Šta je novo?

Sta koristiti kao antenu..

highlander82

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
319
dobio sam nedavno jedan od onih k-world tv tunera ali bez radio antene, interesuje me sta da zalemim na cinc dzeksnu pa da koristim kao fm antenu a da bi se dobro pokazalo??

Uzmeš npr. žicu za zvučnike (pasivne), rascepiš i napraviš Y, pa prikačiš tako krajeve na zid.

mene zanima isto.. kako poboljsati prijem radio signala..?

Okacite viljusku na kraju kabla... :)

probao sam i viljusku i kasiku i kutlacu.. ;) ne ozbiljno ima li neko neko resenje.. mozda neka home made elektronika, kao pojacavaci za antenske sisteme tv-a? anyone?

e a da uzem antenu sa mog starog sarp kasetofona pa da nalemim na cinc dzeksnu, jel to bolje resenje od kablova?

Prava antena, spoljasnja, vam je po svemu sudeci jedino resenje.
Od pojacala mozete da koristite i vecinu TV ili kablovskih...

Evo ako neko hoce da proba ovu DIY FM antenu, pa nek iznese ovde utiske, ja nisam probao :p.

Prilozi

• DIY Antenna.zip
    8.1 KB · Pregleda: 264
A sta vi uopste hocete da postignete?
Nemate kablovsku pa vam treba antena za tv ili sta?

Ne zalite 5 eura za spoljnu antenu.... A viljuska moze da pomogne 100% ako znas sta hoces... Probao milion puta...

Ili vam treba za fm... ili sta?

Poslednja izmena:
ma slusanje fm radija..... na tv/fm tuneru....

Ali iskreno, jesi li pročitao uopšte prvi post? :p

Jesam, keve mi, ali ne znam gde sam se zagubio... Za fm je dovoljna dobro postavljena zica, ili iscupajte onu teleskop antenu sa nekog strarog uredjaja i to je to.

meni je sa zicom dobijenom uz tuner jako sustav prijem.. pa sam se nadao da mogu pomoci one stare tv antene sa krova uz uventualno TV pojacalo.. :sceptic:no way?
btw.. @Dekara.. nesto ne mogu da otvorim ovaj pdf..

Poslednja izmena:
kupio jednu od prve dve sa ovog linka.u stvari ovu sa cincom mada sam siguran da nema razlike izmedju njih dve.. i Voila.. poboljsao prijem na jako zadovoljavajuci.. s tim sto sam antenu izbacio napolje..pa je "nastavio" nekom Š zicom do radijo prijemnika, cime sam svesno narusio kvalitet signala ali nisam imao izbora.. uglavnom zadovljan sam rezultatom i pored svih krpljenja a i cena od 120din je smesna..i eto reseno.. pozz

Imam neku Sony mini liniju, ima neki obican kablic od antene koji ne hvata bas idealno pa bih hteo pojacam to malo. Zalemio sam antenu od mini linije na onu klasicnu teleskopsku antenu jeste nesto bolje ali verovatno da to moze bolje. Da li postoji neki ne previse komplikovan nacin da se to jos vise pojaca?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh Dno