Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Po meni je bolja dobra 17".Ja sam se jedva otreso 955b i prezadovoljan sam sa LG Flatronom 17".Zaista ne razmisljam o 19,ni o najboljoj,sledeci ce mi biti TFT
Ne bih ja da zamucujem raspravu, ali cini mi se da sam video u nekoj studiji o monitorima da ljudsko oko razlikuje 242 hiljade razlicitih nijansi, a ne 6 miliona. Evo, ovo je najmanja ponuda boja za sada u temi...
Pazi, bash sam pre desetak dana prichao sa chovekom koji tu materiju drzi u malom prstu, tako da sam taj info pokupio...I ja sam mislio na isti broj boja kao ti (ili slichni, znam da ima veze sa amiginom paletom )
To su sve dobra misljenja.
Ali zar se niko nije setio osvezavanja (refresh rate)?
Naucne studi je su dokazale da je to ono sto najvise skodi ocima!
Kod televizora i vecine monitora refresh rate je 60Hz sto je krajnje nezdravo i sto najvise uzrokuje gubitak vida.Medicinski minimum je 75Hz.
Ja imam monitor Samsung SyncMaster 753s nije vrhunski ali ako povecas osvezavanje na 85Hz smanjis osvetljenost i kontrast postizes odlicne performanse.I posle visecasovnog sedenja pred ekranom ne osecas ni najmanje posledice zracenja.
Vec se diskutovalo na temu osvezavanja - mozda je 75Hz medicinski minimum, ali je napredak tehnologije jednostavno podigao taj minimum na 85Hz s tim da je 100Hz ili vise pozeljno (pod uslovom da je slika bolja nego na 85Hz posto se i to desava).
Jos vise je diskutovano o (ne)kvalitetu 753s, pa su valjda i vrapci na grani naucili koliko je to dobar monitor :rtfm: