Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Dobio sam kameru 8mm.Napravio sam par sati materijala pa bi prebacio taj materijal na hard a potom na CD. Posedujem DVD rezac Asus i TV karticu Asus.
Koja kabla mi je potrebna?
Ako ti kamera ima RCA ("chinch" -narodski nazvani) izlazne konektore (kompozitni video izlaz i pored njega audio izlaz) i TV kartica ima RCA ulazni konektor (kompozitni video ulaz) ona ovako:
1. Treba ti jedan kabl koji na oba kraja ima RCA konektore. Jedan kraj prikljiucish na kompozitni izlaz kamere a drugi na kompozitni ulaz TV karice.
2. Drugu kabl treba da ima na sebi jedan RCA konektor i jednu bananu 3,5 mm stereo. Jedan kraj prikljiucish na audio izlaz kamere (RCA) a drugi (banana) na line-in ulaz zvucne kartice.
Prebacih onda sa kamere video materijal (ne preteruj sa brojem linija - po meni, je dovoljno 340x280 ) u neki fajl sa umerenom kompresijom (samo da stane na HD) ili chak bez kompresije.
Onda sledi kompresovanje fajlova. Za pochetnike i one koji nemaju vremena (da isprobavaju i uche se), a ni iskustva , najbolje rezultate daje program "DrDivX".
Posle ide rezanje i prikazivanje