Šta je novo?

Sta kazete za ovu foru ?

sta ce sve ove korperacije izmisliti sve... sram da ih bude. Nek svi idu u pakao za ovakve gluposti ... dobro .. ne bas pakao. Ko im daje za pravo da me slikaju... sta da sam go .. pa da posalju na net ili tako nesto ... mislim, nije me sramota ali bi se iznenadio :)

kod nas u diskontima kreme izvade iz kutija!! pa kad doneses kutiju i platis za nju, onda ti daju |P ovo je ipak bolje... mislim nije sad ovo tako strasno narusavanje privatnosti

koji ste vi geniji.Pa ljudi to je toliko malo da nema memoriju,gde ce snimiti fotke,da ih nece poslati preko neta.Dajte bre cista laz

Alo ljudi, znateli vi da citate engleski uopste :zgran:

veske je napisao(la):
koji ste vi geniji.Pa ljudi to je toliko malo da nema memoriju,gde ce snimiti fotke,da ih nece poslati preko neta.Dajte bre cista laz
Pa ne slika te proizvod (kutija ili nesto slicno) slika te kamera u prodavnici postavljena iznad rafa sa proizvodima kada senzor na rafu "sazna" da je proizvod podignut sa police.

Pa ionako te stalno snimaju kamerom u iole opremljenijim prodavnicama, ne vidim po cemu se ovo razlikuje.

Dandy je napisao(la):
Pa ionako te stalno snimaju kamerom u iole opremljenijim prodavnicama, ne vidim po cemu se ovo razlikuje.
Ma i to slikanje kamerom treba tretirati kao neovlašćeno fotografisanje... Takve stvari će se još neko vreme tolerisati a onda će postepeno potrošači početi da se organizuju, da traže sudski odštete i da bojkotuju prodavnice koje im narušavaju privatnost.

ZoNi je napisao(la):
ne verujem :) mislim da ce snimanje polako postajati sve detaljnije...
A šta misliš kako će se kretati indeks prodaje ovih brijača posle objavljivanja ove vesti? Šta misliš kako će proći Sony sa onom njihovom crvljivom zaštitom CD-ova?

Ljudi su paranoično preokupirani zaštitom privatnosti u današnje vreme i to što smo mi u Srbiji navikli da nas svaki bilmez na šalteru maltretira kol'ko oće, da nas pretresa ko hoće i kada hoće (čak i na izlasku iz hipermarketa) ne znači da će i ljudi napolju ćutke trpeti doveka ovo što se dešava.

Nije valjda da veruješ da su samo crnci iz pariskih predgrađa spremni na pobunu?

Po avataru se vidi da nemas sta da krijes..........hehehe

Mali komentar........
Zamisli odete da na razgovor na posao a lik sa kojim razgovarate zna sta ste jeli juce i da
ste popili malo vise sa ortacima sinoc a to je bilo neodgovorno jer eto danas idete na razgovor za posao......... ili si negde snimljen da si preko telefona rekao za firmu u kojoj konkurises da je njesra...... ali jeb...... nemas izbor trenutno pa sto da ne............
i ti udjes u kancelariju a on ti kaze........ uzalud ste dolazili...........bla bla.....

Pazi ovo je delimicno naivan primer......... poenta je sto to moze otici u krajnost.........
a nismo daleko od toga......... oni jadni klinci u japanu dobise cipove da bi ih pratili za vreme velikog odmora u skoli......... pa vi sada gledajte.......... gde su nestali deciji nestasluci.....
Nece se zaustaviti na tome......... nije da ih mozemo spreciti....... ali ne moramo to prihvatiti. Zamisli da neki lik koji ti je prodao automobil fino snima sve sta se desilo u tvom autu pa ti sevnes na TV-u u neko nedeljno popodne kada oko porodicne vatre sedi celokupna tvoja rodbina.......... a tebi ono draga sa oprostenjem ljubi njegovo velicanstvo.........
Barem bi se resio dosadnih porodicnih ruckova............ hehehehe...........
Posledice su trenutno jos nevidljive ali u buducnosti.......... skoroj buducnosti............

wiz011 je napisao(la):
1. A šta misliš kako će se kretati indeks prodaje ovih brijača posle objavljivanja ove vesti?
2. Šta misliš kako će proći Sony sa onom njihovom crvljivom zaštitom CD-ova?
3. Ljudi su paranoično preokupirani zaštitom privatnosti u današnje vreme
4. Nije valjda da veruješ da su samo crnci iz pariskih predgrađa spremni na pobunu?
1. verovatno bez ikakve promene...
2. hm... ne znam nista o toj zastiti... mada, ne verujem da postoji bilo kakva uspesna zastita CDova :D
3. "paranoicno" je prava rec! :smash:
4. ma, sigurno se oni bune zato sto ih snima kamera u hipermarketu :D i ometa ih u redovnom poslu pribavljanja dnevnih potrepstina :)

meni su smesne te tolike price o zadiranju u privatnost... ako ce neka kamera spreciti bilo sta lose (kradju, terorizam...) onda ih treba postaviti!

ZoNi je napisao(la):
1. verovatno bez ikakve promene...
To možda u Srbiji :D

ZoNi je napisao(la):
2. hm... ne znam nista o toj zastiti... mada, ne verujem da postoji bilo kakva uspesna zastita CDova :D
Uuuu, prenosili su ljudi na Sezamu tekstove sa nekih inostranih sajtova, haos, neki crv se uglavi u tu njihovu zaštitu, izbrukali se totalno... A ljudi i ne znaju da im se to njihovo čudo instalira (ideja je da CD može da se sluša samo iz njihovog programa, što onemogućava grebovanje), pa ne može da se deinstalira...

ZoNi je napisao(la):
meni su smesne te tolike price o zadiranju u privatnost... ako ce neka kamera spreciti bilo sta lose (kradju, terorizam...) onda ih treba postaviti!
Ma smej se ti koliko hoćeš, ali priče o borbi protiv terorizna i sl. su uvek bile fantastičan izgovor za kršenje ljudskih prava i na kraju bi se uvek pokazivalo da je to kršenje i bio glavni cilj.

U Americi se stalno žale ljudi sa veštačkim udovima, veštačkim kukovima i sl. da ih maltretiraju na aerodromima, moraju da odvrću ruke, noge (ne znam šta rade sa kukovima), to je prevršilo svaku meru.

ma, pazi, wiz... ja cesto idem u Austriju... i tamo ima tih raznih "nadgledanja" i nikada nisam cuo da se neko buni... mislim, nikoga apsolutno nije briga za to...

a sto se tice Sonyjeve "zastite" :) samo bih citirao ovo [nisam se setio odmah na sta mislis ;) ]:

AnyDVD tackles Sony DRM Rootkit Virus!
If AnyDVD is installed and active on your PC, the new so-called "Sony DRM Rootkit Virus" has no access to your system and the affected audio CD appears unprotected regardless! Another good reason to get AnyDVD!
http://www.slysoft.com/en/anydvd.html

ZoNi je napisao(la):
ma, pazi, wiz... ja cesto idem u Austriju... i tamo ima tih raznih "nadgledanja" i nikada nisam cuo da se neko buni... mislim, nikoga apsolutno nije briga za to...

Cini mi se da olako shvatas pojam privatnost. Nisam ni ja neki anarhista sad pa da se borim protiv svakog i svega ali da me kamera snimi 5000 puta tokom 30minutnog prolaska kroz centar grada ?

Daj brate nemoj da se zanosis sa tim idejama, pa da se tako postize sigurnost sa kamerama isl. onda bi USA i UK bila najsigurnija mesta na svetu. A jesu li ?

I obrati paznju na samu cinjenicu da oni u Austiji i na tzv. zapadu zive u tako ustrojenom sistemu ceo svoj zivot i da su prakticno isprani i postavljeni u koloseke. Skoro sam se video sa drugom iz Detroita, on prosecnog amera zove "man from the box" zato sto ih tako "pakuju" i uce od malena.

Inace interesantan off topic ali u Detroitu se vozi automatic iskljucivo, da bi mogao desnom rukom da drzis pistolj dok se vozikas kroz prelepe krajolike grada, i btw posle 6 popodne u centru niko ne srafi semafore da ga ne bi oteli crnci itd. Izem ti napredak, ako tome tezimo odo ja u maleziju.

Ja se brijem na struju :D

outlaw je napisao(la):
Ja se brijem na struju :D
Uuuu, još gore... Tebe možda posmatraju u direktnom prenosu. :p

најбоље је да се бријете са тестером која је стара најмање 20 година

Kamere ipak mogu da budu korisne. Momo drugaru su digli raacun u Metrou za desetak hiljada, tako sto su mu neke smrzotine obrazunali kao 50 kila, a covek kupio par kesa umesto naplacenih 50. Ali posto je uzeo brdo stvari, nije primetio odmah.
Kad je seo u kola, u toku voznje je prekontrolisao racun, primetio gresku, vratio se, ali Metro se zatvorio. Dosao je da reklamira, posle vikenda, ljudi pogledali datum, vreme, broj kase, "premotali" snimak na video nadzoru, videli da je uzeo svega par kesa i to je to. Vratili mu pare bez ijedne reci. Bez nekog dokazivanja, papirologije i sl. Jednostavno je sef video nadzora potpisao racun i kraj price.

Tako da sve to ima svoje. Zatim, ja svoj prostor, dvoriste i komsiluk snimam 24 sata sa 6 kamera, to sve ide na hard disk i brise se posle 60 dana, tj zamenjuje novim snimcima. Na taj nacin sam video da mi nocu neko prolazi kroz dvoriste, video sam ko mi puca u macku, ko je komsiji obio stan i tako... ko je pokusao da mi krade kola na ulici i sl... Video nadzor je veoma koristan.

Drugaru su iz bednog auta na parkingu krali gorivo. Ja uzmem kameru od 20 Eura i instaliram mu je na glupi video, stavim LP da snima osam sati i covek je svake noci snimao parking. I na kraju posle par nedelja se ispostavi da mu komsija najblizi krade gorivo, i to ne samo njemu vec pola zgrade je odradio te noci. Tuzili su ga, decko je u zatvoru, plus su sada postavili "pravi" video nadzor, stavili table, pa nikome nepada na pamet da bilo sta radi.
Uglavnom, prednosti video nadzora su nemerljive u odnosu na narusavanje privatnosti, a jedna stvar je bitna. Ako neko nekoga bas hoce da nadgleda, naci ce nacina i nijedna zabrana snimanja ga nece spreciti u tome! U upravo ti koji nadgledaju imaju i najmanje privatnosti, i svi o njima uglavnom znaju sve. Tako da se barem ja nikada nisam tripovo preterano oko nadgledanja...

Takodje sam medju prvima u BGD instalirao mikrofone i nadzor u firmu, sam samcijat, a da to niko nije znao i slusao sta se radi i ko mi radi o glavi. I to mi je omogucilo da povucem neke vrlo bitne poteze, otpustim ljude koji mi ne misle dobro, i popravim neke stvari koje sam gresio.

Poslednja izmena:
:d

Daj da otvorimo poll ko se cime brije, da vidimo koliko je siguran :D

testthenext, ako tebe neko ne tuzi za nezakonito narusavanje privatnosti zaposlenih, nista manje...

pole je napisao(la):
Po avataru se vidi da nemas sta da krijes..........hehehe

Mali komentar........
Zamisli....

Druze al ti zamisljas... :d

Inace, i ovako i onako nas snimaju gde god da se pojavimo tako da... Jaka stvar. Neka gledaju. Imaju i sta da vide ;)

Sateliti... Evo vam sateliti, snimajte! :butt:

testthenext je napisao(la):
Kamere ipak mogu da budu korisne...Takodje sam medju prvima u BGD instalirao mikrofone i nadzor u firmu, sam samcijat, a da to niko nije znao i slusao sta se radi i ko mi radi o glavi. I to mi je omogucilo da povucem neke vrlo bitne poteze, otpustim ljude koji mi ne misle dobro, i popravim neke stvari koje sam gresio.

Da kamere mogu da budu korisne to niko ne spori, dao si neke jasne i ocigledne primere kako to funkcionise lepo. Naravno kao i svi mi prikazao si jednu stranu price i to onu koja govori u prilog tvojoj tvrdnji.. Nema smisla ici dublje jer je ionako off topic cela prica ali meni ne smetaju kamere u prodavnicama, trznim centrima i bezinskim pumpama.

...setite se kamera u solarijumu... da li je i njihovo montiranje bilo korishteno iskljuchivo za zashtitu klijenata i opreme? ... ili za josh neshto?

u svemu treba imati granica...

Jel treba sutra da se svi zatvorimo u svoje kuce/stanove jer zelimo malo privatnosti? :(

Poslednja izmena:
Kad počinje ovaj "Veliki brat" na B92, da vidimo kako to ZAISTA funkcioniše kada te neko gleda 24/7?!

Vrh Dno