Šta je novo?

Sta je zdravije?

Acer AL712
Uvek tft!

Po meni je bolja dobra 17".Ja sam se jedva otreso 955b i prezadovoljan sam sa LG Flatronom 17".Zaista ne razmisljam o 19,ni o najboljoj,sledeci ce mi biti TFT

Dakle,

TFT: 500:1 contrast,25ms,18",1280x1024;
---------------vs----------------
CRT:19",1920x1440,101Hz @ 1280x1024

silverglider je napisao(la):
Ne bih ja da zamucujem raspravu, ali cini mi se da sam video u nekoj studiji o monitorima da ljudsko oko razlikuje 242 hiljade razlicitih nijansi, a ne 6 miliona. :) Evo, ovo je najmanja ponuda boja za sada u temi...

Pazi, bash sam pre desetak dana prichao sa chovekom koji tu materiju drzi u malom prstu, tako da sam taj info pokupio...I ja sam mislio na isti broj boja kao ti (ili slichni, znam da ima veze sa amiginom paletom :))

AlexxandarYo je napisao(la):
To su sve dobra misljenja.
Ali zar se niko nije setio osvezavanja (refresh rate)?
Naucne studi je su dokazale da je to ono sto najvise skodi ocima!
Kod televizora i vecine monitora refresh rate je 60Hz sto je krajnje nezdravo i sto najvise uzrokuje gubitak vida.Medicinski minimum je 75Hz.
Ja imam monitor Samsung SyncMaster 753s nije vrhunski ali ako povecas osvezavanje na 85Hz smanjis osvetljenost i kontrast postizes odlicne performanse.I posle visecasovnog sedenja pred ekranom ne osecas ni najmanje posledice zracenja.
Vec se diskutovalo na temu osvezavanja - mozda je 75Hz medicinski minimum, ali je napredak tehnologije jednostavno podigao taj minimum na 85Hz s tim da je 100Hz ili vise pozeljno (pod uslovom da je slika bolja nego na 85Hz posto se i to desava).
Jos vise je diskutovano o (ne)kvalitetu 753s, pa su valjda i vrapci na grani naucili koliko je to dobar monitor :rtfm:

Po meni je minimum 20ms za TFT bez duhova :eye:

Vrh Dno