D
dr.struja
Guest
zelim da menjam konfiguraciju i imam dilemu oko intela i AMDa mada mnogi hvale AMD:wall:
Kako mogu da se porede 2-core i 4-core procesori? :zgran:
Intelovci, smešni ste!
Svaki X2 je danas dovoljan za igre, a da ne govorimo o "X4".
Ja nisma ni ljubitelj AMD-a ni Intela, ja sam samo normalan korisnik i realan sam.
ne preterujem. hype o kvalitetu Intel-a je internet fenomen, i pritom nebitna chinjenica. sve je to lepo na Benchmark-u, i u testovima, a evo, ja na mom blago overklokovanom 5000+ Black sam zadovoljniji nego vecina drugara i kolega sa 4500. a ne znam ko to u home okruzenju izvlachi maksimum na procesorima, ili peak 3d na grafici (osim eventualno Stranglehold na svim najjachim rezolucijama) kada govorimo o skupim grafichkim kartama.
pritom, zashto svi pravite referencu na osnovu bench rezultata ? a to kako radi u praksi, niko ne spominje ? jedno je u podeshenim uslovima meriti snagu procesora, drugo je koristiti ga na desktopu sa svim ostalim running procesima, a ja sam ubedjen da je tu AMD bolji. govorim iz iskustva (sve na odnosu cena/kvalitet)
Pre nekoliko meseci sam sastavljao mladjem bratu komp i za nekih 120-130e sam uzeo amd X2 4000 plocu i 2 gb kingston. sve novo u radnji. graficku i hard sam svoje staro dao i kuciste sa napajanjem 15 e. Sistem mu radi sjajno, zivahan je, ne gusi se ni u programima, igrice sve mu rade, mada tu mu je usko grlo graficka, sad ce mali sebi da kupi 2600xt i na svom 17" tft ce moci lepo da se izigra. I sad za te pare intel jednostavno ne moze da ponudi nista, kada samo pristojnja ploca za intela kosta ~80 evra. I sta i ja cu sebi verovatno ovih dana ako skupim pare da predjem sa ovog mog d805 na neki amd 5000 i kupim 3870 i boli me Q a za par meseci lepo kada amd izbaci novu reviziju phenoma bez buga, za 150 evra samo ubodem quard core.
Slazem se kolega.Mada ovo sto si napisao veliki broj bench usera "ne priznaje" jer vole da vrte sintetiku "like there's no tomorrow"
.
Ma samo sto cu sa tobom da vrsim prepisku,tacno da imam 100 godina za dokonost pa to ne bih radio.
Inace,zaboravio si post iznad mog da citiras.Ima nas dosta "frikova" izgleda,'fala Bogu da si ti tu da nas ispratis na pravi put.
Cuveni bench program zvani PS, ljudi ga toliko vole, a koriste ga za resize i crop, strasnoooo :wall:
Sto si propustio ovaj test
I pitanje, da li ti igras neku igru ili meris fps u igri?
ne preterujem. hype o kvalitetu Intel-a je internet fenomen, i pritom nebitna chinjenica. sve je to lepo na Benchmark-u, i u testovima, a evo, ja na mom blago overklokovanom 5000+ Black sam zadovoljniji nego vecina drugara i kolega sa 4500.
a ne znam ko to u home okruzenju izvlachi maksimum na procesorima, ili peak 3d na grafici (osim eventualno Stranglehold na svim najjachim rezolucijama) kada govorimo o skupim grafichkim kartama.
pritom, zashto svi pravite referencu na osnovu bench rezultata ? a to kako radi u praksi, niko ne spominje ? jedno je u podeshenim uslovima meriti snagu procesora, drugo je koristiti ga na desktopu sa svim ostalim running procesima, a ja sam ubedjen da je tu AMD bolji. govorim iz iskustva (sve na odnosu cena/kvalitet)
Molim administratore da obrate paznju na ponashanje Zdravka, jer sam ja banovan 3 puta po nedelju dana, a nisam bio ni blizu nekulturan kao ovaj chlan. u jednom postu si tri chlna nazvao - pevci, i freak-ovi. a lupash gluposti nevidjene.
a evo ti i najreferentniji sajt,a ne neki linkovi sa sachuvaj boze sajta - sk.co.yu -
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3112&p=8
pa ti sad i dalje se pravi pametan kako je tvoj e2140 bolji, i prichaj i dalje kako Intel ima bolji OC od AMD-a, a to nije tachno.
a ako ti je sajt SK-a referentniji od Anandtech-a, onda sve te nazive koje si primenio na nama istetoviraj na chelu. slobodno.
i reci mi, shta je bolje od Intel-a za 80 evra, od 5000+ Black edition, koji pri prvom butu za 3 sekunde podizanjem mnozioca sa 13 na 15 stavish na 3.1 Ghz ??? (meni u idle sa stock kulerom radi na 40 stepeni u tom staju)
sad ispada da si ti zaista neki nerd, koji je chitao High end rezultate gde je Intel zaista bolji (shto zbog kesha, shto zbog velikog iskustva firme sa 65nm) i prosipash "mudrost" u svim ostalim segmentima, a u stvari ne znash nishta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari