam napisao samo iz razloga shto su ljudi gore oshtro osudili bez razloga AMD, i pocheli da spominju neke preformanse, a ti care ako nisi 3d dizajner, ili radish obradu video materijala, necesh josh dugo vremena da osetish "razlike".
i pritom, svi ovi pljuvachi AMD-a se nisu setili da spomenu Spyder platformu (novi 790FX chipset) i koliko je bolja od svega shto intel chipseti mogu da ponude (odma odgovor na pitanje koje ce neko da postavi - pogledaj na netu!) a pirotm, CF u spyder platformi jede sve shto intel i Nvidia mogu da ponude u tom cenovnmom rangu. nije bitan u prichi samo procesor, vec chipset i grafika. 2x3850 = 270 evra, a preformanse u CF su jednake 8800GTX(350e). a to u spajderu radi pod konac
X2 4000+ 55e
GA M56S-S3 60e
Ukupno: 115e
(i nemoj da mi neko navodi neke krshine od ploca, ovo je neka mid range, dobra za clock)
E2140 55e
GA P35 DS3L 75e
Ukupno: 130e
I sta je sad, 15e razlike....
QUOTE]
15€ razlike anuliraj sa X2 4400, a o kome ćeš na ovom sajtu naći tekst i kako da ga OC preko 3.0 GHz. Tada favorizuj nešto u tolikoj meri koliko inače radiš. Takođe, krajnje je ružno što omalovažavaš neke ljude i nazivaš ih takvim imenima.
i stani, ti si sad izjavio da je AMD-ovih 3.1Ghz = Intel 2.7Ghz ?? ja sam chuo, i to ne od AMD ljubitelja, vec od ljudi koji se razumeju, da je upravo obrnuto, odnosno da je Intelovih 2.5 Ghz uvek slabije od AMD-ovih 2.5 Ghz (primer).
i ako si nekog nazvao "pevac" zato shto ti mislish da taj neko kukuriche, to je i dalje uvreda.
15€ razlike anuliraj sa X2 4400, a o kome ćeš na ovom sajtu naći tekst i kako da ga OC preko 3.0 GHz. Tada favorizuj nešto u tolikoj meri koliko inače radiš. Takođe, krajnje je ružno što omalovažavaš neke ljude i nazivaš ih takvim imenima.
A ako jesi 3d dijzajner onda quad core u maxu je razlika astronomska. Render od 20 min na E6300 na Q6600 traje 4-5 minuta
Druže, nemo' se lutiš :d, al' ti nisi čist.Kad nemas argumente, a ti ubij kurir koji donosi losu vest, mada tu vest svi normalni vec znaju :d, da je C2Duo tehnologija dosta istred X2, tacka, i jos jedna.
I da q6600 ljusi phenoma... A sta ce mu tek raditi ovi novi quad intelovi, shut bolan erotika :smoke:.
Tvoj je problem sto si previse detinjast.
Pa nit ja nit velika vecina nije pala na Intelovu reklamu, pa nisam koza pa da kupim komp na brzinu. Ja sam pre kupovine kompa, pratio it svet ravno 6 meseci, tako da sam znao sta kupujem i dobio sam sto sam zeleo, C2Duo na 3GHz, dobar za sve poslove.
I ko sam to "ja". A da, pa ja sam pogrdni ruzni bubuljicavi neznali vlasnik C2Duo procesora, sram me bilo, ajde bjazi...
Nisam legendo propustio taj test, pogledaj malo bolje moj prethodni post (u tom testu, post #47 i #67, vec napisah).
O da, igram se itekako... I tu sam i rekao da u velikoj vecini igara X2 ne zaostaje mnogo, ali ako razlika u programima zna da bude ogromna, pa onda vredi dodati onih 15 evra, capish ?
Što se tiče Phenom X4 ili C2D u ovoj temi - svakako Phenom.
Druže, nemo' se lutiš , al' ti nisi čist.
U'vatio si se za Q6600 a ovde se priča o C2D vs X4.
Porediš babe i žabe, iz aviona se vidi koliko si pristrasan (da je to bolesno BTW), a pričaš nekome drugome koje umeren (i realan BTW) da je detinjast.
I ko ovde spominje da mu je CPU bitan za programe koje ti uveliko forsiraš i ako kažeš sam: "I tu sam i rekao da u velikoj vecini igara X2 ne zaostaje mnogo, ali ako razlika u programima zna da bude ogromna, pa onda vredi dodati onih 15 evra, capish ?"
Jel ti kontrolišeš misli ili samo izbaciš na tastatuturututuru sve što ti je na pameti u poslednjih 5 sec?
E da, a to što si pratio ITSvet 6 meseci...
Saću da te stavim u signature.:d
![]()
1.) Pa ko se uhvatio za q6600, gde sam ja njega pomenuo, alo Pozega, Pozega javi se ?
Dakle ipak ti nisi cist...
Tako da ne poredim babe i zabe, vec poredim najjeftiniji X2 i C2Duo: X2 4000+ i E2140, kao u ostalom sto ih porede po svim bench sajtovima :type:.
2.) Da, razlika je mala u igrama (prakticno simbolicna), ali 15e viska za brzinu i veliku prednost u programima, jel to stvarno tesko shvatiti, omg :zgran:.
Da, pratio sam i ovaj i SK forum, raspitivao se i za Amd i za Intel, i za Nvidia-u i za Ati.
I onda sam se odlucio za best buy i kod procesora i kod grafickih, a to je u tom trenutku (sredinom 2007. godine) bila kombinacija E4400 i GTS 320MB.
A nisam kao vi ovde, koji ste po svaku cenu kupili Athlon X2, tu pre svega mislim na Igoritzinu maniju za Amd-om, a pre svega za Phenom-om...
I vec sam se bio izvinio za ono kukurikanje, izvinjenje je valjda gest tako redak na ovom forumu, ipak bejah kaznjen, ali se ne bunim, samo konstatujem.
Ali malo nervira kada stalno pricate pogresne stvari.
Evo ti si kao cuo sada oko tog poredjenja brzine, mislim stvarno, svuda po netu lepo objasnjeno, a ti onako nacuo jelte od nekih strucnih ljudi to...
http://www.bench-market.com/forum/showpost.php?p=1372843&postcount=21
Nemoj sad da se vadiš!
Za 15e može da se kupi jači AMD.
To nikako nije bila BB kombinacija ali kako to neko da ti objasni da se ne neljutiš.
Ovde se uvažavaju činjenjice, nema (toliko) pristrasnosti i baš zbog toga je ovaj forum cenjen koliko jeste.
Ovde u svakom thread-u može da se nađe pravi odgovor, uz sve više "šume" ali to je posledica omasovljavanja.
Sad shvatam što se ivan nije upuštao u "debatu" sa tobom, ja sam naseo ali nisam dovoljno poznavao istoriju... Tako mi i treba.
:wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari